Ana SayfaHaberlerEkonomiKredi ve Mevduat Faizleri...

Kredi ve Mevduat Faizleri Geriledi…

Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 21 Şubat haftasında bir önceki haftaya göre 11 baz puan azalışla %9,24 olurken dolar mevduat faizi 7 baz puan azalışla %1,14 ve Euro mevduat faizi 1 baz puan düşüşle %0,14 oldu.

TL bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise aynı haftada bir önceki haftaya göre 27 baz puan azalışla %11,11 oldu. TL bazlı konut kredi faizleri 10 baz puan azalışla %11,36; taşıt kredi faizleri 18 baz puan düşüşle %12,96 ve ihtiyaç kredi faizleri 49 baz puan azalışla %14,14 oldu.

Dolar bazlı ticari kredilerin faiz oranı aynı haftada 68 baz puan artışla %4,13 olurken Euro bazlı ticari kredilerin faiz oranı ise 74 baz puan artışla %2,60 oldu.

Ticari kredilere uygulanan mevduat spreadi TL için %1,87 olurken Dolar ve Euro için sırasıyla %2,99 ve %2,46 oldu. TL ticari kredilerdeki mevduat spreadinin dolar ve Euro kredilere uygulanan spreadin altında kalması dikkat çekmektedir.

2018 Ağustos ayı sonrasında hızla tırmanışa geçen kredi ve mevduat faizleri sonrasında TCMB’nin faiz indirimleriyle beraber düşüş trendine girmiştir.

Faizlerin yüksek olduğu dönemlerde bankaların kredilere uyguladıkları faiz oranının mevduata uyguladıkları faiz oranıyla farkı yükselmektedir. Bir başka deyişle kredi/mevduat spreadi faizlerin yüksek olduğu dönemlerde yükselmektedir. Bu durumu bankaların faiz artışlarını mevduattan önce kredilere yansıttıkları şeklinde yorumlayabiliriz.

 

YASAL UYARI

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bizim Menkul


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Öldükten sonra ağaç olarak dirilmek için Capsula Mundi

Anna ve Raoul adında iki İtalyan sanatçı, reenkarnasyon olarak bilinen ve...

Rob Gonsalves’in elinden çıkmış 37 muhteşem resim

Optical Illusion Paintings By Rob Gonsalves The beautiful and mind-bending illusions in...

Ünlü 19 tabloyu fotoğraflarla yeniden düşünmek

Pek çoğumuzun bazılarını yakından tanıdığı ünlü tabloları günümüz şartlarında yeniden düşünmek...

En iyi müzik dinleme uygulamaları

Teknolojideki sürekli gelişmeyle birlikte birçok alışkanlığımız yerini başka alışkanlıklara bırakıyor. Gramofon,...

Tartışı-Yorum

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...

Unutmayın, Affetmeyin, Delirin!

Sizlere bir ruh sağlığı uzmanı olarak, görüntüleri izlemeyin, izlettirmeyin demeyeceğim. Sizlere bu anın, bu dehşetin görüntülerini izlettirmek insanları travmatize eder, güvensiz hissettirir, katliamı yapanlara hizmet eder de demeyeceğim. İsrail’den,...

Evrim Alataş: Nevroz, Nevruz ve Newroz

12 Nisan 2010’da aramızdan ayrılan yazar, gazeteci, eleştirmen, insan hakları savunucusu gibi hak edilmiş birçok sıfatın sahibi Evrim Alataş’ın Mayoz Bölünme Hikayeleri adlı eserinden bir pasajla Newroz bir bakalım.   Evrim...