Ana SayfaKültür SanatSinema‘Mulan’ filmine boykot çağrısı

‘Mulan’ filmine boykot çağrısı

Disney’in aksiyon-drama türündeki filmi “Mulan”a Hong Kong, Tayland ve Tayvan’dan gelen boykot çağrısı Twitter’da trend oldu.

Artı Gerçek’in CNN’den aktardığı habere göre, Disney’in aksiyon-drama türündeki filmi “Mulan”, gösterime Uzak Doğu’daki tepkilerle girdi. Tayland ve Tayvan’da protestocular, seyircileri, filmi boykot etmeye çağırdı. Çağrıya, filmin başrol oyuncusu Liu Yifei’nin geçen yıl hükûmet karşıtı göstericileri bastırmak için aşırı güç kullanmakla suçladıkları Hong Kong polisine destek vermesini gerekçe gösterdi.

Hong Kong’lu aktivist Joshua Won, “Film bugün gösterime girdi. Ancak Disney, Pekin’e övgüde bulunduğundan ve Liu Yifei, Hong Kong’da polis şiddetini açıkça ve gururla desteklediği için, insan haklarına inanan herkesi ‘Mulan’ı boykota davet ediyorum” dedi. Pek çok kişi, ellerinde “Boykot Mulan” dövizleriyle sokağa çıktı.

hakkında Mulan filmine boykot cagrisi boykot

‘Nasıl bir utanç’

Çin doğumlu ABD vatandaşı olan Yifei, geçen yıl verdiği bir röportajda, Hong Kong’da barışçıl başlayan, ancak daha sona göstericilerle polis arasında çatışmalara sahne olan eylemlerle ilgili konuşmuş ve sosyal medyadan da “Hong Kong polisini destekliyorum. Hepiniz şimdi bana saldırabilirsiniz. Hong Kong için nasıl bir utanç” paylaşımını yapmıştı.

#BoycottMulan (Boykot Mulan) etiketi kısa sürede Twitter’da trend haline gelirken, Yifei’nin paylaşımına yeniden tepki içeren yorumlar yağdı.

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok kez ertelenen “Mulan”, Disney+’ta gösteriliyor ve yakında dünya çapında gösterilecek.  Özellikle Çin’deki uluslararası izleyiciler, filmin sinema salonu stratejisinin önemli bir parçası.

Hong Kong’da gerilim hala yüksek. Şimdi, “Mulan”ı boykot etmeye yönelik yenilenen çağrılar Tayland ve Tayvan’daki aktivistlere de yayıldı.

Büyük ölçüde Hong Kong, Tayland ve Tayvan’daki demokrasi yanlısı protestocular, Çin’in bölgedeki etkisiyle ilgili endişelerde birleşiyor. Geçtiğimiz haftalarda Tayland’da, binlerce kişi, ülkenin monarşisi için reform çağrısında bulundu.

Hong Kong’daki birçok protestocu harekete destek verdiğini ifade ederken, Tayland ve Tayvan’daki protestocular Hong Kong’da “Mulan”ı boykot etmek isteyenlerin yanında duruyor.

Çin’de filme büyük ilgi bekleniyor

Ancak geçen yıl Yifei’nin yorumlarının destek gördüğü Çin’de, filmin büyük seyirci ilgisiyle karşılaşması bekleniyor. Film 11 Eylül’de Çin’deki sinemalarda gösterime girecek.

Niki Caro tarafından yönetilen ve Rick Jaffa, Amanda Silver, Lauren Hynek ve Elizabeth Martin’in senaryosunu yazdığı, Walt Disney Pictures tarafından çekilen 2020 Amerikan aksiyon drama türündeki “Mulan”, Çin’de “Mulan’ın halk şarkısı” üzerine kurulu ve Disney’in aynı adlı 1998 animasyon filminin canlı aksiyon uyarlaması.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

Kadın yönetmenlerden 20 muhteşem film

Kadın yönetmen deyince akla çok isim gelmiyor maalesef. Her alanda olduğu...

Şah Fırat Operasyonu Twitter’da: Her türlü türbe taşınır!

Büyük devlet Türkiye'nin başarılı Şah Fırat Operasyonu, hükümet ve hükümete yakın...

Tarihteki 15 mucit kadın

İcat ettikleri şeylerin önemini herkesin bildiği ama isimlerini kimsenin bilmediği kadınlar... Bilime büyük...

Tartışı-Yorum

Sınırlar ve rahatça uyunamayan ülkeye dair: Ordu, yeniden…

Levent Ünsaldı Devlet ve milletin yüksek çıkarlarını ait olduğu kurumun çıkarlarıyla eş gören, dolayısıyla bunları yorumlama tekelini de kendisine veren Türk subayı, kışladaki eriyle kurduğu paternalist ilişkisini (“oğlum” ifadesiyle çağrılan...

Unutmayın, Affetmeyin, Delirin!

Sizlere bir ruh sağlığı uzmanı olarak, görüntüleri izlemeyin, izlettirmeyin demeyeceğim. Sizlere bu anın, bu dehşetin görüntülerini izlettirmek insanları travmatize eder, güvensiz hissettirir, katliamı yapanlara hizmet eder de demeyeceğim. İsrail’den,...

Şufa Hak(sızlığı) yasal peki adil mi!

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya Hisseli tarla ve arsa alanlar dikkat! Tarla veya arsa vasıflı hisseli taşınmaz alımlarında satış bedellerini gerçek bedellerden göstermeyen alıcılar mağdur oluyor. Gayrimenkul fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen paydaşlar,...