Ana SayfaHaberlerEkonomiNATO Zirvesi Türkiye adına...

NATO Zirvesi Türkiye adına iyi geçmiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Londra’da NATO Liderler Zirvesi’nde görüştü.

İki lider, görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Liderlerin hedefinde Türkiye vardı.

ABD Başkanı Donald Trump, S-400’leri satın aldığı için Türkiye’ye yaptırım başlatıp başlatmayacağı sorusuna, “Şu anda bakıyoruz, hatta konu hakkında konuşuyoruz” cevabını verdi Trump, “Bildiğiniz gibi Türkiyi-e Patriot füzelerini almak  istedi ve Obama yönetimi izin vermedi. Ancak başka bir sistemi  alacak oldukları zaman izin verdi” dedi.

ABD Başkanı, İran konusunda yaptığı değerlendirmede de “Çok büyük gösteriler oluyor. Birçok kişiyi öldürüyorlar ve kimse bilmesin diye de interneti kapatıyorlar.” ifadesini kullandı.

Trump, gösteriler konusunda değerlendirme yapmayacağını ama desteklemediklerini kaydetti.

Macron da Türkiye’yi Suriye’de IŞİD’in “vekili” örgütlerle iş birliği yapmakla suçlayarak, Ankara’nın “muğlak”  tavrını Londra’daki NATO toplantısında netleştirmesi gerektiğini söyledi.

Macron, “Bugün ortak düşmanımız terör örgütleri. Üzgünüm ama  masada ortak bir (terör örgütü) tanımı yok. Türkiye’ye  baktığımda IŞİD’e karşı bizimle omuz omuza çarpışanlarla savaştıklarını görüyorum, (Türkiye’nin) ise bazen IŞİD’in vekili örgütlerle çalıştığını görüyorum” dedi.

IŞİD konusunda bir “muğlaklık” olmaması gerektiğini söyleyen Macron, “Türkiye’nin müttefiklerin cihatçı gruplara karşı mücadelesine yardımcı olan Kürt milisler karşısındaki eylemlerinin daha iyi bir koordinasyona gerek olduğunu ortaya koyduğunu” söyledi. Macron “Türkiye ile güvenlik, ticaret, göç, Avrupa Birliği ve Fransa konusunda işbirliğini kaybettik” ifadelerini kullandı.

“Sormak istiyorum, nasıl oluyor?”

Fransa Cumhurbaşkanı S-400’lerle ilgili olarak Türkiye’ye ayrıca şu ifadelerle yüklendi:

Tüm liderlere saygım var ama benim hakkımda kötü şeyler söyleyenlere bir şey diyemem. Ancak Türkiye’den netlik istiyorum. Hem NATO üyesi olup hem S-400 almak nasıl mümkün oluyor? Bu teknik olarak mümkün değil. ABD Patriot vermediyse, Türkiye, Avrupa’nın NATO’ya uyumlu füze sistemlerini alabilirdi. Ama bunu almamayı Türkiye seçti. Rusya’yı tercih etti.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

2024’te yükselmesi beklenen 5 kripto para

Akıllı yatırımcıların kripto piyasasındaki bir sonraki büyük kazananı aradığı açık bir sır. Yatırımcıların 2024'te yükselmesini beklediği 5 coini listeledik.

Dünyanın En Havalı Otelleri!

Dünyanın En Havalı Otellerini görmek için resme tıklayınız;

Haftanın En Çok Satan 15 Kitabı!

En Çok Satan 15 Kitap; Bu hafta en çok satan kitapları okuma...

Leonardo DiCaprio’nun rol aldığı en iyi 5 film

90’lı senelerde yıldızı parlayan ve otuz yılı aşkın kariyeri boyunca başarı...

Tartışı-Yorum

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

Antonio Gramsci’nin 1916’da yazdığı “Ermeni sorunu üzerine” adlı makalesi

Tartışı-Yorum / Antonio Gramsci  Bu yazı Antonio Gramsci’nin gençlik yıllarında yazdığı ve 11 Mart 1916’da Il Grido del Popolo’da (Halkın Çığlığı) yayımlanmış "Ermeni sorunu üzerine" makalesinin tam metninidir. Hep aynı hikâye....

Levent Ünsaldı “Söz ve eylemin anlaşmalı boşanmasına dair…”

Yetkin ve seçkin akademik kadrosu ve çağın gerektirdiği tüm teknolojik olanaklarla donatılmış Üniversitemiz, bilim ışığının gençlere ulaştırılmasında ve ülkemizin aydınlık nesillerinin yetiştirilmesinde tarihi ve vazgeçilmez bir duraktır…   Öğrenci İşlerinde bir gün… -...