En pahalı tosun

Kurban Bayramı yaklaşırken tosun fiyatları da merak konusu oldu. Samsun’da bir firma, 3 yıldır özel olarak yetiştirilen ve ‘Minik’ ismi verilen 1485 kilo ağırlığındaki boğayı, 45 bin TL’ye satışa çıkarıldı.

Kurban Bayramı‘nın yaklaşmasıyla tosun fiyatlarındaki farklılıklar da uçurum gibi büyüdü. Öyle ki Samsun’da büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir firma tarafından Kurban Bayramı için 1485 kilo ağırlığındaki boğa, 45 bin TL’ye satışa çıkarıldı.

“Özel Boğa”

Atakum İlçesi’nde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan bir firma tarafından 3 yıldır özel olarak yetiştirilen simental cinsi boğa 1485 kilo canlı ağırlığı ile görenleri şaşırtıyor.

En pahalı tosun olmaya aday

Kurbanlık olarak satışa çıkarılan boğa için en pahalı tosun demek yanlış olmaz, çünkü tam 45 bin TL isteniyor. ‘Minik’ adı verilen boğa için 2 kişinin talip olduğu belirtilirken dev kurbanlığa özel muamele uygulanıyor.

Her gün masaj yapılıyor

Firmanın satış- pazarlama sorumlusu Ümit Çankaya, boğanın 3 yıldır özel yemlerle beslendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bu kurbanlığımız 3 yıldır özel olarak yetiştirildi. Besici ve yemi özel. Hatta her gün bir saat özel olarak ona masaj yapılıyor. Kurban bayramı için iki tane talibi var. Şuan kesinleşmedi. Tesisimize kurbanlık almak için gelenler boğayı gördüklerinde çok şaşırıyorlar. Bazen korkanlar bile oluyor. Dışarıdan gelen insanları gördüğünde bazen sorun olabiliyor. Heybetli bir boğa olduğu için kontrol altında tutmak kolay değil.”(sondakika.com)

Geçen yılın en pahalı tosunu haberi için tıklayın.

en pahalı tosun, kurban bayramı,

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

26 maddeyle Osmanlıca bilgisayar terimleri

Osmanlıca tartışmalarına bir katkımız olsun istedik, Osmanlıca bilgisayar terimlerini sizin için...

Araç bahar bakımı nasıl olmalı?

Araçlarda bahar bakımı nasıl olmalı? Kış aylarında artan yağışlar, zorlaşan yol koşulları, hava kirliliği ve nem oranlarının artması araçların yıpranmasına ve performansının düşmesine neden oluyor. Bu durum bahar aylarında araçların birtakım bakım, onarım ve kontrollerini beraberinde getiriyor.

Trabzonda Gezilecek Tarihi Yerler

1. SÜMELA MANASTIRI Trabzon’un Maçka ilçesinde yer alan Sümela Manastırı’nın tam...

23 çizimle Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan cinsel gerginlik

Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan günümüz teknoloji bağımlığını eleştiren gerçeküstü dijital...

Tartışı-Yorum

Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız?

Meslektaşlarınızın çoğu kendilerinin satış işinde olduklarından habersizdir ve sadece bunu anlamanız bile sizi onlardan kilometrelerce öne geçirir. Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız? Satış bir meslekten fazlasıdır; o bir yaşam tarzıdır. Zig...

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır. Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı: Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...