Ana SayfaHaberlerEğitim“YÖK uyarı yazısıyla üniversiteleri...

“YÖK uyarı yazısıyla üniversiteleri yönetemediğini itiraf etmiştir”

BİRGÜN EĞİTİM

Yeni atanan rektörlerin, dekanlara veya diğer yöneticilere karşı baskıcı tutumlarının, son dönemlerde artmasına yönelik şikayetler, üniversitelere uyarı getirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) ulaşan mobbing şikayetleri üzerine, bütün devlet üniversitelerine uyarı niteliğinde bir yazı gönderdi. YÖK’ün yazısında, “Yeni atanan rektörlerce mevcut dekanlara görevlerini bıraktırmaya yönelik bir tutum takınılmamasını ve mevzuat çerçevesinde bileşenleri ile birlikte yönetilmesini özellikle önemsiyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Tahsin Yeşildere, “Bu uyarı yazısıyla YÖK artık üniversiteleri yönetemediğini itiraf etmiştir. Adam kayırmalar önceden de vardı fakat bu günlerde olağanüstü derecede. YÖK yıllarca, rektörlerin dekanlara veya diğer yöneticilere yaptığı baskıyı görmezden geldi. Bu da kurumun ne kadar aciz olduğunun bir göstergesidir” diye konuştu.

“YÖK şapkasını alıp gitmeli”

Yeşildere, üniversitelerde düşünce özgürlüğünün yok edildiğini, dinin ve siyasetin de aktif rol oynadığını belirten Yeşildere her yeni gelen rektörün, kendi siyasi görüşünden insanlarla çalışmak istediğini, bu yüzden hiyerarşik olarak yoğun bir mobbing uygulandığını belirtti.

Akademik kadrodaki kadınlara uygulanan mobbingin de şikayetler arasında olduğunu aktarırken, bu uygulamaların kalkması için, rektör ve dekanların tepki göstermeleri gerektiğini, düzenin kısa sürede değiştirilip bilim özgürlüğünün sağlanmasını istediğini ifade etti.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sosyal medyanın seçim analizi ve trend 7 Haziran paylaşımları

Her kesin merakla beklediği 7 Haziran seçimlerini de geride bırakırken AKP,...

Avrupa’nın En Ucuz 10 Şehri

10. Varşova-POLONYA Polonya’nın başkenti olan Varşova, Avrupa’nın en ucuz şehirlerinden biri....

Türkiye’de Balayına Gidilecek En İyi 10 Yer

Unutulmaz bir balayı geçirmek her yeni evli çiftin hayalidir. Genellikle çiftlerin...

Mutlu olmanın formülü

Ünlü blog yazarı Svetlana Pokrevskaya mutlu olmak için bir yol gösteriyor....

Tartışı-Yorum

Antonio Gramsci’nin 1916’da yazdığı “Ermeni sorunu üzerine” adlı makalesi

Tartışı-Yorum / Antonio Gramsci  Bu yazı Antonio Gramsci’nin gençlik yıllarında yazdığı ve 11 Mart 1916’da Il Grido del Popolo’da (Halkın Çığlığı) yayımlanmış "Ermeni sorunu üzerine" makalesinin tam metninidir. Hep aynı hikâye....

Alevilikte Tenasüh İnancının Kökeni

Tenasüh (reenkarnasyon, metampsikoz), yaygın tabirle insan bedeni öldükten sonra ruhun başka bedene göç etmesi ve hayatını sürdürmesi. Tenasüh inancı insanoğlunun yaşadığı tüm coğrafyalarda kendine bir şekilde yer bulmuş eski...

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...