Ana SayfaHaberlerDünyadanRus ajansı: DSG’nin elindeki...

Rus ajansı: DSG’nin elindeki bölgede 200 IŞİD’li serbest bırakıldı

Suriye’nin kuzeyindeki Hol kenti kırsalında yer alan kampta tutulan 15 IŞİD’li ve ailelerinden oluşan 200 kişinin Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından serbest bırakıldığı bildirildi. DSG’nin elindeki diğer bölgelerde daha önce de IŞİD’liler ve aileleri serbest bırakılmıştı.

hakkında Rus ajansi DSG’nin elindeki bolgede 200 ISID’li serbest birakildi bırakıldı
Fotoğraf: orsam.org.tr

Rus haber ajansı Sputnik’ten Hikmet Durgun’un haberine göre YPG’nin başını çektiği DSG’nin kontrolü altındaki Hol kampındaki IŞİD militanları ve aileleri bazı Arap aşiretlerinin talebi sonucu serbest bırakıldı.


Suç işlediği ispat edilemeyen serbest bırakılıyor

Habere göre serbest bırakılanlar Rakka, Deyrüzor ve Humus kentleri nüfusuna kayıtlı kişiler. IŞİD’liler ve ailelerinin ‘Suriyeli olup herhangi bir suç işlediği ispat edilmeyen kişilerin serbest bırakılması‘ kararı çerçevesinde salıverildi.

Hol kampındaki IŞİD’li sayısı 68 bin

Hol Kampı’nda 30 bin 918’i Iraklı, 27 bin 419’u Suriyeli ve 10 bin 27’si de farklı ülkelerden olmak üzere toplam 68 bin 364 IŞİD’li ve aileleri bulunuyor. Kamptakilerin çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. Kampta Türkiye vatandaşları da bulunuyor.

Türkiye, YPG’yi PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG’ye silah verilmesine de karşı çıkıyor.

Pentagon: Suriye’de IŞİD’le mücadeleye DSG’yle birlikte yeniden başlayacağız

DSG, IŞİD’e karşı operasyonları durdurdu

Türkler de var: Irak, IŞİD militanlarının eş ve çocuklarını kampta tutuyor

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Mardin’de Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer

Anadolu’da birçok kültüre ev sahipliği yapan Mardin, yedi bin yıllık...

Eski batı tarihini yansıtan 18 karakalem çizimi

Batılı sanatçı Brenda Murpy fevkalade ayrıntılı çizimleriyle hayrete düşürüyor, çok güçlü...

14 maddeyle 2015’te yaşanan unutulmayacak olaylar

2015'in önemli olayları... 2015 yılı geride kalırken, birçoğumuzun hemfikir olacağı üzere...

4 partinin listesiyle Türkiye siyasetinde kadın erkek eşitliği

Milletvekili aday listeleri açıklanırken, kadın adaylarının siyasette katılımı da belli oldu. Cumhuriyet tarihinden beri siyasette karışılığı olmayan ve siyasetin dışına itilen kadın, bu seçimde de eşit bir şekilde temsil imkanı bulmasa da sayı her seçimde bir adım daha öne gidiyor.

Tartışı-Yorum

Türkiye’de katliamlar hangi kültürden besleniyor?

Bugün Kürt illerinde yaşanan katliamlar hangi kültürel gelenekten besleniyor ve yaşananlara sessiz kalan vicdansızlık referanslarını nereden alıyor? Sendika.org yazarı Önder Özdemir, tarihten verdiği birkaç örnekle yaşadığımız güne kadarki katliamlar...

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...

Ekşi Sözlük yazarı: Biz vatan hainiyiz, sizi de vatan haini olmaya davet ediyoruz

Ekşi Sözlük yazarlarından maarri, "3 dakikada apo troll'lerinden kurtulma rehberi" adlı başlığa yazdığı entryde, "Kendinizi bu zavallılığa mahkum etmeyin, kafanızı kuma gömmeyin, farklı fikirleri duymaya tahammül edin" diyerek "Biz...