Ana SayfaPolitikaDiyarbakır'daki Yeni İhya Der...

Diyarbakır’daki Yeni İhya Der saldırısında ölü sayısı 3’e yükseldi

Diyarbakır’da Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın evinden çıkarken silahlı saldırıya uğramasının ardından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 4 kişiden 2’si kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Amed’in Yenişehir ilçesinde Hüda Par’a yakınlığıyla bilinen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran’ın evinden çıkarken silahlı saldırıya uğraması ardından, dernekten çıkan silahlı bir grup sokağın karşısında bulunan Sisê Kıraathanesi başta olmak üzere esnafların dükkanlarına ateş açtı. Açılan ateş sonucu yaralanan 4 kişiden 2’si kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Olay yerinde çekim yapmak isteyen DHA muhabirleri Canan Altıntaş ile Serdar Sunar ve İHA muhabiri Burak Emek, Hüda-Par’lıların saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan gazeteciler Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, gazeteci Canan Altıntaş durumunun ağır olması nedeniyle Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Bu arada faili meçul saldırıda yaralanarak Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran yaşamını yitirdi. Olayın duyulması ardından Hüda-Par üyeleri hastaneye akın etti. Gelenlerden bir grup silahla hastanenin Acil Servisi’nde rastgele etrafa ateş açtı. Olay yerine çelik yelekli polisler ve özel timler gönderilirken, hastane çevresinde gerginlik sürüyor. Bu arada Şehitlik semtinde Hüda-Par’lıların bazı işyerlerini taraması sonucu yaralanan 3 kişinin tedavisinin ise sürdüğü öğrenildi.

yeni ihya der, diyarbakır, aytaç baran, ydg-h, hdp,

HDP: Halkımızı karşı karşıya getirmek istiyorlar

Cinayetin ardından HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu karanlık olayın bir an önce ortaya çıkarılmasını isteyerek, “Halkımızı karşı karşıya getiren hiçbir anlayışa prim verilmemesini diliyoruz” denilerek, yaşamını yitiren Baran ailesine başsağlığı dilendi.

YDG-H: MİT tarafından öldürüldü

Öte yandan YDG-H’da Twitter üzerinden bir açıklama yaparak olayın YDG-H ile ilgilisi bulunmadığını açıkladı. Yapılan açıklamada “İhya Der üyesi Mit Tarafından öldürüldü. Halkımızın huzurunu kaçırmayın gidin Provakosyon’culugunuzu ötede oynayın. Amed’de Başta Halkimızı ve Genç Arkadaşlarımız Her Hangi Bir Çatışmaya Mahal vermeden Evlerinize Çekilin.” ifadelerine yer verildi.

YDG-H Diyarbakır açıklaması

 

ANF/Diha/Presshaber.com

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Doğanın insanlığa karşı galibiyetini kanıtlayan 19 fotoğraf

Medeniyetimizin doğa üzerindeki denetimi çok sağlam ve sarsılmazdır. Fakat yapılardaki en...

Tüm zamanların en şahane kitapları 125 yazar tarafından seçildi!

125 yazar tarafından İngiliz ve Amerikan Çağdaş Edebiyatı'nın 10 şahane kitabı...

Her sosyal bilimcinin okuması gereken 10 akademik kitap

Akademi dünyasına adım atmak isteyen her öğrencinin yapması gereken ilk işlerden...

Dahi olmak için hasta olmanın şart olduğunu kanıtlayan 17 şahsiyet

Dahi olmak bazen deli olmaktan geçer. Ya da hayatın büyük bir...

Tartışı-Yorum

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

Antonio Gramsci’nin 1916’da yazdığı “Ermeni sorunu üzerine” adlı makalesi

Tartışı-Yorum / Antonio Gramsci  Bu yazı Antonio Gramsci’nin gençlik yıllarında yazdığı ve 11 Mart 1916’da Il Grido del Popolo’da (Halkın Çığlığı) yayımlanmış "Ermeni sorunu üzerine" makalesinin tam metninidir. Hep aynı hikâye....

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...