Ana SayfaHaberlerDünyadanJapon yetkililer Kenji Goto...

Japon yetkililer Kenji Goto için Ürdün’de

Japonya’nın Dışişleri Bakanı IŞİD’in rehin aldığı Japon Gazeteci Kenji Goto için görüşmelerde bulunmak amacıyla Ürdün’e gitti.

 
Japonya hükümeti pazartesi günü yaptığı açıklamada IŞİD’in kaçırdığı Goto’nun kurtarılması için elinden geleni yapacağına dair söz verdi. Japonya Hükümet Sözcüsü Yoshihide Suga, IŞİD’le henüz doğrudan temas kuramadıklarını, ancak insan hayatının her şeyden önce geldiğini ve Goto’nun kurtarılması için üstün çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ben Kenji’yim kampanyası

Goto’nun arkadaşı olan gazeteci Taku Nishimae de Facebook’ta “Ben Kenji’yim” (I am Kenji) kampanyası başlattı. Sayfada fotoğraflarını paylaşan çok sayıda kişi Goto’nun serbest bırakılmasını talep etti.

IŞİD, 20 Ocak’ta yaptığı açıklamada gazeteci Goto ile özel bir askeri şirketi işlettiği belirtilen Haruna Yukawa’yı kaçırdığını açıklayarak 72 saat içinde 200 milyon dolar ödenmesini istemişti.japonya, japon dışişleri, kenji goto, işidin esir aldığı japon gazeteciler, japon gazeteciler, işid, dünya haberleri, dünyadan, press haber,
IŞİD’in talepleri

72 saatte talepleri yerine getirilmeyen IŞİD bir video daha yayınlayarak Yukawa’yı öldürdüğünü açıklamış, fidye ücretine ek olarak da Ürdün’de tutuklu bulunan Sacide el-Rişavi’nin serbest kalmasını da istemişti. El Rişavi, Ürdün’ün başkenti Amman’da, 2005’te üç otele düzenlenen ve 57 kişinin öldüğü saldırıyı düzenlemekten dolayı tutuklu bulunuyor.
RSF: Stratejik tüm kanallardan yararlanılmalı

Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütü (RSF) 22 Ocak’ta yayınladıkları basın açıklamasında Japonya Başbakanı Shinzo Abe’den iki rehinin salıverilmesi için tümk olanakları kullanmalarını istemişti.

Açıklamada “Japonya hükümetinin bölgedeki tüm stratejik ülkelerden yardım alması ve diplomatik ağlarını kullanmaları çok hayatidir. İslam Devleti’nin barbarca rehine endüstrisi için tüm çabalar toplanmalı.Geçtiğimiz yıldaki gazeteci cinayetlerini göz önünde bulundurarak, can kurtarmaya yönelik tüm seçenekler öngörülmeli” dendi.

Gazeteci Goto’nun akıbeti hala bilinmiyor.

Kaynak: Bianet

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Bir aşçıdan ‘herşey dahil’ otellerle ilgili 13 hayati bilgi

Her şey dahil tatillerin bu kadar “ucuz” olmasının pek çok nedeni...

Kahve telvesinin 9 şaşırtıcı marifeti

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı, o kahvenin telvesinin de türlü...

Tarihinden günümüze sevilen oyun FIFA’nın 21 kapağı

Futbol severlerin en çok sevdiği oyunlardan FIFA'nın tarihten günümüze kapaklarını sizin için...

Eski batı tarihini yansıtan 18 karakalem çizimi

Batılı sanatçı Brenda Murpy fevkalade ayrıntılı çizimleriyle hayrete düşürüyor, çok güçlü...

Tartışı-Yorum

Zülfü Livaneli: Türkiye’de faşizmin klasik sacayağı kuruldu

Zülfü Livaneli, Diken'de yer alan "Türk Faşizminin niteliksel dönüşümü" başlıklı yazısında yaşanan son gelişmeleri ve devam eden savaşı yazdı. Tarihten beri Türkiye'de faşizmin klasik faşizmden farklı olduğunu belirten Livaneli,...

Ümit Kıvanç, ‘Burası sizin vatanınız değil’ denirken Türkler nerede?

Ümit Kıvanç Radikal'de yer alan bugünkü yazısında 'Devletin doğuda yaptığı, kamu düzeni sağlamak değil. Bir sindirme harekâtı, teslim alma operasyonu. 7 Haziran öncesinden beri nereden nereye gelindiğini idrak edebilmeliyiz'...

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...