Ana SayfaKültür SanatSinemaOrduspor’un efsane oyuncuları, ‘Mor...

Orduspor’un efsane oyuncuları, ‘Mor Menekşeli Kadınlar’ için sahada

Orduspor tarihine geçen efsane oyuncular, Orduspor kadın taraftar grubunu anlatan “Mor Menekşeli Kadınlar” belgesel filminin çekimlerine destek olmak için nostalji maçına çıkacak. Maç 16 Haziran Pazar günü saat 17.00’de, 19 Eylül Stadyumu’nda yapılacak.

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği’nin belgesel film projesi olan “Mor Menekşeli Kadınlar”, 1972 yılında yapılan Orduspor-Galatasaray maçını tribünde izleyen kadınlara ait bir fotoğraf karesinde ilhamla hazırlanıyor.

“Elene”, “Erik Zamanı” adlı kısa filmleriyle pek çok uluslararası festivalden ödülle dönen Sezen Kayhan’ın yönetmenliğini üstlendiği “Mor Menekşeli Kadınlar”, bir zamanlar Orduspor’un yeşil sahalardaki mücadelesine destek veren çok sayıda kadın taraftarın hikâyesini anlatıyor.

Bu projeyle, Orduspor’un kadın taraftar grubunun öyküsünün gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

hakkında Orduspor’un efsane oyunculari ‘Mor Menekseli Kadinlar’ icin sahada efsane

Orduspor, 1970’lerde küçük bir Anadolu takımından Türkiye liginde büyük başarılara imza atan ve UEFA Kupası’nda ülkeyi temsil eden bir takıma dönüşmüştü. Belgesel Ordusporlu bir grup kadın taraftarı, 40 yılın ardından yeniden tribünde bir araya getiriyor. Orduspor’un amatör lige düşmeden ve takımın stadının yıkılmadan önceki son karşılaşmasında, futbola küskün kadın taraftarlar takımlarını desteklemek için yeniden buluşuyor.

Ne olmuştu da bir zamanlar takımlarının hiçbir maçını kaçırmayan kadınlar tribünlerden uzaklaşmış, futbola küsmüşlerdi? Belgesel, Orduspor’un kadın taraftarlarının 1970’lerden günümüze uzanan futbol tutkusunu anlatırken, değişen Türkiye’yle beraber futbolun yıllar içinde nasıl endüstrileştiğinin de izini sürüyor.

Belgeselin tamamlanması için gereken miktarın bir kısmı da bağımsız sinemacıların son yıllarda tercih ettiği kitlesel fonlama yöntemi ile toplanıyor. Belgesele FonZip üzerinden destek verilebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

12 yaşında suikaste uğrayan en küçük devrimci: Iqbal Masih

Pakistan’ın en yoksul bölgelerinden birisi olan Mudrike’de doğan Iqbal Masih, 4...

Kamp yapacaklara altın değerinde 5 ipucu

Şehir hayatının yoğun trafiği ve yaz mevsiminin gelmesiyle beraber artan seyahat özlemini...

Dünya liderlerinin maaşları

CNNMoney sitesi, dünyanın önde gelen liderlerinin maaşlarını açıkladı. Dünya liderlerinin aldıkları...

Evlenmeden önce bir daha düşünmeniz için 10 evlilik filmi

Evlilikle ilgili filmler ya da evlilik filmleri demeden önce "evlilik kurumu"...

Tartışı-Yorum

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî   Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı: Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...