Ana SayfaHaberlerEkonomiTrump-Xi Görüşmesine Piyasaların İlk...

Trump-Xi Görüşmesine Piyasaların İlk Tepkisi Olumlu: Asya Piyasaları Yükselişte

Asya hisse senetleri ABD ve Çin’in ticaret geriliminde ateşkes ilan etmesi ve müzakereleri sürdürme kararı almalarının ardından haftaya yükselişle başladı.

 

Trump görüşmenin beklediğinden çok daha iyi geçtiğini, ticaret müzakerelerini sürdürmek ve ek tarife uygulamamak konusunda anlaştıklarını söylemişti.

 

ABD Başkanı Trump attığı tweetlerde “Çin lideri Xi ile beklediğimden çok daha iyi bir görüşme yaptık. Çin’e yönelik varolan tarifeleri daha fazla artırmamak ve müzakereleri sürdürmek konusunda anlaştık. Müzakereler sürerken Çin bizim çiftçilerimizden büyük miktarda tarım ürünü de alacaklar.” ifadelerini kullanmıştı.

 

Donald Trump ayrıca Xi’nin talebiyle Çinli teknoloji devi Huawei’nin ABD’li şirketlerden donanım almasına izin verdiğini de açıklamıştı.

Gelişmeler bununla da sınırlı kalmamış; Güney Kore’yi ziyaret eden Trump daha sonra Kuzey Kore’nin daveti üzerine sınırı geçerek Kuzey Kore toprağına da ayak basmıştı. Böylece Asya piyasalarının ikinci endişe kaynağı olan ABD ile Kuzey Kore arasında bir sıcak çatışma ihtimali de azalmış oldu.

İşte tüm bunların sonucu Şangay Bileşik Endeksi yılın ikinci yarısına ve yeni haftaya 1,3, Japonya’nın Topix Endeksi 1,4 seviyesinde kazanımlarla başladı, Güney Kore Kospi Endeksi ise yatay bir seyir izledi.


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Öldükten sonra ağaç olarak dirilmek için Capsula Mundi

Anna ve Raoul adında iki İtalyan sanatçı, reenkarnasyon olarak bilinen ve...

2014 yılının en iyi 57 fotoğrafı

Routers'ın seçimiyle dünyanın en iyi 2014 fotoğrafları. Fotoğrafların arasında iki tane...

20 maddede Kaypakkaya Kemalizm’i niye eleştirdi?

1949 yılında Çorum’da dünyaya gelen Türkiye Komünist Partisi/Marksist Leninist (TKP/ML) kurucusu...

Erdal Eren için bestelenen 10 şarkı

Yurtsever Devrimci Gençlik Derneği üyesi Erdal Eren için bestelenen 10 şarkıyı...

Tartışı-Yorum

Zülfü Livaneli: Türkiye’de faşizmin klasik sacayağı kuruldu

Zülfü Livaneli, Diken'de yer alan "Türk Faşizminin niteliksel dönüşümü" başlıklı yazısında yaşanan son gelişmeleri ve devam eden savaşı yazdı. Tarihten beri Türkiye'de faşizmin klasik faşizmden farklı olduğunu belirten Livaneli,...

Robert Fisk: Türkiye iş pişirdiği IŞİD hilafetinin saldırılarıyla karşı karşıya

Ortadoğu uzmanı Robert Fisk'in Independent'ta yayınlanan makalesinde, Türkiye "Petrol kaçakçılarının ürünlerini IŞİD denetimindeki bölgelerden getirmesine izin verdiğini" belirterek, "Türkiye iş pişirdiği IŞİD 'hilafetinin' Ankara ve İstanbul’a yönelik saldırıları ile karşı...

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…"Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...