Ana SayfaYaşamÖldürülen inşaat işçisinin 8...

Öldürülen inşaat işçisinin 8 çocuğu morg kapısında

Nusaybin’de öldürülen inşaat işçisi Medeni Orak’ın 8 çocuğu babasız kaldı. Defnedilmesine izin verilmeyen Orak’ın cenazesi 3 gündür morgda bekliyor.

 

Nusaybin’de polisler tarafından vurulan ve ambulans gelmediği için vurulduğu yerde yaşamını yitiren inşaat işçisi Medeni Orak’ın 8 çocuğu da babasız kaldı. Orak’ın cenazesinin defnedilmesine izin verilmezken cenaze 3 gündür morgda bekliyor. Morg kapısında ise en küçüğü 12 aylık olan 8 çocuğu ve eşi… Orak’ın kızı Sadiye Orak’ın morg kapısında beklerken, “Kendi topraklarını terk etmek istemeyen bir babayı öldürdüler. Bunu unutmasınlar bizler hiçbir zaman kendi toprağımızı terk etmeyeceğiz” diye seslendi.

22 Aralık günü özel harekat polislerinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve vurulduğu sokakta yaşamını yitiren 41 yaşındaki 8 çocuk babası Medeni Orak’ın cenazesi 3 gün Mardin Devlet Hastanesi’nde bekletildikten sonra yasağın kalkması ile birlikte memleketi Nusaybin’de on binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.

“Orak’ın cenazesinin 3 gün boyunca bekletildiği morg kapısının önünde en küçüğü 12 aylık kızı Kumru olmak üzere 8 çocuğun bekleyişi bölgede yaşanan zulmün de fotoğrafı gibi.”

 

SENDEN TERÖRİST Mİ OLUR?

Morg önünde 3 günlük bekleyiş sırasında Kürtçe “Lawo lawo lawo tû bavê 8 zaroka bu lawo. Ma ji te dibê terorîst? (Sen 8 çocuğun babasıydın senden terörist mi olur?)” ağıtı yakıldı. Orak’ın 18 yaşındaki kızı Sadiye Orak cenazede “Sadece kendi çocukları için çalışan ve kendi topraklarını terk etmek istemeyen bir babayı öldürdüler. Bizleri babasız bıraktılar. Babam sadece inşaat işçisi idi. Sokağa çıkma yasağından dolayı da çalışamıyordu. Şimdi bizler bu şekilde babasız kaldık. Umuyoruz ki onlarda aynı acıyı çekerler. Babamı vuranların elleri kırılsın. Bunu unutmasınlar bizler hiçbir zaman kendi toprağımızı terk etmeyeceğiz. Bunu artık öğrensinler” ifadelerini kullandı. (Mardin/DİHA)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tok tutan 4 besin

Yemek sonrası fazla zaman geçmeden acıkıyor musunuz? Ne kadar yemek yerseniz...

Stoacı felsefeye göre kaçınılması gereken 15 tip insan

Stoacı felsefesi, evrenin bir düzen ve uyum içinde olduğuna inanan bir Helenistik felsefe ekolüdür.

Toplum sorunlarını en iyi anlatan 7 illüstrasyon

Toplumsal hayatımızda farkında olarak ya da olmayarak, bizim yaptığımız ve ya...

7 maddeyle, yeni bir gözlüğe ihtiyacınız var mı?

Halihazırda gözlük takan bireyler de yeni reçeteye ihtiyaç duyabilir ve bunu...

Tartışı-Yorum

Lale Devri ne zaman bitecek?

Ghislaine de Busbecq Kanuni Sultan Süleyman’ın armağanı olan ilk lale soğanlarını Avrupa’ya tanıttığında belli ki tarihin ilk büyük spekülasyon balonuna neden olacağını tahmin edememişti. Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya 1600’de LALE 2015’te...

Fikirsiz fikir sahipleri

Mehmet Uzun* - Tartışı-Yorum “Ustalık” dönemiyle kendini belli eden otokratik yönetimin neşter vurduğu sahalardan biride hiç şüpehiz akademi olmuştur. Ülkemiz üniversitelerinde öteden beri endişe verici düzeyde olan bilimsel kaygı yerini...

Hani biz de imza atmıştık ya, şu müstemleke aydınları!

Tanımlar, Sınırlar, Ötekiler   Dün telefon açtım ona, yengeyle çocuklar güvende mi diye sordum, malum, lojmanlar yakın… İyiler dedi. N’olur dikkat edin kendinize dedim. Kendisi Sur’da, malum mesele, hani biz de...