Ana SayfaHaberlerEkonomiKara Listede Olana Kredi...

Kara Listede Olana Kredi ve Kredi Kartı Veren Bankalar

hakkında Kara Listede Olana Kredi ve Kredi Karti Veren Bankalar Bankalar

Acil para ihtiyacı bulunan kişilerin tercihi genel olarak ihtiyaç kredisi kullanmaktan yana oluyor. Bankadan kredi almak isteyenlerin belirli şartlara sahip olması gerekir. Bu şartlara uygun olmayan kişilerin ise kredi alabilmesi söz konusu olmayacaktır. Bankanın kredi başvuru sırasında en çok incelediği konulardan biride kredi talebinde bulunan kişinin finansal geçmişidir. Kara listede bulunan kişiler kredi verilemez sınıf olarak adlandırılırken, banka tarafından ret cevabı almaktadır. Bunun yanında bozuk sicil olduğundan dolayı düşük kredi notu bankalar tarafından riskli bulunan gruplar arasında bulunur. 

Kara Listedekilere Kredi

Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar arasında sayılı seçenek bulunur. Özellikle düşük bir kredi notuna sahip olan ve aylık gelirini belgeleyebilecek kişiler kredi alabilmektedir. Kolay şekilde kredi alabileceğiniz bankalar arasında ise aşağıdaki bankalar yer alıyor:

  • Aktifbank
  • ING Bank
  • Enpara
  • Finansbank
  • Fibabank
  • Burganbank

Bu tarz bankalar kolay kredi vermeleri nedeniyle ihtiyaç kredisi almak isteyenlerin sıklıkla baktığı seçenekler arasında bulunur. Ancak bu bankalar diğer seçeneklere göre daha yüksek faizdeki krediye olanak sağlar. Bu nedenle kredi geri ödemelerini daha rahat bir şekilde yapmak isteyenler için farklı seçenekleri düşünmek gerekecektir.

BU KATEGORİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Sicili Bozuk Kredi Notu Düşük Olanlara Kredi Başvuru Yöntemleri

Banka sicili bozuk durumda olan kişilerin ihtiyaç kredisi başvurusu yapmadan hemen önce varsa üzerlerine kayıtlı olan malları ipotek olarak göstermeleri gerekir. Bu mallar arsa, ev, tarla, araba gibi çeşitli mallar olabilir. Bu malların ipoteği yapıldıktan sonra ekspertiz işlemleri başlatılırken, kredi tutarını karşılayıp karşılamayacağı ölçülmüş olur. İpotek konulacak taşınmazın değeri kredi başvuru değerini karşılayacak cinsten bulunuyorsa, siciliniz bozuk bile olsa kredi alabilirsiniz. Burada önemli olan nokta ipotek konulan malın başvuru limitine uyumlu olmasıdır.hakkında Kara Listede Olana Kredi ve Kredi Karti Veren Bankalar Bankalar

Öte yandan ipotek durumunun dışında sicili bozuk olanlara kredi farklı yöntemlerde denenebilir. Kefil yöntemi üzerinden başvuruda bulunmak bu alanda denenmesi gereken diğer yöntemlerden biri olmaktadır. Bu sayede sicil bozuk veya kredi notunun düşüklüğünün herhangi bir önemi olmadan kredi alma ihtimali ortaya çıkmış olur. Ancak bu konu hakkında en çok dikkat edilmesi gereken durum yüksek kredi notuna sahip olan bir kefilin bulunmasıdır. Bu kişinin finansal geçmişinin iyi bir durumda olması, yüksek bir kredi notunun bulunması sizin kredi alma ihtimalinizi biraz daha arttırmış olur. Bu nedenle kefil konusunda iyi bir araştırmanın yapılması önerilen şeyler arasındadır.

Finansbank Kara Listedekilere Kredi

İhtiyaçlarınızı gidermek için tercihinizi Finansbank’tan yana kullanabilirsiniz. Bankadan kredi alabilmek için en az 18 yaşında olmanız ve gelirinizin devamlı olması lazımdır. Sicili bozuk olanlara kredi sağlayan banka en fazla 36 ay vadeli olarak kredi alımına müsaade ediyor. Tabi yukarıda bulunan şartlara uyum gösterenlerin bu banka üzerinden kredi alabileceğini belirtmek gerekiyor. Adınıza kayıtlı olan herhangi bir mal bulunuyorsa, sağlam bir kefile sahipseniz banka üzerinden ihtiyaç kredisi alma hakkınız doğar. 

Ziraat Bankası İcralık Olana kredi

Ziraat Bankası aynı şekilde teminat halinde kredi alınabilmesine yol açan isimler arasında bulunuyor. Bunun yanında kredi talebinde bulunan kişinin gelirinizin bulunması konu hakkında aranan diğer şartlar arasındadır. Aldığınız krediyi zamanında ve düzenli olarak ödemeye devam ederek kredi notunuzu yükseltme fırsatı elde edebilirsiniz. Bundan sonraki dönemde ise ihtiyaç kredisi alımı daha kolay bir şekilde ilerlemiş olacaktır. Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi başvurularını ise banka tarafından sunulan başvuru kanallarından biri üzerinden istediğiniz her an gerçekleştirebilirsiniz. Uzun vade ve düşük faiz imkanı sunan banka bu konuda aradığınızı verecektir.

Kara Listede Olana Kredi Kartı Veren Bankalar Var Mıdır? 

Tüketicilerin kredi ve kredi kartı borçlarını 90 gün içerisinde ödemedikleri durumlarda bankalar tarafından kara listeye alınması mümkün olmaktadır. Kara liste tabiri; soyut bir kavramı ifade etmekle beraber kara listedeki tüketicilerin bankalar tarafından riskli olarak algılanmasını tanımlamaktadır. Bu noktada, kara listedeki bir tüketicinin herhangi bir bankacılık ürününe başvurması zordur. Bilhassa, kara listedekilerin kredi alması imkansıza yakındır. Bu noktada, kara listede olana kredi kartı veren bankalar var mıdır sorusu insanların aklını kurcalamaktadır. Kara listede olan kişilerin kredi notunun düşük olmasından mütevellit kredi kartı alma şansları oldukça azdır. Ancak, birtakım bankaların bu kişilere kredi kartı verdiği söylenebilir. Kara listedekilere verilen kredi kartları; düşük limitli olmaktadır. 

Kara Listede Olanların Kredi Kartı Alması Mümkün Müdür? 

Kara listede olana kredi kartı veren bankalar konusunda banka adı vermek doğru olmayacaktır. Çünkü, bir tüketicinin kara listede olması; onun yasal takibe girdiğinin bir göstergesidir. Bu noktada, hiçbir banka, avukatlık durumda olan bir tüketiciye bankacılık ürünü sunmaz. Ancak, tüketicinin kara listeden çıkması durumunda kredi kartı alma şansı artacaktır. Kara listede olan bir tüketicinin kara listeden çıktıktan sonra kredi notunu ivedilikle yükseltmesi elzemdir. Bu noktada, kredi kartı alınmak istenilen bankada vadesiz mevduat hesabı açmak doğru bir karar olacaktır. Maaşının bir kısmını bu bankada açmış olduğu vadesiz hesaba yatıran bir tüketicinin buna ek olarak bu hesap üzerinden otomatik fatura ödeme talimatı vermesi; onun kredi notunun kısa zamanda yükselmesini sağlayacaktır. 

Kara Listede Olanların Kredi Kartı Alma Şartları 

Kara listede olana kredi kartı veren bankalar araştırması yapan bir tüketicinin birçok bankaya yaptığı başvurudan olumsuz cevap alması muhtemeldir. Bankalar, tüketicinin kara listeden çıkmasını talep eder. Kara listeden çıkmak isteyen bir tüketicinin bankaya olan borçlarını eksiksiz olarak ödemesi gerekir. Borçların asgari tutarının değil tamamının ödenmesi şarttır. Kara listeden çıktıktan sonra hemen kredi kartı alınması mümkün değildir. Çünkü, bankalar, tüketicinin kara listede olduğunu görmektedir. Bu durum, olumsuz bir referans olmaktadır. Bunun yanı sıra, kara listede olan bir tüketicinin kredi notu oldukça düşük olacaktır. Kredi kartı almak için kredi notunun 1700 ile 1900 seviyesine çıkartılması idealdir. Bu sayede; Finansbank, Enpara.com, Akbank, Ziraat Bankası gibi bankalardan kredi kartı almak mümkün olabilir. Kredi notuna ve gelire bağlı olarak kredi kartının limiti belirlenecektir. 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

World Leaders Are People Too: Artist Shows Them Doing Their “Duty”

Given all the hefty decisions that today’s world leaders often have...

Silvan’dan 34 fotoğrafla 11 günlük savaşın bilançosu

Silvan'da 11'inci gününe giren sokağa çıkma yasağında şehir merkezi savaş alanına...

Mutlu olmanın formülü

Ünlü blog yazarı Svetlana Pokrevskaya mutlu olmak için bir yol gösteriyor....

Sosyal medyanın seçim analizi ve trend 7 Haziran paylaşımları

Her kesin merakla beklediği 7 Haziran seçimlerini de geride bırakırken AKP,...

Tartışı-Yorum

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum   "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...

Kerbelâ’ya Giderken İmam Hasan

Hz Ali, Harici İbni Mülcem tarafından şehit edildiğinde, ikinci İmam Hasan otuz yedi yaşındaydı. Al Müctaba (seçkin, seçilmiş) sıfatın erişmişti ve Ehlibeyt’in başına geçmişti. İmam Hasan, babası Hz. Ali’nin defin işlemlerini yaptıktan sonra,  bütün halkı topladı. Ramazan ayının 21....

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...