Ana SayfaPolitikaTÜSİAD Başkanı Dinçer: Yöneticiler...

TÜSİAD Başkanı Dinçer: Yöneticiler vatandaşların güvenini kaybetti!

TÜSİAD’ın bugün yapılan seçimli genel kurulunda veda konuşması yapan Haluk Dinçer, yolsuzluk nedeniyle vatandaşların yönetici sınıflara güvenini kaybettiğini söyledi.

 
TÜSİAD‘ın bugün yapılan seçimli genel kurulunda veda konuşması yapan Başkan Haluk Dinçer, “Dünya ekonomisi 2008 krizini geride bırakamadı. Geçmişin güçlü ülkeleri direniyor. Yolsuzluk konusu da bu arayışlar çerçevesinde tartışılıyor” dedi. T24’te yer alan habere göre, Dinçer, “Bu nedenle bu yıl başkanlığını yapacağı G-20 yolsuzlukla mücadeleyi baş gündem maddesi yaptı. Bu yüzden vatandaşlar yönetici sınıflara güvenini kaybetmiş durumdalar” diye konuştu. “Cumhuriyet dönemi birikimini anlamak istemeyenlerin yeterince incelemediklerini görebiliriz” diyen Dinçer, “Laikliğin din ve siyasetin ayrı tutulmasının önemini de demokratikleşmede daha iyi anladık. Siyaset insanların özel yaşamı ve ruhani yaşamıyla ilgilenmez. Laiklik ilkelerine sahip çıkmamız gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Haluk Dinçer’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

*Yaşadıklarımızın arka planında ekonomik kriz ve siyasi dengesizlikler var. Dünya ekonomisi 2008 krizini geride bırakamadı. Açıktan korumacılık yapılmıyor ama ticaret hacmi daralıyor. Kriz sadece ekonomiyle sınırlı değil siyasal bir kriz de var.

*Geçmişin güçlü ülkeleri direniyor. Yolsuzluk konusu da bu arayışlar çerçevesinde tartışılıyor. Bu nedenle bu yıl başkanlığını yapacağı G-20 yolsuzlukla mücadeleyi baş gündem maddesi yaptı. Bu yüzden vatandaşlar yönetici sınıflara güvenini kaybetmiş durumdalar. Siyasette güç kazanan otoriter yönetimleri görüyoruz.

*Üstelik bu konu ekonomik olduğu kadar güvenlik sorunu olarak da nitelendiriliyor. Kuraklığın yol açtığı çaresizlik ve şiddetin arttığı bir dünya bizleri bekliyor olacak.

*Dünyada şok etkisi yaratan Paris’teki olaylar üzerine çalışmalar başladı. Görüşler tartışılıyor. Paris katliamının laikliğe saldırı olduğu gözüküyor. Bir yandan Avrupa’da Müslüman topluluğunun zaafları sosyal ayrışmanın sıkıntıları mevcut. Bu unsurlar farklı kültürelin bira arada yaşamasını zorlaştırıyor.

*Terörizmle her şekilde mücadele edilmelidir. Terörizme yol açan nedenler iyi görülmelidir. Bir hukuk devletinde hangi söylemlerin suç unsuru olduğu hukuk çerçevesinde değerlendirilir. Keyfi sınırlamalar ifade özgürlüğünü ortadan kaldırır.

Yeni başkan Cansen Başaran Symes

Diğer yandan yapılan seçimler sonucu tek aday olan TÜSİAD Başkan Yardımcısı Cansen Başaran-Symes yeni başkan oldu.

2015-2016 dönemi için önerilen isimler genel kurul toplantısı öncesinde TÜSİAD üyelerine sunuldu.

YÖNETİM KURULU ASİL LİSTE

Cansen Başaran-Symes tarafından üyelere sunulan yönetim kurulunun asil aday listesinde şu isimler yer alıyor;

-İsmail Hasan Akçakayalıoğlu (BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı)
-Metin Akman (Trouw Nutrition Türkiye Genel Müdürü)
-Bahadır Balkır (Balorman Yönetim Kurulu Başkanı)
-Memduh Boydak (Boydak Holding CEO’su ve Yönetim Kurulu Üyesi) 
-Esin Güral Argat (Gürallar Yönetim Kurulu Başkanvekili)
-Simone Kaslowski (Organik Kimya Genel Müdürü)
-Ali Yıldırım Koç (Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
-Murat Özyeğin (Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi)
-Mehmet Nurettin Pekarun (Sabancı Holding-Kordsa Global Yönetim Kurulu Üyesi)
-Agah Mehmet Tara (Enka İnşaat Genel Müdürü)
-Sedat Şükrü Ünlütürk (Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı)

YEDEK LİSTE

Yedek aday listesinde yer alan isimler ise Erol Bilecik, Dilek Yardım, Orhan Turan, Ali İhsan Yeşilova, Gönenç Gürkaynak, Halil Cem Karakaş, Batu Aksoy, Enis Güner, Levent Akgerman, Turhan Turhangil, Hüseyin Murat Akın ve Pelin Akın’dan oluştu.

Cansen Başaran-Symes Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.</p><br />
<p>
Cansen Başaran-Symes Allianz Sigorta ile Allianz Hayat ve Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı ayrıca Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu üyeliği yapıyor.

CANSEN BAŞARAN-SYMES KİMDİR?

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olan Cansen Başaran-Symes, evli ve bir çocuk annesidir.

2013 yılının Nisan ayına kadar PwC Kopenhag, Londra ve İstanbul ofislerinde çeşitli kademelerde görev üstlenen Cansen Başaran-Symes, PwC Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi ve PwC Eurofirm Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Mart 2014 tarihi itibariyle Allianz Sigorta A.Ş. ve Allianz Hayat ve Emeklilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atandı.

Cansen Başaran-Symes, World Economic Forum (Dünya Ekonomi Forumu) tarafından 2000 yılında “Global Leaders for Tomorrow” (Geleceğin Global Liderleri) unvanını aldı.

2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından “Yılın En Başarılı İş Kadını” ödülüne ve 2006 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği’nin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” etkinlikleri kapsamında çağdaş Türkiye’nin başarılı Türk kadınlarından biri olarak üstün hizmet ödülüne layık görüldü.

YÜKSEK İSTİŞARE KURULU’NDA ÖZİLHAN DÖNEMİ

Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan son olarak Migros satın almasıyla gündeme gelmişti.</p><br />
<p>
Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan son olarak Migros satın almasıyla gündeme gelmişti.

TÜSİAD’ın Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı da Tuncay Özilhan oldu.

YİK Başkanlık Divanı’nda Tuncay Özilhan (Başkan), Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı), Ümit Nazlı Boyner (Başkan Yardımcısı), Ömer Aras (Başkan Yardımcısı), Ahmet Agah Uğur (Başkan Yardımcısı), Yavuz Canevi (Sekreter) ve Zekeriya Yıldırım (Sekreter) yer alıyor.

T24/NTV

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

23 çizimle Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan cinsel gerginlik

Rus sanatçı Waldemar Von Kazak’tan günümüz teknoloji bağımlığını eleştiren gerçeküstü dijital...

Frida Kahlo’nun ölümünden 60 yıl sonra ortaya çıkan özel eşyaları

Frida Kahlo, mücadeleci ruhu, feminist dünya görüşü, portreleri ve aşklarıyla yirminci...

Hannah Price ve ‘tacizcileri taciz etme aracı’ olarak fotoğrafçılık

Bir kadının 'yalnız' dolaşması sırasında karşılaştığı sözlü, yazılı, fiziksel tacizleri biliyor...

Toplum sorunlarını en iyi anlatan 7 illüstrasyon

Toplumsal hayatımızda farkında olarak ya da olmayarak, bizim yaptığımız ve ya...

Tartışı-Yorum

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum  "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...

Unutmayın, Affetmeyin, Delirin!

Sizlere bir ruh sağlığı uzmanı olarak, görüntüleri izlemeyin, izlettirmeyin demeyeceğim. Sizlere bu anın, bu dehşetin görüntülerini izlettirmek insanları travmatize eder, güvensiz hissettirir, katliamı yapanlara hizmet eder de demeyeceğim. İsrail’den,...