Ana SayfaHaberlerDünyadanYPG Kobanê'de ilerlemeye devam...

YPG Kobanê’de ilerlemeye devam ediyor!

Kobanê’de YPG güçlerinin IŞİD’e yönelik doğu ve güneydoğuda yaptığı operasyonlarda, Miştenûr Mahallesi’nde 2 cadde, doğuda da Murabba Emnî kavşağının büyük bölümü ve Dibistana Rîfîyê, Medresa Sinaa, Sivil Toplum Örgütleri Merkezi binası ile Partiya Demokratîk a Kurd Surî Bürosunun örgüt üyelerinden temizlendiği açıklandı.

 

Kobanê‘nin güneydoğusuna düşen Miştenur Mahallesi’nde 2 cadde YPG savaşçıları tarafından geri alındı. Mahallede çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor.

Öte yandan dün akşam saat 19.30’da, doğu cephesinde operasyon başlatan YPG savaşçılarının, bu alanda birçok yeri ele geçirip, dün geceden sabah saatlerine kadar devam eden çatışmalar sonucunda Murabba Emnî olarak bilinen alanın büyük bölümünü IŞİD‘lilerden temizlediği öğrenildi.

Doğu cephesindeki operasyonda da Dibistana Rîfîyê, Medresa Sinaa, Sivil Toplum Örgütleri Merkezi binası ile Partiya Demokratîk a Kurdî Surî Bürosu’nun da geri alındığı ve çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğü kaydedildi.

YPG Basın Merkezi’nin Kobanê’de son 24 saat içerisinde yaşanan çatışmalara ilişkin önümüzdeki saatlerde ayrıntılı açıklama yapması bekleniyor.

 

6836

(Kobanê/DİHA)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Körlerle ilgili herkesin mutlaka bilmesi gereken 10 şey

KaosGL muhabiri Esra Güleç'in* körler üzerine hazırladığı listeyi çok beğendik ve...

Toplum sorunlarını en iyi anlatan 7 illüstrasyon

Toplumsal hayatımızda farkında olarak ya da olmayarak, bizim yaptığımız ve ya...

Mekan ve insanın Bellek Kayması, 6-7 Eylül olayları, Kanlı 1 Mayıs, 12 Eylül

Sanatçı Fusun Turcan Elmasoğlu, "Bugün aynı yerden geçenler ise, tarihle olan...

SİYAD’ın seçimiyle 100 yılın en iyi 10 filmi

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) 47. SİYAD Ödülleri 11 Mart'ta düzenlediği törenle...

Tartışı-Yorum

Cumartesi Anneleri: Gözaltındaki kayıpların hikayesi

Kadir Gürhan “Kayıplar” ve “yargısız infazlar” denilince akla ilk gelen Latin Amerika ülkeleridir. Bu ülkelerde askeri cunta yönetimleri “gözaltında kayıplar” ve “yargısız infazlarla” kendisine muhalif olan tüm kesimlere karşı bir...

Türkiye’de katliamlar hangi kültürden besleniyor?

Bugün Kürt illerinde yaşanan katliamlar hangi kültürel gelenekten besleniyor ve yaşananlara sessiz kalan vicdansızlık referanslarını nereden alıyor? Sendika.org yazarı Önder Özdemir, tarihten verdiği birkaç örnekle yaşadığımız güne kadarki katliamlar...

Slavoj Zizek: Türkiye’nin bir devlet olması devletin işlediği suçları aklamaz

Dünyaca ünlü filozof Slavoj Zizek, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın “PKK'nın Marksist-Leninist bir terör örgütü olması, işlediği suçları aklamaz” sözlerine yanıt verdi. Zizek yanıtında "Evet, Türkiye’nin bir devlet olduğu gerçeği de Türk...