Ana SayfaHaberlerDünyadanTrump bazı yabancı işçilerin...

Trump bazı yabancı işçilerin ülkeye girişini askıya aldı

ABD Başkanı Donald Trump bazı yabancı işçilerin ülkeye girişlerini askıya aldı.

hakkında Trump’tan piyasalari sarsacak karar Cin urunlerine yeni ek vergi aldı
Fotoğraf: Reuters

Beyaz Saray bu hamlenin corona virüsünden etkilenen ekonomiye destek olacağını söylerken iş çevreleri buna şiddetle karşı çıkıyor.

Trump vasıflı çalışanlara yönelik H-1B tipi vize ve yönetici ve uzmanların şirket içi geçiş yapmasına olanak sağlayan L tipi vize ile ülkeye girilmesini geçici süreyle yasaklayan bir karar aldı.

Trump ayrıca H-2B tipi vize ile de ülkeye girişleri yasakladı.

Reuters ajansına konuşan hükümetten üst düzey bir yetkili, çarşamba günü yürürlüğe girecek ve yıl sonuna kadar devam edecek bu karar sayesinde 525 bin işte ABD’lilerin istihdam edilebileceğini söyledi.

Bu rakamın nasıl hesaplandığına ilişkin detay vermeyen yetkili, bu kararın arkasında ‘ABD’lileri en hızlı şekilde işe döndürmek’ fikrinin yattığını söyledi.

Ancak aralarında büyük teknoloji şirketlerinin de olduğu iş çevreleri ve ABD Ticaret Odası, bu kararın salgından etkilenen ekonominin toparlanmasını kötü etkileyeceğini söyledi.

Bu karara karşıt görüşte olanlar Trump’ın salgını uzun süredir üzerinde çalıştığı ülkeye göçü sınırlandırma hedefi için kullandığını söylüyor. Dünyadaki çoğu ABD konsolosluğu rutin vize işlemlerine kapalı olduğu için kararın ilk etkilerinin sınırlı olması bekleniyor.

Karar halihazırda ABD’de bulunanları ve geçerli vizeleri bulunanları etkilemeyecek ancak vizesi bulunanların ülkeye girmek için resmi bir seyahat evrakı almaları gerekecek.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Ahmet Kaya albümlerinden alternatif bir siyasi tarih

Halk ozanı Ahmet Kaya, 16 yıl önce aramızdan ayrıldı. Adıyaman'a bağlı Çelikhan'da,...

Kulaklarınızın duyduğuna inanamayacaksınız, bu ağaç damarlarından akan müzik

Evet, bu müziğe çok şaşıracaksınız, sıradışı bir deney sonucunda ortaya çıkan...

Nisan’da vizyona girecek ve Sinemaya gitmeden bakmanız gereken 38 film ve fragmanları

Nisan'da vizyona girecek filmleri listelediğimiz derlememizle merhaba. Birçok filmin vizyona gireceği...

Kadın cinsel organı hakkında bilmediğiniz 10 şey

İnsan vücudu hakkında bilmediğimiz ve bilim dünyasının da henüz keşfetmediği birçok...

Tartışı-Yorum

Kadim Süryanilerin Akitu Bayramı

Yerinden yurdundan edilen, sürgün halkların derdini en içten şairler dillendirir. Bu sebeple Yuhanna Bar Madeni der ki:“Ey sağduyulu!Ana vatanında kalman,Saygınlığını korur.Hakareti ve acı dolu gurbeti hor gör.Saç, başta oldukça...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mü?

Bu yazıda, 8 Mart'ı niçin emekçi kadınların mücadele günü olarak ele aldığımızı ayrıntılı bir şekilde irdelemeye çalışacağız.   Ama ilk önce, tüm dünyada ezilen, sömürülen kadınlarımıza ithaf edilen 8 Martımızda, bizleri...

SARAY-(CIK) (Tolga Yumrukaya)

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya KISACA Kentsel dönüşüm, varlıklı sınıfın düşük gelirli insanları kent dışına atma planıdır.Gölcük depreminden sonra gündemimize geldi kentsel dönüşüm konusu. Yıllarca belediyelerin plansız, izinsiz ve kalitesiz yapılaşmaya göz...