Ana SayfaHaberlerDünyadanYPG Kilis yakınlarındaki bir...

YPG Kilis yakınlarındaki bir köyü daha islamcılardan aldı

YPG öncülüğündeki Kürt ve Arap güçlerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri, Suriye’nin Halep vilayetindeki bir köyü daha İslamcı militanların elinden kurtardı.

 

ABD’nin de hava desteğiyle Kobani’nin güneyinde yer alan, stratejik öneme sahip Teşrin Barajı’nı IŞİD işgalinden kurtaran Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Kilis’in karşısındaki Azez kentinde Tanab köyünü ele geçirdi.

Reuters’a konuşan DSG Sözcüsü Talal Ali Sülo, köyü El Kaide’nin Suriye’deki kolu Nusra Cephesi ve Türkiye’nin ‘ılımlı muhalif’ saydığı ve desteklediği Ahrar El Şam’la şiddetli çatışmanın ardından “Tanab’ı özgürleştirdiklerini” açıkladı.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise DSG’nin Tanab’la birlikte Tat Mraş köyünü de ele geçirdiğini belirtirken, Sülo bu bilgiyi henüz teyit edemediğini ifade etti.

 

Türkiye’nin ‘güvenli bölgesi’nde yer alıyor

Reuters’ın haberinde bu gelişmenin Ankara’da ‘endişe yaratacağı‘ yorumu yer alıyor. Zira YPG’nin ilerlediği Azez kenti, Türkiye’nin ABD ve diğer koalisyon ülkeleri tarafından uzun süredir kabul görülmeyen ‘güvenli bölge‘ hattında yer alıyor.

Türkiye’nin ‘terörist‘ olarak tanımladığı YPG’yle birlikte bazı Arap, Süryani ve Hıristiyan gruplardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri, ABD’nin de hava desteğiyle ilerlemeye devam ediyor. Birçok yerel kaynak, YPG’nin Ankara’nın ‘kırmızı çizgisi‘ olarak nitelediği Fırat’ın batısına geçtiğini doğruluyor. Grubun ana hedefi IŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Rakka’yı kontrol altına almak. (Diken)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Barışı öğretmenin 10 adımı

Dünya tarihinde barıştan çok savaşların yazılması hiçbir zaman bir tesadüf değildir....

Filistin Tarih Müzesi’nden 10 eserle “Filistin Gerçeği”

Filistin’de devam eden sefalet, uluslararası politikaların ilgisinden uzak bir dönemde, sanat...

En ilginç 21 flash bellek tasarımı

Press Haber | Teknoloji günden güne gelişirken insanların ilgisini çekmeye yönelik de...

Stoacı felsefeye göre kaçınılması gereken 15 tip insan

Stoacı felsefesi, evrenin bir düzen ve uyum içinde olduğuna inanan bir Helenistik felsefe ekolüdür.

Tartışı-Yorum

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Taraflı insan, taraflı medya

“Her insan kendi içerisinde ayrı birer kainattır”, yazıp-konuştuğu şeyleri kendi fikir dünyasının renkleriyle boyar. Aristo’nun bu felsefik söylemini, laboratuvar çıktıları ile vermenin daha anlaşılır ve kalıcı olacağı kanaatindeyim. Son...

Lale Devri ne zaman bitecek?

Ghislaine de Busbecq Kanuni Sultan Süleyman’ın armağanı olan ilk lale soğanlarını Avrupa’ya tanıttığında belli ki tarihin ilk büyük spekülasyon balonuna neden olacağını tahmin edememişti. Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya 1600’de LALE 2015’te...