Ana SayfaKültür SanatSinemaNobel ödüllü yazar Kazuo...

Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro, Kurosawa klasiği ‘Yaşamak’ın yeniden çevriminin senaryosunu yazacak

Usta yazar Kazuo Ishiguro’nun Akira Kurosawa klasiği “Yaşamak”tan (Ikiru) uyarladığı “Living” filminin başrollerinde Bill Nighy ve Aimee Lou Wood yer alacak.

FilmLoverss‘ın Deadline‘dan aktardığı habere göre, Akira Kurosawa‘nın, hayatının son döneminde bir anlam bulmaya çalışan bir bürokrata odaklanan, 1952 yapımı unutulmaz filmi “Yaşamak”, yeni bir uyarlamaya konu olacak. İngilizce çekilecek ve hikâyeyi Londra’ya taşıyacak olan bu yeni uyarlama, bir araya getirdiği ekiple heyecan yaratıyor.

“Living” adını taşıyan filmin senaryosunu “Beni Asla Bırakma” (Never Let Me Go), “Günden Kalanlar” (The Remains of the Day), “Gömülü Dev” (The Buried Giant) gibi unutulmaz eserleri edebiyat dünyasına kazandıran, Nobel ödüllü yazar Kazuo Ishiguro kaleme alıyor.

Pandemi şartlarına rağmen yavaş yavaş şekillenmeye başlayan film için hazırlıkların hız kazanmasıyla birlikte başrolde yer alacak isimler de belli oldu. Daha önce “Güzellik” (Skoonheid), “The Endless River”, “Moffie” gibi filmlere imza atan Oliver Hermanus‘un yöneteceği filmin başrollerinde usta oyuncu Bill Nighy ve “Sex Education” dizisiyle dikkat çeken Aimee Lou Wood yer alacak.

Çekimler 2021’in ilk aylarında başlayacak

Filmin yapımcılığını daha önce “Carol” filmine imza atan Number 9 Films üstleniyor. Kurosawa Productions’tan Ku Kurosawa‘nın da yapımcıları arasında yer aldığı filmin sanat tasarımcısı, “Sarayın Gözdesi” (The Favourite) ile Oscar adaylığı kazanan Fiona Crombie olacak.

1952 yılında Londra’da geçen film, II. Dünya Savaşı gerçekleşen yeniden yapılanma sırasında bürokrasi içinde kaybolan bir devlet memuru olan Williams’a odaklanacak. Masasında belgeler üst üste binmeye devam ederken, ölümcül bir hastalığa yakalandığını öğrenen Williams, bu dünyaya veda etmeden önce bu donuk, monoton hayatında bir anlam bulmaya çalışacak.

Japonya’nın en önemli yazarlarından Kazuo Ishiguro, film hakkında yaptığı açıklamada, “Bu hikâyenin -özellikle bu Covid döneminde- her gün saatlerce masa başında ya da ekran önünde zaman geçirmek zorunda olan, bireysel katkısının büyük resimde ne kadar yer tuttuğunu görmekte zorlanan pek çoğumuza hitap edebileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Rus Fotoğrafçıdan bebek bekleyen çiftler!

Rus fotoğrafçı Jana Romanova, bir kaç yıl önce arkadaşlarının bebek beklemesi...

Doğanın ele geçerdiği dünyanın en güzel balıkçı köyünden 20 fotoğraf

Çin’in Shengsi Adaları olarak bilinen ve 400 adadan oluşan bölgede yer...

Slow Motion yöntemiyle çekilen 10 ağır çekim videosu

Görünce hayretler içinde kalacağınız 10 ağır çekim görüntüsünü sizin için listeledik.   1....

5 yılını trenlerde geçiren 18’lik evsiz bir genç: Mike Brodie

Fotoğraf paylaşım sitesi imgur.com'dan gözümüze takılan ilginç bir hayat hikayesi. Presshaber.com...

Tartışı-Yorum

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

Cumartesi Anneleri: Gözaltındaki kayıpların hikayesi

Kadir Gürhan “Kayıplar” ve “yargısız infazlar” denilince akla ilk gelen Latin Amerika ülkeleridir. Bu ülkelerde askeri cunta yönetimleri “gözaltında kayıplar” ve “yargısız infazlarla” kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı bir...

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...