Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerSendikaya üye oldu diye...

Sendikaya üye oldu diye önce darp edildi sonra işten atıldı!

BEDAŞ’ta 26 işçinin işe dönmek için başlattığı direniş 155. gününe girerken, BEDAŞ’ta keyfi ve kuralsız işten çıkarmalar devam ediyor.

BEDAŞ Bayrampaşa işletmesinde Enerji-Sen üyesi işçi Alican Albayrak, önce koordinatörünün akrabasının şiddetine maruz kaldı. Bu durumu görüşmek için BEDAŞ’a çağırılan Albayrak, görüşme sırasında işten atıldı, itiraz ettiği için de güvenlikçiler tarafından darp edildi. Enerji-Sen işçileri bugün işletme önünde yaptıkları eylemle bu durumu protesto etti

İstanbul BEDAŞ’ta enerji işçilerinin işçi sağlığı ve iş güvenliği ile örgütlenme hakkına sahip çıkma mücadelesi patronların baskısına rağmen devam ediyor.

BEDAŞ Bayrampaşa İşletmesinde altı ay önce işe giren Alican Albayrak Enerji-Sen sendikasına üye olduktan sonra, işletme koordinatörü ve aynı işletmede çalışan akrabası tarafından mobbinge maruz kaldı.

BEDAŞ işçisi Alican Albayrak, geçtiğimiz günlerde koordinatörünün yakını Mehmet Reşat Yardımcı tarafından darp edildi. Albayrak, bu darp olayını konuşmak için çağırıldığı BEDAŞ Genel Müdürlüğü’nde işten atıldığını öğrendi. İtiraz eden Albayrak, BEDAŞ güvenlikçileri tarafından darp edilerek, binadan çıkarıldı. Albayrak, şimdi direnişçi işçiler arasındaki yerini aldı.

Sabah vardiyası öncesi Bayrampaşa BEDAŞ işletmesi önünde toplanan işçiler işten atmayı protesto ederken, hukuksuz ve kuralsız bir biçimde işten atılan Alican Albayrak’ta direnişe katılacağını duyurdu.

İşletme önünde yapılan açıklamaya daha önce BEDAŞ’ın Avcılar işletmesinde işten atılan ve direnişte olan işçilerle Enerji-Sen sendikası Genel Başkanı Ali Duman katıldı.

İşletme önünde açıklama yapan Albayrak, Cengiz-Kolin-Limak ortak şirketler grubunun BEDAŞ’ı devraldığından beri işçi kıyımlarının devam ettiğini belirtti. Albayrak, maliyeti düşürmek için işçi sağlığı ve iş güvenliği koşullarının hiçe sayıldığını belirtirken, bunun karşısında yer alan işçilerin ise tehdit ve işten atma ile karşılaştığını atardı. Albayrak, bu haksız ve hukuksuz işten atmaya karşı direneceğini ve direnişçi işçilerle birlikte direniş çadırına katılacağını açıkladı.
Ardından Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman yaptığı konuşmada sendikada örgütlenen işçilerin uğradıkları hak gasplarına karşı hep işçilerle birlikte mücadele içinde olduklarını belirtti. İşten atmaların sendikal örgütlülüğe karşı yapıldığını söyleyen Duman, bu saldırılar karşısında direneceklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından işçiler iş başı yaparken Alican Albayrak ve diğer direnişçiler BEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde kurdukları direniş çadırına geçti.

Kaynak: Sendika.org

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tolga Girgin’den hayrete düşüren 30 adet 3D çalışması

Sanatçı Tolga Girgin, yaptığı 3D kaligrafik çalışmalarla görenleri hayrete düşürüyor. Elektrik...

Suriyeli ressam Abdullah el Ömer’den ‘dünya liderleri mülteci olursa’

Suriyeli ressam Abdullah El Ömer, 7 yıldır iç savaşın devam ettiği...

Mekan ve insanın Bellek Kayması, 6-7 Eylül olayları, Kanlı 1 Mayıs, 12 Eylül

Sanatçı Fusun Turcan Elmasoğlu, "Bugün aynı yerden geçenler ise, tarihle olan...

Kamp yapacaklara altın değerinde 5 ipucu

Şehir hayatının yoğun trafiği ve yaz mevsiminin gelmesiyle beraber artan seyahat özlemini...

Tartışı-Yorum

İleri gitmek için “geriye doğru yoldaşlar”

Araştırma Görevlisi -/Can Irmak Özinanır- Tartışı-Yorum İngiltere’de radikal solcu milletvekili Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi’nin liderliğine seçilmesi ezilenlere umut verdiği kadar, egemen sınıflarda bir korku da yarattı. İngiltere sağı Corbyn’i hedefine...

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...