Ana SayfaPolitikaKomisyondan 17-25 Aralık yolsuzluk...

Komisyondan 17-25 Aralık yolsuzluk tapelerini ‘İMHA’ kararı!

Yolsuzlukla suçlanan dört eski bakanı AKP’li üyelerin oylarıyla Yüce Divan’a sevk edilmesine gerek görmeyen Meclis Soruşturma Komisyonu’ndan 17-25 Aralık tapelerini imha etme kararı da çıktı.

bakanlarHürriyet’ten Aysel Alp’e konuşan komisyonun MHP’li üyesi Mesut Dedeoğlu, toplantıda bakanların çocuklarıyla yaptığı konuşma tapelerinin yakılıp imha edilmesi yönünde beşe karşı dokuz AKP’linin oyuyla karar alındığını açıkladı.

Komisyonda toplantı sona ermişken komisyonun AKP’li başkanı Hakkı Köylü’nün bu kararı duyurduğunu söyleyen Dedeoğlu, “Bunun üzerine ben Hakkı Köylü’ye cümleleri tekrar etmesini söyledim. O da ‘hukuksuz olarak elde edildikleri’ gerekçesiyle bu delillerin imhasına karar verildiğini tekrarladı” dedi.

‘Torunlarımız bizden hesap soracak’

Bunun üzerine “Bu rüşvet ve yolsuzluk dosyalarını şimdilik kapatsanız bile yıllar sonra tekrar açılacak ve bu kayıtlar o zaman gerekli olacak’ dedim” ifadelerini kullanan MHP milletvekili, “Bizim torunlarımız hepimize hesap soracaklar. ‘Bu delilleri neden yaktınız’ diyecekler. İmha etmek yakmak demektir” diye konuştu.

Deliller karartılıyor

Bu tapelerin yakılarak ya da kağıt makinasında kırpılmak suretiyle imha edileceğini söyleyen komisyonun CHP’li üyesi Erdal Aksünger ise “Oysa bunlar mahkeme kararıyla yapılmış telefon dinlemeleri. Bu bir delil karartmadır. Hukuksuzdur. Ben daha önce de söylemiştim. ‘AKP delilleri karartmak istiyor’ demiştim. Şimdi delilleri karartmak istediklerini görüyoruz” dedi.

Kaynak: Diken

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

8 maddeyle Arabeskin nadide sanatçılarından ‘akımları’ öğrenelim

Köyden kente göçün 'zorunlu' bir sonucu olarak değerlendirilebilecek müziğimizdeki arabesk meselesi, toplumumuzda...

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili dehşet verici 25 bilgi

Nükleer santrallere neden karşı çıkmalıyız? Mersin'de yapılan Akkuyu Nükleer santrali nedir,...

Körlerle ilgili herkesin mutlaka bilmesi gereken 10 şey

KaosGL muhabiri Esra Güleç'in* körler üzerine hazırladığı listeyi çok beğendik ve...

23 çizimle Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan cinsel gerginlik

Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan günümüz teknoloji bağımlığını eleştiren gerçeküstü dijital...

Tartışı-Yorum

Levent Ünsaldı “Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum!”

2 göbek öncesinden nenemin o gün, samanlıkta kiminle seviştiğini bilmiyorum ki! Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum! Bizim peder eski asker, emekli albay, Kıbrıs gazisi kendisi. İyi bir askermiş… Pederin...

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Üşüyor bir coğrafyanın yüreği

'Eylül Mayıs'a dönüşecek...' Geo Milev   Üşüyor bir şehrin yüreği,  geceler buzdan karanlık. Yan yana dizilmiş çadırlar kanıyor. Üşüyor yeryüzü ve şehrin sokaklarında geziyor soğuk. Bir çocuk gözlerinde acının izlerini taşıyor. Bir...