KAİSDER’in yeni başkanı Canan Karalar Yüksel oldu. Göknur Atalay’dan görevi devralan Yüksel, “Kısa zamanda köklenmiş bir derneğin önümüzdeki süreçte meyvelerini daha da artıracağız” dedi.
Kadın işveren Sanayicileri Derneği (KAİSDER), Ankara Sanayi Odası’nda (ASO) gerçekleştirdiği 3. Olağan Genel Kurul’u ile yeni yönetimini seçti. Göknur Atalay dört yıllık görevinden sonra başkanlık bayrağını Canan Karalar Yüksel’e devretti. Kadınların tam bir dayanışma örneği sergilediği genel kurulda, yeni yönetimde yer alan diğer isimler Mehlika Gider, Serra Özdemir, Yurdum Hasgül Güvener, S. Meltem Koca, Meral Güler, Hale Çınar, Ayşegül Bulut ve İrem Kolbakır oldu.
İki dönem ve dört yıllık görev sürecinde yaptıkları çalışmalardan söz eden Göknur Atalay, “İlk iki yılımızda çalışarak, coşkuyla gezerek, dokunarak geçirdik. İkinci iki yılda pandemi koşullarında online, dokunmadan ama daha da yürekten, daha da coşkulu ve daha da yoğun ve sizlerin yüreklerine dokunarak geçirdik.” dedi.
Anadolu Buluşmaları programı ile Türkiye’deki birçok girişimci kadına ulaştıklarını, onlarla görüğüp iş birlikleri yaptıklarını belirten Atalay, “Bu buluşmalarda gittiğimiz illerin valileri, belediye başkanları ve ticaret, sanayi odaları başkanları ile de görüşmeler gerçekleştirdik. İkinci projemiz TOBB Üniversitesi ile yaptığımız işbirliği. Üniversite ile imzaladığımız protokol kapsamında, işyerlerinde eğitimler düzenledik ve toplumsal cinsiyete duyarlılıklarını belgeledik. Bu süreçte üç AB projemiz oldu. 81 ilde adından söz ettiren projemiz, kadının ihale kanununda yasalar ile desteklenmesi ve kadınların ihalelere girmelerinde ayrıcalıklı olması için mücadele verilen bir projedir. Women Business Network W-BUN Projesi, kamu sektörü ve STK’lar arasındaki işbirliğini güçlendirmeye yönelik program oldu” açıklamalarında bulundu.
Bir diğer AB projesi olan Güneş projesinin ilginç ve devam eden bir proje olduğunu ifade eden Atalay, kadınların iş yerlerine, işyerlerine, tarlalarına güneş enerji üretmesi ve gelir elde etmeleri için düşünülen bir proje olduğunun altını çizdi. Atalay, “Önümüzdeki günlerde bununla ilgili sunumlar yapılacak. Üçüncü projemiz öncülüğünü yaptığımız Aktif Kadın, Eşit Temsil Projesi. Bu proje oda yönetimlerinde kadınların daha fazla temsiliyet kazanmasını içeriyor. Bu anlamda daha fazla temsilimiz en büyük arzumuz.Hak edilmiş koltuklar istiyoruz kadınlar olarak” dedi.
Bir başka öne çıkan hamle ise KAİSDER’in Birleşmiş Milletler’de konuşma hakkı alması oldu. Kooperatif de kuran KAİSDER, tüm bu projeleri yaparken hem üyelerle ilgilendi hem de özel günlerde bir araya gelerek çeşitli ödüller verdi. Görevi devralan yeni Başkan Canan Karalar Yüksel ise Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti Ankara’nın iş kadınları, yeniliğin, değişimin yeniden yapılanmanın gerçekleştiği kentin kadınları olduklarına vurgu yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ahilik geleneğinin başkenti olan Ankara’nın çocuklarıyız. Bizler paylaşmanın ne demek olduğunu bilen ve yaşayan kadınlarız. Teknolojinin, iş yapış süreçlerini değiştirdiği yepyeni bir yüzyılın başında kadınların masada var olması kararları süreci zenginleştiriyor. Nitelik ve niceliğe sahip girişimci işveren ve sanayici kadınları aramıza katarak sesimizi ve dayanışmamızı yükselteceğiz. Güncel trendleri takip ederek ekonomik güçlenmemize ivme katacağız. Yenilikçi gelişmeleri takip ederek, güçlü kadınlar olarak gelecek değişimlere şimdiden hazır olacağız. Bizler gerçekçiyiz, bizler detaycıyız ama hepsinden önemlisi, bizler dayanışırız, biz birbirimizden güç alarak yol alırız.”
TOBB ETÜ ile süregelen işbirliklerinin revize edilerek devam edeceğini, kadının ekonomik olarak güçlenmesi için gerekli tüm lobi faaliyetlerini yeni dönemde daha da hızlandıracaklarına dikkat çeken KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel, “Holistic bir yaklaşımla; bizler bu dernekte bir arada olmaktan fayda gören kadınlar farklı bakış açıları ve farklı disiplinlerdeki eğitimlerimiz ve işlerimiz ile sadece kadın olmanın ortak paydası ile ortak hedefte birlikte daha güçlenerek yürüyeceğiz” dedi.