Ana SayfaHaberlerEkonomiKredi Kartı Limit Yükseltme...

Kredi Kartı Limit Yükseltme Ne Kadar Sürer? 

hakkında Kredi Karti Limit Yukseltme Ne Kadar Surer kadar

Kredi kartı; günümüz ekonomik şartları içerisinde birçok kişinin kullanmak zorunda olduğu bir bankacılık ürünüdür. Kredi kartıyla alakalı olarak yaşanan en büyük sorunlardan birisi, kredi kartının limitinin düşük olmasıdır. Bu sebepten dolayı, birçok kredi kartı kullanıcısı, kart limitlerini yükseltmek isterler. Kredi kartı limiti; kredi kartı almak için bankalara başvuru yapan tüketicilere, bankalar tarafından yapılan değerlendirme sonucunda sunulan başlangıç ve bitiş tarihleri arasında kullanabilecekleri maksimum para miktarıdır. Örneğin, bir tüketicinin kredi kartı limiti iki bin TL olarak belirlenmişse, o dönem içerisinde tüketici, maksimum iki bin TL harcama yapma hakkına sahiptir. Bu şartlar altında, birçok kişinin aklında kredi kartı limit yükseltme ne kadar sürer sorusu bulunmaktadır. 

Kredi Kartı Limit Yükseltme İşlemleri 

Kredi kartı limit yükseltme; zannedilenden daha kısa sürmektedir. Bankaların, kredi kartlarının limitlerini yükseltmek isteyen tüketicilerden istediği şartlar arasında gelirlerinin fazla olması ve kredi notlarının yüksek olması gelmektedir. Bir kişi, kredi kartı limitini yükseltmek istiyorsa, gelirini de aynı oranda arttırmalıdır. Bunun yanı sıra, tüketici, önceki kredi kartı ödemelerini düzenli olarak yapıyorsa kredi notu yüksek olacaktır. Bu bağlamda, yalnızca 24 saat içerisinde bir tüketicinin hem kredi notunu yükseltmesi hem de gelirini arttırması mümkün olabilir. Bankaların istediği şartları yerine getirerek kredi kartı limit yükseltme talebinde bulunan kişilerin bu istekleri bankaya göre değişmekle beraber ortalama bir hafta içerisinde cevap bulmaktadır. 

Kredi Kartı Limitini Arttırmak İçin Neler Yapılmalıdır? 

Kredi kartı limitini arttırmak isteyenlerin ilk olarak bankaların hangi sebeplerle bu işleme onay verdiklerini bilmesi gerekir. Bir banka, müşterisinin kredi kartı limit arttırma talebini incelerken tüketicinin gelirine ve kredi kartı kullanarak yaptığı harcamaların artıp artmadığına bakar. Bir tüketici, kredi kartını kullanarak yaptığı düzenli harcamaların sayısını her ay arttırıyorsa ve daha çok limite ihtiyaç duyduğunu belli ediyorsa, kendisine banka tarafından kredi kartı limit arttırma teklifi yapılacaktır. Tüketicinin yaptığı harcamalar ve ödemeler; kredi kartı limitinin kendi belirlediği oranda artmasını sağlayacaktır. Buna ek olarak, kredi notunun yüksek olması veya ivedilikle yükseltilmesi, bir başka gerekliliktir. 

Kredi Kartı Limit Arttırma İşlemleri Nasıl Yapılır? 

Kredi kartı limit arttırma işlemleri; genel olarak ATM’ler aracılığıyla yapılmaktadır. Bir başka deyişle, tüketicilerin herhangi bir banka şubesine giderek kredi kartı limit arttırma talebinde bulunmalarına gerek yoktur. Kişinin müşterisi olduğu bankanın ATM’si üzerinden bu işlem, kısa zamanda halledilebilmektedir. Bir tüketicinin tüm finansal bilgileri, KKB üzerinden tüm bankalara iletilmektedir. KKB; kişinin kredi kartı limitinin arttırılmasındaki en büyük etken olarak göze çarpmaktadır. Bu bağlamda, kredi notu yükselen bir tüketicinin kolaylıkla kredi kartı limitini yükseltebileceğini ifade etmek gerekir. 

Kredi Kartı Limit Yükseltme Taktikleri 

Kısa zamanda kredi kartı limit yükseltmek isteyen bireylerin öncelikli olarak kredi kartlarıyla düzenli olarak alışveriş yapması önerilmektedir. Bunun yanı sıra, alışverişler sonucu ortaya çıkan taksit ödemelerinin düzenli olarak yapılması tavsiye edilmektedir. Ancak, taksit ödemesi yaparken asgari tutar yerine taksidin tamamını ödemek daha avantajlı olacaktır. Bunun yanı sıra, bir kere kredi kartı limit yükseltme talebinde bulunan tüketicinin aynı eylemi defalarca yapmaması gerekir. Kredi kartlarına elektrik, su ve doğalgaz faturaları için otomatik ödeme talimatları vermek, limit yükseltme işlemini olumlu anlamda etkiler. Bir tüketicinin en çok iki veya üç kredi kartı kullanması tavsiye edilmektedir. Kredi kartı limit yükseltmek için gereken bu işlemler; 3-4 ay gibi bir zamana yayılabilir. 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

17 inanılmaz çalışmasıyla Rus Fotoğrafçı Anton Belovodchenko

Rus Fotoğraf Sanatçısı Anton Belovodchenko'nun kadın vücudunun anatomik yapısını konu alan...

Evlenmeden önce bir daha düşünmeniz için 10 evlilik filmi

Evlilikle ilgili filmler ya da evlilik filmleri demeden önce "evlilik kurumu"...

Frida Kahlo’nun ölümünden 60 yıl sonra ortaya çıkan özel eşyaları

Frida Kahlo, mücadeleci ruhu, feminist dünya görüşü, portreleri ve aşklarıyla yirminci...

Çare sosyalizm diyen en zengin yoldaşımız Bill Gates’e Twitter’dan yorumlar

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in çare sosyalizm açıklamasından sonra, Twitter'dan da birçok...

Tartışı-Yorum

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...

Robert Fisk: Türkiye iş pişirdiği IŞİD hilafetinin saldırılarıyla karşı karşıya

Ortadoğu uzmanı Robert Fisk'in Independent'ta yayınlanan makalesinde, Türkiye "Petrol kaçakçılarının ürünlerini IŞİD denetimindeki bölgelerden getirmesine izin verdiğini" belirterek, "Türkiye iş pişirdiği IŞİD 'hilafetinin' Ankara ve İstanbul’a yönelik saldırıları ile karşı...