Ana SayfaKültür SanatSinemaIngmar Bergman’ın ‘Bir Evlilikten...

Ingmar Bergman’ın ‘Bir Evlilikten Manzaralar’ı yeniden çevrilecek

İsveçli usta yönetmen Ingmar Bergman’ın 1973’te İsveç televizyonu için çektiği efsanevi mini dizi “Bir Evlilikten Manzaralar” (Scener ur ett äktenskap) HBO tarafından yeniden çevrilecek.

Marianne ve Johan’ın evliliklerinin on yıla yayılan sürecini takip eden Bergman imzalı dizinin İngilizce yeniden çevriminde başrolleri Michelle Williams ve Oscar Isaac paylaşacak. Evlilik ve ilişkilere dair sorunlara odaklanan “The Affair” (2014) dizisinin yaratıcılarından Hagai Levi’nin yürüttüğü proje, Bergman’ın 70’lerde İsveç’te anlattığı hikâyeyi ABD’ye taşıyacak.

Bergman, altı bölümlük bir mini dizi olarak tasarladığı Bir Evlilikten Manzaralar’ı daha sonra sinema salonlarında gösterilmek üzere üç saatlik bir film şeklinde kurgulamıştı. Oriinal versiyonda Liv Ullmann ve Erland Josephson tarafından canlandırılan çiftin ilişkisinin kopma noktasına gelip sonra yeniden kendi akışını bulmasını ve belli döngüleri tekrar etmesini anlatan dizi, Bergman’ın pek çok yapıtından alışkın olduğumuz, bir oda tiyatrosunu anımsatan, az oyuncuyla kapalı mekânlarda geçen bir yapıya sahip.

Bergman’ın en önemli yapıtlarından sayılan “Bir Evlilikten Manzaralar”ın, yönetmenin kendi deneyimlerine ve özellikle de uzunca bir dönem ilişki yaşadığı, 5 yıl kadar evli kaldığı oyuncusu Liv Ullmann’la beraberliklerine dayandığı biliniyor. Usta yönetmen, hayatını kaybetmeden önce, son filmi “Saraband” (2003) ile Marianne ve Johan çiftinin hayatına geri dönmüş ve bu öyküye son noktayı da koymuştu.

HBO yapımı olması nedeniyle şimdiden beklentileri arttıran bu büyük yeniden çevrim projesi için henüz bir çekim takvimi açıklanmadı.

 

Kaynak: Altyazı

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

25 Of The Best Award-Winning Wedding Photos Taken In 2014

1st Place in All About Light, Winter 2013, Taipei, Taiwan 1st Place...

2015’in en iyi 10 fotoğrafı

Amerika'nın ünlü dergisi TIME, 2015'in en iyi 10 fotoğrafını seçti. En...

Kendi dönemlerinde listeleri alt-üst edenler!

Yaşadıkları dönemde, sergiledikleri performanslarla listeleri alt üst edip efsaneleşen sanatçıları bilmek...

20 maddede Kaypakkaya Kemalizm’i niye eleştirdi?

1949 yılında Çorum’da dünyaya gelen Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) kurucusu...

Tartışı-Yorum

Ortadoğu`nun Panaroma Denemesi – Tartışı-Yorum

Tartışı-Yorum / Yakup Emrah Şüphesiz ki zulmün egemen olması ile birlikte birçok kavram, gücü ellerinde bulunduran totaliter sistemlerin kendi fikriyatlarını muhafaza etmek adına ürettikleri büyülü sözlerdir. Örneğin İnsan Hakları Bildirgesi...

Ankara’da Gayrimenkulün Son Durumu

Ankara, bilindiği üzere memur kenti olarak da bilinmektedir. Fakat son yıllarda oluşan konut projeleri ve Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarmış olduğu sosyal projeler ile   arsaların yüksek  noktada fiyatlanması aslında hiçte öyle...

Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız?

Meslektaşlarınızın çoğu kendilerinin satış işinde olduklarından habersizdir ve sadece bunu anlamanız bile sizi onlardan kilometrelerce öne geçirir. Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız? Satış bir meslekten fazlasıdır; o bir yaşam tarzıdır. Zig...