Ana SayfaHaberlerDünyadanObama’dan Musk’a, Bezos’tan Gates’e...

Obama’dan Musk’a, Bezos’tan Gates’e birçok ünlünün Twitter hesabı ‘hack’lendi

Aralarında ABD eski başkanı Barack Obama, Demokrat başkan adayı Joe Biden, Amazon’un kurucusu ve CEO’su Jeff Bezos, Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın da aralarında bulunduğu ünlü isimlerin Twitter hesapları ele geçirildi.

hakkında Obama’dan Musk’a Bezos’tan Gates’e bircok unlunun Twitter hesabi ‘hack’lendi Bezostan
Fotoğraf: Reuters

AA’nın haberine göre, milyarder iş insanı Michael Bloomberg ve rap şarkıcısı Kanye West gibi isimlerin de yer aldığı ‘hacklenme’ olayında, Apple ve Uber gibi şirketlerin sosyal medya hesapları da ele geçirildi.


‘Anonim Bitcoin adresi’

Ele geçirilen hesaplardan yapılan paylaşımlarda anonim bir Bitcoin adresinin bilgisi verilerek söz konusu adrese para gönderilmesi istendi. Bu paylaşımların birçoğunda, belirtilen Bitcoin adresine gönderilen her 1000 dolar için 2 bin dolarlık ödeme yapılacağı kaydedildi. 

‘Soruşturuyoruz’

Twitter ise destek hesabından konuya ilişkin ilk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Twitter’daki hesapları etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Soruşturuyoruz ve düzeltmek için adımlar atıyoruz. Herkesi kısa süre içinde bilgilendireceğiz.” 

Daha sonraki açıklamada ise ele geçirilen hesapların Twitter tarafından önlem amaçlı kilitlendiği ve güvenlik koşulları sağlandığında hesabın sahibine geri verileceği belirtildi.

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Araç bahar bakımı nasıl olmalı?

Araçlarda bahar bakımı nasıl olmalı? Kış aylarında artan yağışlar, zorlaşan yol koşulları, hava kirliliği ve nem oranlarının artması araçların yıpranmasına ve performansının düşmesine neden oluyor. Bu durum bahar aylarında araçların birtakım bakım, onarım ve kontrollerini beraberinde getiriyor.

Karadeniz’de Mutlaka Gidilmesi Gereken Yerler

Karadeniz kıyıları, keşfedilmeyi bekleyen zengin kültürel ve tarihi mirasıyla gizli bir...

Şubat Avrupa’da ‘Karnavallar’ zamanıdır!

Şubat Avrupa’da karnavalların zamanıdır. Venedik, Nice, Köln, Düsseldorf ve Santa Cruz...

En iyi 12 film müziği!

Sinema sadece görüntünün rol aldığı bir bir sanat değildir. Görüntüyü tamamlayan,...

Tartışı-Yorum

7 Haziran yapbozundaki Kılıçdaroğlu

Ben Türkiye'de ana muhalefet partisinin genel başkanı olsaydım, şu an söylenenleri söylerdim. Kılıçdaroğlu'nu Kılıçdaroğlu yapan bir fark göremiyorum ne kadar arasamda bulamıyorum.     7 Haziran seçimlerine yaklaşırken her geçen gün durum...

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...

Kerbelâ’ya Giderken Hz. Hüseyin

İmam Hüseyin, Hz. Ali ve Hz. Fatıma’nın ikinci oğludur. Hicretin dördüncü yılı Şaban ayının üçüncü günü Medine’de dünyaya geldi. Künyesi Ebu Abdullah’tır; lakapları ise Raşid, Tayyib, Vefî, Zekî, Mübarek,...