Ana SayfaKültür SanatSinemaOscar’da cinsiyet eşitliğine gidildi:...

Oscar’da cinsiyet eşitliğine gidildi: Akademi üyelerinin yarısını kadınlar oluşturdu

Oscar adaylarını ve kazananları belirleyen Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, dün 59 ülkeden 842 yeni üyeyi davet etti. Oscar tarihinde ilk kez yeni katılan üyelerde cinsiyet eşitliği sağlandı, üyelerin yarısı kadınlardan oluştu.

Yönetmenlik, senaryo yazarlığı ve prodüksiyon branşları dahil, 17 branşın 10’unda erkeklerden daha fazla kadın üye davet edildi.

Bu yılın Akademi üyelerinin bir özelliği de yüzde 29’unun renkli olması. 2015 ve 2016 yıllarında Akademi, oyunculuk dallarında aday gösterilen isimlerin tümü beyaz olduğu için eleştirilmişti. 2015’ten bu yana Akademi üyelerindeki yüzde 25’lik kadın üye oranı yüzde 32’ye çıkmıştı. Yüzde 8 olan renkli üyelerin oranı ise yüzde 16 olmuştu.

Geçen yıl Akademi bir rekor kırarak 928 üye davet etmişti. Bu yıl geçen yıla oranla daha az yeni üye olsa da yine de 92 yıllık Oscar tarihinde en kalabalık Akademi’lerden biri oldu.

Bu yılın Akademi üyeleri arasında Lady Gaga, Sterling K. Brown, Claire Foy, Letitia Wright, Tom Holland ve Adele gibi ünlü isimler bulunuyor.

2020 Oscar Ödülleri 9 Şubat’ta sahiplerini bulacak.

 

Kaynak: NTV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

World Leaders Are People Too: Artist Shows Them Doing Their “Duty”

Given all the hefty decisions that today’s world leaders often have...

14 maddeyle 2015’te yaşanan unutulmayacak olaylar

2015'in önemli olayları... 2015 yılı geride kalırken, birçoğumuzun hemfikir olacağı üzere...

23 çizimle Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan cinsel gerginlik

Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan günümüz teknoloji bağımlığını eleştiren gerçeküstü dijital...

Ahmet Kaya albümlerinden alternatif bir siyasi tarih

Halk ozanı Ahmet Kaya, 16 yıl önce aramızdan ayrıldı. Adıyaman'a bağlı Çelikhan'da,...

Tartışı-Yorum

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...

Oruç nedir?

Oruç, insanın bedenini kontrol etmek, disiplin ve denetim altına almak, ruhsal yapısını güçlendirmek için yaptığı bir ibadettir. Oruç ibadeti belirli zamanlarda yeme, içme, cinsellikve eğlenmekten mahrum bırakma gibi; istekleri/duyguları  terk ederek, zihinsel/ruhsal yapıya...

Ankara’da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara, bilindiği üzere memur kenti olarak da bilinmektedir. Fakat son yıllarda oluşan konut projeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarmış olduğu sosyal projeler ile   arsaların yüksek  noktada fiyatlanması aslında hiçte öyle...