Ana SayfaKültür SanatMüzikSanatçılar Hasankeyf için buluşacak

Sanatçılar Hasankeyf için buluşacak

Hasankeyf’i sular altında bırakacak Ilısu Barajı’nda su tutulmasını engellemek için sanatçılar bir araya gelerek “Hasankeyf için geç değil” diyecekler.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi tarafından düzenlenen buluşma, yarın akşam saat 21.00’de Beyoğlu Collective Terrace’da gerçekleşecek.

Etkinliğe aralarında Erkan Oğur, İsmail Hakkı Demircioğlu ve Pınar Aydınlar’ın olduğu çok sayıda sanatçı ve yazar katılacak ve sanatçılar şarkılarını Hasankeyf için seslendirecek.

Ilısu Barajı’nda su tutulması ertelense de Devlet Su İşleri, işlemin en geç temmuz sonunda başlayacağını açıklamıştı.

Buluşma için “Bu tarih senin, bu doğa bu çevre hepimizin, Hasankeyf tüm insanlığın” başlığıyla yapılan açıklama ise şöyle:

“Hasankeyf ile Dicle Vadisi’nin ekonomik ömrü 50 yıl olacak olan Ilısu Barajı’nın suları altında kalmaması için hala geç değil. Moğolların istilasında bile ayakta kalmayı başaran Hasankeyf kendi suyunda boğulmaması için geç değil.

Dicle Vadisi boyunca 300’ün üstünde daha kazıları bile yapılmamış tarihi höyükler için, baraj yüzünde bozulmamış ekosistem için, nesli daha yok edilmemiş onlarca tür, ölmemiş milyonlarca canlı için, UNESCO listesinde bulunan ve Ortadoğu’nun en büyük sulak alanı olan Irak’taki sazlıkların kurumaması ve bununla birlikte orada bir çocuğun su içmeye devam etmesi için daha geç değil. Baraj kapakları kapatılırsa Hasankeyf 4 ile 8 ay içinde tamamen suya gömülmüş olacak. İşte bunun için, baraj kapakları durdurulsa da geç değil, Dicle Vadisi için hiç GEÇ DEĞİL.

Ilısu Barajı’nin durdurulması için kurulan ve bu yönde yıllardır mücadele eden Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi (HYG) olarak, siz değerli sanatçıları Beyoğlu Collective Terrace’da 25 Haziran saat 21.00’da yapılacak olan ‘Hasankeyf İçin Geç Değil Sanatçı Buluşması’na davet ediyoruz.

Umudumuz Hasankeyf ve Dicle Vadisi’ni suları altında bırakarak, doğa, tarih ve hafızayı yok edecek barajı durdurmak. Bununla birlikte Hasankeyf ve Dicle Vadisi’yle tüm canlılar ve binlerce tarihle yeni bir süreç başlatmak.

Bu buluşmanın sadece Hasankeyf’e, Dicle Vadisi’ne değil vicdanlarımızdaki çığlığa da bir umut olacağına, Hasankeyf ile bir köprü olup, tarihe umut olarak geçeceğine can gönülden inanıyoruz. Şimdiden Hasankeyf ve Dicle Vadisi adına, doğa, insanlık tarihi ve çevre adına tarihi desteğinize içten teşekkürlerimizi iletmek isteriz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Doğanın insanlığa karşı galibiyetini kanıtlayan 19 fotoğraf

Medeniyetimizin doğa üzerindeki denetimi çok sağlam ve sarsılmazdır. Fakat yapılardaki en...

Nikita Nomerz’den 18 çalışmayla şehrin ruhunu duvarlara yansıtan estetik

Nikita Nomerz, şehrin ruhunu sprey boyalarıyla eski yapılara yansıtmaya çalışan Rusyalı...

Her sosyal bilimcinin mutlaka okuması gereken 10 akademik kitap

Akademik dünyaya yeni giren ve sağlam adımlarla ilerlemek isteyen her öğrencinin...

En ilginç 21 flash bellek tasarımı

Press Haber | Teknoloji günden güne gelişirken insanların ilgisini çekmeye yönelik de...

Tartışı-Yorum

Cebeci öğrencisine açık mektup!

Okulumuzun öznesi olan arkadaşlara ve de onu belli hallere sokmaya çabalayanlara, herkesin kendisinde bulabileceği payı hatırlatmaya dair naçizane bir çabadır bu yazı.  Klasiktir ama “zor günler” yaşıyoruz. Bir şehrin göbeğinde...

Press Haber üretimlerinize yer veriyor

Üniversiteden yeni mezun olduğumuzda ve iş için kapıları çalmaya başladığımızda önümüze çıkan en büyük sorun ‘deneyim’ oldu. Her medya şirketi deneyimimiz olup olmadığını sordu ve varsa daha önceki çalışmalara...

Oruç nedir?

Oruç, insanın bedenini kontrol etmek, disiplin ve denetim altına almak, ruhsal yapısını güçlendirmek için yaptığı bir ibadettir. Oruç ibadeti belirli zamanlarda yeme, içme, cinsellikve eğlenmekten mahrum bırakma gibi; istekleri/duyguları  terk ederek, zihinsel/ruhsal yapıya...