Ana SayfaHaberlerDünyadanRusya ile Güney Kıbrıs...

Rusya ile Güney Kıbrıs ‘Askeri Üs’ anlaşması imzalayacak!

Rusya ve AB ilişkileri Ukrayna’daki kriz nedeniyle gerilimli bir dönemden geçerken, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Rusya’yla askeri üs anlaşması imzalayacaklarını duyurdu.

Moskova ziyareti öncesinde Cyprus Weekly gazetesine konuşan Rum lider Anastasiadis, “(Rusya’yla) aramızda yenilenmesi gereken eski bir anlaşma (savunma anlaşması) var. Anlaşmaya ayrıca, Fransa ve Almanya gibi devletlere verdiğimize benzeyen ek hizmetler verilmesini öngören maddeler de eklenecek” dedi.

25 ŞUBAT’TAKİ MOSKOVA ZİYARETİNDE İMZALANACAK

Rum lider, sözü edilen yeni askeri işbirliği anlaşmasının, 25 Şubat tarihinde gerçekleştireceği Moskova ziyareti sırasında imzalanacağını belirtti.

‘RUS GEMİLERİ LİMASOL LİMANINDAKİ ÜSSE DAİMİ YERLEŞTİRİLECEK’

Rus basınında yer verilen haberlerde Rus uçaklarının yerleştirileceği Rum Kesimi’ndeki askeri hava üssünün, Akrotiri bölgesindeki İngiliz üssünden 40 kilometre uzaklıkta olacağı belirtildi. Ayrıca Rus donanmasına bağlı gemilerin Limasol limanındaki üsse daimi olarak yerleştirilmesi de basında yer alan iddialar arasında.

Kıbrıs Rum Kesimi’nde Rusya’ya ait askeri üs oluşturulması, 2 yıldır gündemde olan bir konu. Rum Yönetimi’nin, AB’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara karşı ‘soğuk baktığı’ fda biliniyordu.

Kaynak: Sputnik Türkiye

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Şah Fırat Operasyonu Twitter’da: Her türlü türbe taşınır!

Büyük devlet Türkiye'nin başarılı Şah Fırat Operasyonu, hükümet ve hükümete yakın...

Türkiye sinemasından en iyi 10 yerli sanat filmi

Sanat filmleri bir çok insan için sürükleyicilikten uzak, sıkıcı ve zaman...

18 maddede Jean-Léon Gérôme kimdir neyin fesidir

Fransız ressam Gérôme, heykeltraş, öğretmen ve Oryantalizm akımının en önemli sanatçılarındandır....

46 örnekle yeni trend saç modeli Rainbow

Bir dönem Punkçılar arasında moda olan Rainbow, yani Türkçesi gökkuşağı saç...

Tartışı-Yorum

Marksist ve sosyalist bir siyasetçi olarak Yaşar Kemal

Yaşar Kemal, 28 Şubat 2015’te direne direne ölümünün ardından değişik yönleriyle tanıtıldı. Romancılığı, hikâyeciliği, şairliği, gazeteciliği, doğaya olan tutkunluğu, insana olan aşkı, neşeli kişiliği onu tanıyanlar tarafından anlatıldı. Ancak...

Kadim Süryanilerin Akitu Bayramı

Yerinden yurdundan edilen, sürgün halkların derdini en içten şairler dillendirir. Bu sebeple Yuhanna Bar Madeni der ki: “Ey sağduyulu! Ana vatanında kalman, Saygınlığını korur. Hakareti ve acı dolu gurbeti hor gör. Saç, başta oldukça...

Şiddete Davet

Rıza Yalçın Koçak Tamam, ölümün dondurucu ayazını buz kesme tehlikesine rağmen düşürmeyelim dilimizden. Kan kokusunun karşısına dikiverelim baharın buğusunu. Envai çeşit çiçekten, yağmuru çekiverince içine buram buram eden topraktan ilham...