Ana SayfaHaberlerEkonomiReuters Araştırması: ‘İşsizlik ve...

Reuters Araştırması: ‘İşsizlik ve endişe toplumu oluyoruz’

Britanya merkezli haber ajansı Reuters, Türkiye’de Koronavirüs pandemisi sebebiyle insanların yoksulluk korkusunu daha yoğun yaşadığını ifade etti.

Ajansa konuşan Türk vatandaşları, yaşadıkları endişeleri anlattı. Terzi Hüseyin Göksoy, pandeminin en ağır günlerinde aç kalma stresinden fıtık olduğunu ifade etti. 48 yaşındaki Göksoy, insanların işe gitmediği için giysilere daha az ihtiyaç duyduğunu ve bu yüzden günde yama yaparak ortalama 5 ila 10 lira arasından para kazandığını söyledi. Göksoy, hâlâ istediklerinde çocuklarına para gönderemediğini söyledi.

Sigortasız çalışan düğün davulcusu Mehmet Coşkun, normal zamanlara göre yaptığı işe talebin ciddi oradan azaldığını vurgulayarak, “Kredi ödemelerim geldiğinde ne yapacağım bilmiyorum. Belki su satar veya binaları temizlerim” dedi.

Tekstil mağazası sahibi Meryem Yıldırım ise en büyük korkusunun tekrar dükkanların kapanmasına karar verilmesi olduğunu ifade etti. Kirasını ödemek için kredi aldığını ifade eden Yıldırım, “Bütün küçük işletme sahipleri şu anda bunu düşünüyor” dedi.

Haberde ekonomistler Ayşe Aylin Bayar, Oner Günçavdı ve Haluk Levent tarafından yapılan bir araştırmaya da dikkat çekildi. Bu araştırmaya göre bu yılın sonuna kadar Türkiye’de yoksulluk sınırının altında yaşayanların sayısı iki katına çıkarak 20 milyona yükselebilir.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Koalisyon hükümetlerle yönetilen 14 ülke

Türkiye siyaseti 7 Haziran seçimleriyle birlikte yeni bir sürece girdi ve...

42 vuruşta Bernard Pras ve harika ötesi anamorfik resim çalışmaları

Fransız sanatçı Bernard Pras yaptığı anamorfik çalışmalarıyla tam anlamıyla herkesi kendine...

En ilginç 21 flash bellek tasarımı

Press Haber | Teknoloji günden güne gelişirken insanların ilgisini çekmeye yönelik de...

Bülent Kılıç’tan başarının 40 fotoğrafı

Bülent Kılıç, çektiği fotoğraflarla birçok uluslararası fotoğraf ödülü aldı. Kılıç,Time Dergisi,...

Tartışı-Yorum

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...

Evrim Alataş: Nevroz, Nevruz ve Newroz

12 Nisan 2010’da aramızdan ayrılan yazar, gazeteci, eleştirmen, insan hakları savunucusu gibi hak edilmiş birçok sıfatın sahibi Evrim Alataş’ın Mayoz Bölünme Hikayeleri adlı eserinden bir pasajla Newroz bir bakalım.   Evrim...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...