Ana SayfaKültür SanatSinemaWes Anderson’dan 50 yıllık...

Wes Anderson’dan 50 yıllık bir hikâye: ‘The French Dispatch’

Wes Anderson’ın heyecanla beklenen yeni filmi “The French Dispatch”, ABD’de 24 Temmuz’da gösterime girecek. Film Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Timothée Chalamet ve Adrien Brody gibi önemli isimleri bir araya getiriyor.

FilmLoverss‘ın Steven Weintraub’tan aktardığı habere göre, gerek Wes Anderson imzası taşıması gerekse bir araya getirdiği etkileyici oyuncu kadrosuyla bu yılın en heyecan verici filmleri arasında yer alan “The French Dispatch” için bekleyişimiz sürerken, filmi ne zaman izleme şansı yakalayacağımız ile ilgili önemli bir detay gün yüzüne çıktı. “The French Dispatch”in yayınlanan ilk afişi, filmin ABD’de 24 Temmuz’da gösterime gireceğini gösterdi.

Heyecanla beklediğimiz “The French Dispatch”i  Türkiye’deki vizyon tarihi şimdilik belirsizliğini koruyor olsa da, filmin ABD’de 24 Temmuz’da gösterime girecek olması Türkiye’de de çok büyük bir ihtimalle bu dönemde gösterime gireceğini düşündürüyor.

Hikâye 1925’te başlayıp 1975’e kadar uzanıyor

20. yüzyılda Fransa’nın hayali bir şehrinde yaşayan Amerikalı gazetecilere yazılmış bir aşk mektubu olarak tanımlanan film, The French Dispatch adlı bir dergide yıllar boyunca yaşananları beyazperdeye taşıyacak. Anderson daha önce verdiği bir demeçte filmin Fransa’da kendi dergisini kuran Amerikalı bir gazeteciye odaklanacağını ve istediğini yazan bu adamın portresi olacağını ifade etmişti. Anderson bunun basın özgürlüğüyle ilgili bir film olmadığını, ancak söz konusu gazeteciler olduğu için hikâyenin dünyada olup bitenlere de bağlandığını belirtmişti.

Geçen ay Fox Searchlight’ın düzenlediği bir etkinlikte filmden çizimler görme şansı yakalayan The Film Stage yazarı Jordan Raup, filmin 1925 ile 1975 arasında yaşananlara odaklanacağını belirtiyor. Bu da filmin 50 yıla yayınlan bir hikâye anlatacağını gösteriyor.

Anderson’ın yeni filmi Benicio Del Toro, Tilda Swinton, Bill Murray, Frances McDormand, Saoirse Ronan, Léa Seydoux, Timothée Chalamet, Adrien Brody, Owen Wilson, Willem Dafoe, Mathieu Amalric, Jeffrey Wright, Christoph Waltz, Elisabeth Moss, Jason Schwartzman, Henry Winkler, Lois Smith ve Cécile de France gibi önemli isimleri bir araya getiriyor.

hakkında Wes Anderson’dan 50 yillik bir hikaye ‘The French Dispatch’ Andersondan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Flora Borsi’den 6 fotoğrafla hayvanlarla göz göze gelmek

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, hayvanların insanlarla ne kadar benzer olduklarını ortaya...

13 madde ile turist ile gezgin arasındaki fark

İnsanların tatil veya bir ülkeyi ziyaret etme algısı farklıdır. Kimisi gezgindir,...

2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması’ndan derlediğimiz 18 fotoğraf

Presshaber.com -  2014 Dünya Basın Fotoğrafları Yarışması'nın ödüllü fotoğraflarını sizin için...

AFP’den 11 fotoğrafla Sur’daki çatışmalar ve tahrip edilen tarih

Sokağa çıkma yasağının 9 gün aradan sonra kaldırıldığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini...

Tartışı-Yorum

Doğu’nun Boşaltılan Ruhu ve IŞİD

Faruk İşbilen - Tartışı-Yorum İnsanı bir kukla gibi düşünürsek onu hayat kazandıran ipler vardır. Bu ipler sağlık, madde ve ruhtur. İnsanı bu üçü ayakta tutar. İlk çağlarda insanları yok etmek...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı?Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı.Günümüzde dahi yayınlanan...

Müslümanı şeytanlaştıran Kürt sorunu!

Her şey apaçık ortadayken, gerçekleri anlatmanın bu kadar zor olması nasıl bir sancıdır? Hâlbuki bir tokat yese en fazla ikincisinde kendisi de karşıdakine elini kaldırıp vuracak ve bunu da...