Ana SayfaKültür SanatSinemaUluslararası Suç ve Ceza...

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde en iyi film ödülü Nader Saeivar imzalı ‘Yabancı’nın

[ad_1]

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödül kazanan yapımlar açıklandı. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda en iyi film ödülü Nader Saeivar’ın yönettiği “Yabancı” filmine değer görüldü.

“Herkes İçin Adalet” temasıyla bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali’nde ödüller, YouTube’da yapılan çevrimiçi yayınla sahiplerini buldu. Festivalin direktörü Bengi Semerci, çevrimiçi törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Pandemi; her yıl daha fazla adalete gereksinim duyulan konuların artmasına, keskinleşmesine neden oldu. Kadınlar, çocuklar, işlerini kaybedenler, yoksullaşanlar… Sinema ve diğer sahne sanatları da en çok etkilenen alanlardan biri oldu. Üretim durdu, salonlar kapandı. Ama unutmayalım sinema toplumun aynası, sanat gelişimleri için gerekli temellerden biri ve toplumların adalet için, insanca yaşamak için bu aynaya ihtiyaçları var. Üretimin arttığı, sinema ve tiyatro sahnelerinin dolduğu, sahnelerden şarklıların duyulduğu sağlıklı günler dileği ile yeniden ödül törenimize hoş geldiniz.”

En iyi film ödülü ‘Yabancı’nın

Çevrimiçi canlı yayında gerçekleşen ödül töreninde Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması en iyi film ödülünün Nader Saeivar’ın yönettiği “Yabancı” filme değer görüldüğü açıklandı.

Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması kategorisinde en iyi film ödülü Onur Güler’in çektiği “Yara”ya, yarışmanın jüri özel ödülü ise Mustafa Kemal Altıner imzalı “İnsiyak”a verildi.

Byambasuren Davaa da “Dünyanın Damarları” filmiyle öğrenci jürisi ödülünü kazandı.

Ödül kazananlar da dâhil festivalde yer alan tüm filmler, 28 Kasım Cumartesi günü saat 23.59’a kadar online.icapff.com adresinden görülebilecek.

Ödül töreninin yayınına şuradan ulaşılabilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[ad_2]

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

İtalyan sanatçı Davide Bonazzi’den akla ziyan 39 kapitalizm eleştirisi

Davide Bonazzi, yaptığı illustrasyonlarla günümüz dünyasının çarpıklığını gözler önüne sererek, bireyin...

Bir aşçıdan ‘herşey dahil’ otellerle ilgili 13 hayati bilgi

Her şey dahil tatillerin bu kadar “ucuz” olmasının pek çok nedeni...

Başını alıp gitmek isteyenlere 12 ülke ve kabul şartları

Usta şair Özdemir Asaf bir şiirinde şöyle diyor: "Kolay mıdır bir...

25 maddede #ÖSYM’nin sınavdan çıkan öğrenciyle imtihanı

İlkokul sıralarında başlayan sınav maratonu bitmek bilmiyor. Üniversiteye girişte ilk aşama olan...

Tartışı-Yorum

Ölümü öldürmek, sonsuz bir umudun baharıdır…

“Evîn Biharek e…”* - Arjen Arî Bir acılar sarmalıdır sancı, zamanın derinliklerinde gezinen ve hayatın kıyılarına vurur hafızalarının unutulmayacak sesleri. “Lal bû zimanê xwezayê, Girî herikî, jan bû banî” (“Dilsizdi doğanın dili, gözyaşı aktı, acı köprü oldu…”) dizeleri ile anlatıyor şair Semra Çelebî, ‘Birîn’ adlı şiir kitabında, gerçeğin...

Ortadoğu`nun Panaroma Denemesi – Tartışı-Yorum

Tartışı-Yorum / Yakup EmrahŞüphesiz ki zulmün egemen olması ile birlikte birçok kavram, gücü ellerinde bulunduran totaliter sistemlerin kendi fikriyatlarını muhafaza etmek adına ürettikleri büyülü sözlerdir. Örneğin İnsan Hakları Bildirgesi olarak dünya hukukun temel öğretisi olan Magna Carta aslında birkaç şövalye çetesinin korunması adına yapılan bir metinden başkası...

Yarasa

İtiraf ediyorum ben bir kuklayım! Konuşan, tüketen, üreten, düşünen ama daima uyuyan bir kukla.                                                                  ...