Ana SayfaPolitikaAlman vatandaşı akademisyen gözaltında!

Alman vatandaşı akademisyen gözaltında!

“Barış için Akademisyenler” imza kampanyasını imzaladığı gerekçesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi akademisyenlerinden Alman vatandaşı, İ. Şaro Garip gözaltına alındı.

 

Barış için Akademisyenler” imza kampanyasını imzaladığı gerekçesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Edebiyat Fakültesi akademisyenlerinden, Almanya Vatandaşı Yard. Doç. Dr. Sharo İbrahim Garip gözaltına alındı.

Bas Haber‘den M. Salih Batırhan’ın haberine göre, Van Emniyet Müdürlüğü tarafından cumartesi günü üniversitedeki bir akademisyen arkadaşı ile birlikte gözaltına alınan Garip sağlık kontrolünün ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Garip’in avukatı Van Baro Başkanı Murat Timur, müvekkilinin savcılıkta imzaladığı bildirideki kimi ifadeleri ile ilgili olarak sorgulandı. Timur, Garip’in bugün hakim karşısına çıkarılacağını söyledi.

alman-vatandasi-akademisyen-gozaltinda.html

Öte yandan Almanya vatandaşı Garip’in gözaltına alınması Almanya’da tepkilere neden oldu. Almanya Büyükelçiliği de olayla ilgili Türk makamlarından bilgi istedi.

Sharo İbrahim Garip, 3 yıldan bu yana Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde sosyoloji dersleri veriyor.

“Barış için Akademisyenler” imza kampanyasını imzaladığı gerekçesi ile Türkiye genelinde çok sayıda akademisyen gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tüm zamanların en şahane kitapları 125 yazar tarafından seçildi!

125 yazar tarafından İngiliz ve Amerikan Çağdaş Edebiyatı'nın 10 şahane kitabı...

Dünyanın en tatlı şehrinden 20 fotoğraf

Çin'in gözlerden uzak şirin kasabası Larung Vadisi, dünyanın sayılı Budist enstitülerinden...

14 maddeyle 2015’te yaşanan unutulmayacak olaylar

2015'in önemli olayları... 2015 yılı geride kalırken, birçoğumuzun hemfikir olacağı üzere...

Ankara tarım müzesinden tarım tarihimize ışık tutan 20 antika

Tarih kokan Türkiye'nin ilk ve en kapsamlı tarım müzesi olan Ankara...

Tartışı-Yorum

Evrilen CHP ve sağ-sol kucaklaşması

“Vay be bu da mı olacakmış” diyeceğimiz ne çok şey görüyoruz son günlerde. Sağ ve sol un kucaklaşması bunların başında geliyor. 1950-1990 arası Türkiye’si karanlık günlerinde birbirine taban tabana zıt,...

Ankara’nın Gayrimenkul Fiyat Artışında 1.İlçesi…

Tolga Yumrukaya / Satış Reçeteleri-1 Emlak sektörü, 2015’te hem değer artışı hem satışlardaki canlılık açısından parlak bir yarıyılı geride bıraktı. Yapı ruhsatı verilerinin gerilemesi de arzın yavaşlayarak eldeki konut stokunun...

Taraflı insan, taraflı medya

“Her insan kendi içerisinde ayrı birer kainattır”, yazıp-konuştuğu şeyleri kendi fikir dünyasının renkleriyle boyar. Aristo’nun bu felsefik söylemini, laboratuvar çıktıları ile vermenin daha anlaşılır ve kalıcı olacağı kanaatindeyim. Son...