Ana SayfaKültür SanatSinemaNobel Ödülü kazanan ilk...

Nobel Ödülü kazanan ilk kadın Marie Curie’nin hayat hikâyesi: ‘Radyoaktif’ gösterimde

Bu hafta biri yerli, dördü yabancı, beş film gösterime giriyor.

Marjane Satrapi’nin yönetmenliği üstlendiği “Radyoaktif” haftanın öne çıkan yapımı. Rosamund Pike’ın Nobel Ödülü’ne değer görülen ilk kadın bilim insanı olan Marie Curie’ye hayat verdiği filmde Anya Taylor-Joy, Jonathan Aris, Sam Riley ve Aneurin Barnard rol alıyor.

Filmde 20’nci yüzyılın en önemli keşiflerinden birine imza atan Marie Curie’nin, bilim adına yaptıkları çalışmalarda da partneri olan eşi Pierre Curie başta olmak üzere dönemin bilim camiasında hak ettiği yeri almak için verdiği mücadeleye odaklanılıyor.

‘Ajan Jade Black’

Terry Spears’ın çektiği “Ajan Jade Black” adlı filmde tasarladığı planı gerçekleştirmek için firarda olan eski bir ajanı bertaraf etmesi için görevlendirilen ajan Jade Black’in yaşadıkları anlatılıyor.

Katie Burgess, Connie Franklin, Sidney Flack ve Luke Wyckoff’un rol adlığı filmin görüntü yönetmenliğini Titus Fox yaptı.

‘After Paramparça’

Anna Todd’un çok satan roman serisinin ikinci film uyarlaması olan “After Paramparça”da aralarındaki tutkuya rağmen gelgitli bir ilişkiye sahip olan iki gencin yaşadıkları anlatılıyor.

Roger Kumble imzalı filmde Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Louise Lombard, Dylan Sprouse ve Candice King’in rol alıyor.

 ‘Scoob!’

Hanna-Barbera’nın ünlü animasyon serisi “Scooby-Doo”nun sinema filmi olan “Scoob!”da Shaggy ile Scooby-Doo’nun dostluğunun nasıl başladığı ve Gizem Avcıları ekibinin diğer üyeleri ile nasıl bir araya geldikleri konu ediniyor.

“Scoob!” adlı animasyon filmi Tony Cervone yönetti.

‘Ben Böyle Şansın’

Samet Çakırtaş’ın çektiği “Ben Böyle Şansın” adlı filmde hayatta şansları bir türlü yaver gitmeyen iki gencin maceraları anlatılıyor.

Filmde Özgür Esat Şentürk, Umut Oğmen, Zeliha Çakırtaş, Akın Ayvaz ve İlknur Aygün rol alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sonraki bölümlerini dörtgözle bekleyeceğiniz yeni yabancı diziler

Türkiye'nin dizi karnesi pek parlak değil, neden mi? Çünkü bir sezona...

Elena Shumilova’dan iç ısıtan 25 pastoral fotoğraf

Fotoğraf sanatı kimimiz için hobi kimimiz için de bir tutkudur. Rus...

Nietzsche’nin ruhuna üflediği 15 film

Felsefe her zaman kültür, sanat ve bilimi etkilemiştir. Felsefe tarihinin en...

İTÜ’de kendi alanında ilk birçok teknolojik tarihi eser yeşiller giydi

İstanbul Teknik Üniversite’sinde (İTÜ) emektar eserleri doğa ile buluşturan sergi açıldı....

Tartışı-Yorum

Evrilen CHP ve sağ-sol kucaklaşması

“Vay be bu da mı olacakmış” diyeceğimiz ne çok şey görüyoruz son günlerde. Sağ ve sol un kucaklaşması bunların başında geliyor. 1950-1990 arası Türkiye’si karanlık günlerinde birbirine taban tabana zıt,...

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça...

İsmail Beşikçi: Ahmet Ümit’in yeni kitabı Elveda Güzel Vatanım’da İttihatçılar…

15 Haziran 1926’da, Mustafa Kemal’e karşı gerçekleşen İzmir suikast teşebbüsü, eski İttihatçılara yönelik bir politikanın yaşama geçmesini gündeme getirir. Eski ittihatçılar, izlenmekte, tutuklanmakta, kaçırılmakta, yok edilmektedir. İstanbul’da bu politika...