Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerMetal işçilerinin sosyal medya...

Metal işçilerinin sosyal medya hesapları erişime engellendi

Metal işçilerinin direnişi hakkındaki gelişmeleri duyuran ve işçilerin direniş hakkındaki görüşlerine yer veren “Metal İşçileri Birliği” Facebook hesabında ve bir Twitter hesabında yer alan bazı paylaşımlar işverenlerin sendikası olan MESS’in başvurusu üzerine erişime engellendi.

 

Metal işçilerinin direnişindeki gelişmeleri aktaran, işçilerin ve ailelerinin sözlerini paylaşan “Metal İşçileri Birliği” (MİB) adlı Facebook sayfasının; işverenlerin örgütü olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) başvurusu üzerine erişime kapatılmasının ardından, MİB’in yedek olarak kullanıma soktuğu altı ayrı Facebook hesabının ve bir Twitter hesabının bazı paylaşımları yine MESS’in başvurusu üzere erişime kapatıldı.

Metal işçileri, sosyal medya, erişim engeli,

Radikal’den İsmail Saymaz’ın haberine göre MESS’in İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurmasının ve Metal işçileri Birliği’nin (MİB) sayfasının 30 Nisan’da erişime kapatılmasının ardından MESS, 21 Mayıs’ta ikinci bir dilekçe sunarak MİB adına altı yedek sayfa ve bir Twitter hesabı açıldığını belirtti ve kişilik haklarının ihlal edilmemesi amacıyla, aynı içerikte yayın yapan bu sayfalardaki bazı paylaşımların da engellenmesini istedi.

MESS’in başvuru dilekçesinde, bu sayfalarda kaos ortamı ve karışıklık çıkarılmak istendiği, eylemlerin bu sayfalarda organize edilip uygulandığı ve bu yolla işverenlerin zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

“Sosyal medyada işçi ve işveren çatıştırılmak isteniyor”

Dilekçede, bu sosyal medya sayfalarında MESS üyesi işverenlere ilişkin “gerçeği yansıtmayan, eleştiri dozunu aşan, hakaret içeren paylaşımlar yapıldığı” iddia edildi. İş bırakılması, iş yavaşlatılması, fabrikaların işgal edilmesi ve çalışmayacak durumuna getirilmesi yönünde çağrılarda bulunulduğu ileri sürülerek, “Hukuka aykırı eylemlerle maddi hasar verilmesi, malvarlığı hakkının ihlalini oluşturmaktadır” denildi.

Sayfalarda, işçi ve işverenlerin çatıştırılmak istenildiği savunularak, “Provokatif paylaşımlar ile işçiler başkaldırıya teşvik edilmekte olup bu durum kamu güvenliği açısından da açık bir tehdit teşkil etmektedir. Seçim öncesinde ülkemizde kaos ortamı ve karışıklık çıkarılmak istenmektedir. Kanunsuz grev, izinsiz gösteri yürüyüşü, toplantı ve protestolar ile fabrikaların işgal edilerek üretimin durdurulması gibi kanun dışı eylemler bu sayfa nezdinde organize edilmektedir. İlgili eylemlerin plan ve organizasyonu bu sayfa üzerinden duyurulduktan sonra uygulamaya geçilmektedir. Kanunsuzluğun ve hukuka aykırılığın propagandası yapılmaktadır” ifadeleri yer aldı. Dilekçede ayrıca 5651 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçların Engellenmesi Hakkında Kanun’a” göre kişilik haklarının ihlal edildiği ileri sürüldü.

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği de 22 Mayıs’ta talebi kabul ederek, sayfalara erişimi engelledi. MESS’in yakındığı ve erişime kapatılan paylaşımlar şöyle: “26 Nisan’da haklarımız için Kent Meydanı’nda toplanıyoruz”, “1 Mayıs’ta haklarımız için yürüyoruz”, “Yeni sendika istiyoruz”, “Direneceğiz, haklarımızı alacağız” ve “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek.”

“Söz konusu sayfalarda hakaret ve tehdit yoktur”

Metal İşçileri Birliği sayfasının avukatı Zeycan Balcı Şimşek ise söz konusu sayfalarda hiçbir hakaret ve tehdidin bulunmadığını; Yargıtay’ın hem ekonomik bir zarar halinde davaların Ticaret Kanunu kapsamında açılması gerektiği hem de markanın zarara uğraması halinde Fikri Haklar Ceza ve Hukuk mahkemelerinde dava açılması gerektiği yönünde hükmü bulunduğu belirterek kararın yanlış olduğunu vurguladı.

Kaynak: Radikal

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Kadın yönetmenlerden 20 muhteşem film

Kadın yönetmen deyince akla çok isim gelmiyor maalesef. Her alanda olduğu...

Alkol Oranı En Yüksek 10 İçki

10. OLMECA TEKİLA Son sırada %38 alkol oranıyla Olmeca Tekila yer...

Tüketim çılgınlığını durdurmanız için 7 sebep

Alışveriş, moda, tüketim, daha doğrusu ihtiyaçtan fazlasını tüketmek alışılagelmiş bir şey...

Dünyanın en güzel 15 sokağı!

Molyvos, Midilli, Yunanistan Bonn, Almanya Stockholm, İsveç Washington Dc, Amerika Valencia, İspanya Cullinan, Güney Afrika Tayvan Nafplio, Mora,...

Tartışı-Yorum

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Levent Ünsaldı “Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum!”

2 göbek öncesinden nenemin o gün, samanlıkta kiminle seviştiğini bilmiyorum ki! Melezim ben, köksüzüm… ve bundan gayet memnunum! Bizim peder eski asker, emekli albay, Kıbrıs gazisi kendisi. İyi bir askermiş… Pederin...

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...