Ana SayfaHaberlerDünyadanÜç ay kala: Trump,...

Üç ay kala: Trump, başkanlık seçimlerinin ertelenmesini istedi

ABD Başkanı Donald Trump, anketlerde Demokrat Partili rakibi Joe Biden’ın açık ara gerisinde gittiği başkanlık seçimlerine üç ay kala erteleme önerdi.

hakkında Uc ay kala Trump baskanlik secimlerinin ertelenmesini istedi başkanlık
Fotoğraf: Reuters

ABD Anayayası’nda yer alan başkanlık seçimi tarihinin değiştirilmesini gündeme getiren Başkan Trump, bir tweetle seçimin ertelenmesi önerisini ortaya attı. 

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Reuters/Ipsos anketine göre, Demokratların adayı Joe Biden, sekiz puan farkla Trump’ın önünde.

Kapsamlı şekilde posta yoluyla oy kullanma nedeniyle 2020’nin seçim tarihinin en yanlış ve hile dolu yılı olacağını, bunun ABD için büyük utanç oluşturacağını iddia eden Trump, insanların doğru düzgün, güvenli ve emin şekilde oy kullanabilmesine değin seçimin ertelenmesini üç soru işareti eşliğinde dile getirdi. 

Trump, bu tweeti hesabının sabitlenmiş tweeti haline getirdi.

Erteleme için Kongre kararı gerekiyor

Ancak seçim tarihinin değiştirilebilmesi için Kongre kararı gerekirken, Federal Seçim Komisyonu üyesi Ellen Weintraub, Trump’ın seçim tarihini değiştirme yetkisinin bulunmadığını; zaten de tarihin değişmemesi gerektiğini söyledi. 

Muhalefetteki Demokrat Partililer hemen öneriye sert dille karşı çıkarken tepkiler çığ gibi büyüdü. Bunun üzerine Trump’ın kampanya sözcüsü CNN’e ‘ABD Başkanı’nın sadece bir soru yönelttiğini’ dile getirdi. 

Kampanya Sözcüsü Hogan Gidley, “Başkan sadece Demokratların tüm oylamayı postayla yapma ısrarının yarattığı kaosla ilgili bir soru ortaya attı” dedi. 

Tweet, ekonomik daralma verileri sonrası geldi

Trump’ın tweeti ABD’nin Büyük Buhran sonrasının en kötü ekonomik daralmayı yaşadığının rapor edilmesinin hemen ardından geldi.

Bugün ABD Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı rapora göre yılın ikinci çeyreğinde yüzde 32.9 oranında daralan ABD ekonomisi, nisan-temmuz çeyreğinde tarihinin en sert çeyreklik düşüşünü yaşadı. ABD’nin gayrisafi yurtiçi hasılasında (GSYH) tarihi düşüşü belgeleyen rapor, ‘corona’ pandemisinin etkisiyle ülke ekonomisinin 1930 Büyük Buhran’ından bu yana en kötü daralmayı yaşadığını gösterdi. 

Demokrat Partililer, başkanlık seçimindeki adayları Joe Biden dahil, Trump’ın seçime müdahale edeceği kaygısıyla seçmenlerle oyları korumak için çeşitli hazırlıklar yürütüyor. 

Biden, Trump’tan sekiz puan önde, kararsızlar da Biden’a yakın

Joe Biden: Trump oy çalmaya çalışabilir


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sanatçı Mesut Kul’dan inanılmaz Micro Sanatı!

Sanatçı Mesut Kul'dan anılamayacak derecede harika micro sanatı icraatları. Diğer listelerimize...

Makyöz Laura Jenkinson’dan akıllara ziyan 30 yüz boyama çalışma

Dünyada sanat yolculuğuna çıktığımızdan beri anlıyoruz ki bu gezinin ucu bucağı...

Curtis Wiklund’dan illüstrasyonlarla bir aşkın 365 günü

Bir düğün fotoğrafçısı olan Curtis Wiklund, mutlu aile hikayesini her gün...

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

Tartışı-Yorum

Unutmayın, Affetmeyin, Delirin!

Sizlere bir ruh sağlığı uzmanı olarak, görüntüleri izlemeyin, izlettirmeyin demeyeceğim. Sizlere bu anın, bu dehşetin görüntülerini izlettirmek insanları travmatize eder, güvensiz hissettirir, katliamı yapanlara hizmet eder de demeyeceğim. İsrail’den,...

Halkın vicdanı; “Gelemem” diyorsun, peki sen bizdeki “öf öf” ü duyuyor musun?

Ne desek, ne etsek, nasıl yapsak bilemiyoruz… Az şey mi yaşadık? Yok, bir şeyler anlatabilmek için yeterli yaşadıklarımız. Çok şey mi yaşadık? Yok, bir şeyler yapabilmek için çok şey...

Bir Halkın Futbol Tarihi: Filistin

Ulvi Koçu / Tartışı-Yorum   "Ahlaka dair bildiğim ne varsa futboldan öğrendim. Çünkü top hiçbir zaman beklediğim köşeden gelmedi." der Nobel ödüllü edebiyatçı Albert Camus. Günümüz futbol algısının dışında olan bu...