Ana SayfaHaberlerDünyadanOregon, ağır uyuşturucuları bulundurmayı...

Oregon, ağır uyuşturucuları bulundurmayı suç olmaktan çıkaran ilk ABD eyaleti oldu

Oregon, ‘kokain ve eroin’ dahil olmak üzere, ağır uyuşturucuların bulundurulmasını suç olmaktan çıkaran ilk ABD eyaleti oldu.

hakkında Oregon agir uyusturuculari bulundurmayi suc olmaktan cikaran ilk ABD eyaleti ABD
Fotoğraf: Reuters

Kişisel kullanım için küçük miktarlarda uyuşturucuyla yakalanan insanlar artık 100 dolar (841,67 TL) para cezası ödemek veya bir bağımlılık kliniğinde sağlık kontrolü yaptırmak zorunda kalacak.

Oregon ayrıca halüsinojenik mantarların terapötik kullanımını yasallaştıran ilk eyalet oldu.

Yeni uygulamalar, uyuşturucu yasalarını gevşetmeye yönelik ülke çapında bir çabanın parçası olarak halk oylamasıyla onaylandı.

Ayrıca, Arizona, New Jersey, Montana ve Güney Dakota gibi başka yerlerde başkanlık seçimleri için kurulan sandıklarla aynı anda yapılan referandumlarda ‘esrar kullanımı’ yasallaştı.

Böylelikle bu eyaletler, federal düzeyde hala yasak olan esrarın eğlence amaçlı kullanımına yeşil ışık yakmış olan diğer 11 eyalete ve Columbia Bölgesi’ne katılmış oldular.

Ağır uyuşturucu üretimi veya dağıtımı hala yasak

Değişiklere rağmen, Oregon’da ağır uyuşturucu üreten veya dağıtan kişiler cezai suçlamalarla karşı karşıya kalmaya devam edecek.

Büyük miktarda uyuşturucu bulundurmak hafif suç sayılacak fakat miktar ‘ticari olarak yeterince büyük’ kabul edilirse ağır suçlar yöneltilecek.

Değişikliği savunanlar, mevcut mevzuatın ‘şiddete meyilli ve beyaz olmayan suçlularla hapishanelerin aşırı kalabalıklaştığını’ iddia belirtiyorlar.

Karşı çıkanlar ise, ‘mahkemelerin, insanların uyuşturucu tedavisi görmelerine yardım etme rolünü zayıflatacağını’ savunuyorlar ve çocukların nasıl cezalandırılacağının, ebeveynlerinin bilgilendirilip bilgilendirilmeyeceğinin de belirsiz olduğunu söylüyorlar.

İsviçre, Portekiz ve Hollanda gibi ülkelerin, ‘hasar azaltma programlarına’ yatırım yapmak için, küçük miktarlarda ağır uyuşturucu bulundurmayı suç olmaktan çıkarmak gibi benzer tedbirler aldıkları biliniyor.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Kuru Öksürüğe Ne İyi Gelir? Öksürük Nasıl Geçer?

Kuru öksürüğe sigara, alerjik maddeler, mide asitleri ve soğuk algınlığı...

AFP’den 11 fotoğrafla Sur’daki çatışmalar ve tahrip edilen tarih

Sokağa çıkma yasağının 9 gün aradan sonra kaldırıldığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini...

10. İşçi Filmleri Festivali ‘İşimiz Gücümüz Yaşamak’ sloganıyla İstanbul, Ankara ve İzmir’de başlıyor!

Bu yıl 10.'su düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF), İstanbul, Ankara...

Kadın yönetmenlerden 20 muhteşem film

Kadın yönetmen deyince akla çok isim gelmiyor maalesef. Her alanda olduğu...

Tartışı-Yorum

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi...

Evrilen CHP ve sağ-sol kucaklaşması

“Vay be bu da mı olacakmış” diyeceğimiz ne çok şey görüyoruz son günlerde. Sağ ve sol un kucaklaşması bunların başında geliyor.1950-1990 arası Türkiye’si karanlık günlerinde birbirine taban tabana zıt,...