Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerAkrilik Nerelerde Kullanılır?

Akrilik Nerelerde Kullanılır?

Polimer üretiminin başlangıç maddesi kabul edilen akrilik asit yahut benzeri bileşenlerden türetilen ürünler için kullanılır. Endüstrinin pek çok alanında kullanılan akrilik boya, iplik, elyaf ve levha gibi daha pek çok madde üretiminde kullanılmaktadır. Ayrıca doğal mineraller içerdiğinden dolayı homojen pratik dayanıklı bir yüzey malzemesidir. Kolay tasarım ve montaj özelliği akrilik yüzeylerde kullanımı açısından ideal olmasını sağlamaktadır. Bu özelliklerinden yola çıkarak akrilik nedir sorusunun yanıtı olarak ideal bir endüstri malzemesidir yanıtını verebiliriz.

 

Yine endüstrinin mobilya ayağında da önemli bir yeri olan akrilik kapak ayna etkisi veren parlaklığı ve çizilmelere karşı son derece dayanıklı olması sebebiyle tercih edilmektedir. Akrilik levhaların laminasyon işlemiyle mdf üzerine tutkalla yapıştırılması işlemi ile son bulan akrilik plaka işlemi sonrasında kenar bant makinesi yardımıyla kesilir kapak kenarları makineden geçirilerek kenarları kaplanır ve kapaklar elde edilmiş olur Banyo, mutfak, yatak odası gibi malzemelerin kapaklarında özellikle tercih edilen ürünler arasındadır.

 

 Akrilik Levha Kullanım Yerleri Nerelerdir

 

Günümüz teknolojisinin modern endüstri anlayışı içerisinde vazgeçilmez hammaddelerden bir tanesi olarak görülen akrilik levha cama alternatif olarak kullanılmaktadır. Değişik renklerde, farklı kalınlıkları bulunan malzeme standart ölçülerde üretilebildiği gibi istenilen ölçülerde de temin edilebilmektedir. Basit marangoz aletleriyle bile işlenebilen kolaylığa sahip levhalar ısıya dayanıklı otoyol aydınlatma, ışıklı reklamlar, tavan aydınlatma, mağaza dekorasyonu, avize yapımı, otomobil gibi pek çok yapıda görülebilmektedir.

 

Kırılmaya karşı dayanıklı, sağlam, kimyasala karşı dayanıklı, yüksek ışık geçirgenliği, ultraviyole ışınlarına dayanıklı, darbelere dayanıklı olması dolayısıyla endüstrinin pek çok alanında kullanılabilmektedir. Boya endüstrisi için de çok önemli yeri olan akrilik boya su bazlı boya imalatında kullanılır. Boyaya çok hızlı kuruma, boya maddelerini birbirine yapıştırmama gibi özellikler kattığından tercih edilmektedir. Dış etkenlere karşı koruma özelliği ve sürüldüğü yerde yüksek tutunma sağlaması nedeniyle dış cephe boyalarında da tercih edilmektedir.

 

Işığa dayanıklılığı sayesinde dış cephe boyanızı uzun yıllar bozulmadan kullanabilirsiniz. Yine kumaş sektöründe de kullanılan akrilik kumaş yüne yakın özelliğiyle dikkat çekmektedir. Endüstrinin vazgeçilmezi akrilikler görüldüğü üzere hemen her endüstri sahasında boy göstererek dayanıklılığı ve sağlamlığı ile dikkat çekmektedir.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

10 fotoğrafla Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev’den Büyük Patlama Teorisi

Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev, Büyük Patlama Teorisi adlı çalışmasında un, dans...

Sağlıklı bir gebelik için 9 öneri

Gebelik dönemi çoğu kadın için zorlu bir süreçtir. Gebelikte en çok karşılaşılan sorunların başında ruh sağlığı bozukluğu ve stres geliyor. Bu dönemi en az hasarla atlatmak ve bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak için gebelik öncesinde ve gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken pek çok şey var.

Çare sosyalizm diyen en zengin yoldaşımız Bill Gates’e Twitter’dan yorumlar

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in çare sosyalizm açıklamasından sonra, Twitter'dan da birçok...

Türkiye’nin ilk kadın stüdyo fotoğrafçısı Maryam Şahinyan

Türkiye'de birçok alanda olduğu gibi fotoğrafçılık sanatında da kadının adına pek...

Tartışı-Yorum

Sınırlar ve rahatça uyunamayan ülkeye dair: Ordu, yeniden…

Levent Ünsaldı Devlet ve milletin yüksek çıkarlarını ait olduğu kurumun çıkarlarıyla eş gören, dolayısıyla bunları yorumlama tekelini de kendisine veren Türk subayı, kışladaki eriyle kurduğu paternalist ilişkisini (“oğlum” ifadesiyle çağrılan...

Cebeci öğrencisine açık mektup!

Okulumuzun öznesi olan arkadaşlara ve de onu belli hallere sokmaya çabalayanlara, herkesin kendisinde bulabileceği payı hatırlatmaya dair naçizane bir çabadır bu yazı.   Klasiktir ama “zor günler” yaşıyoruz. Bir şehrin göbeğinde...

Robert Fisk: Türkiye iş pişirdiği IŞİD hilafetinin saldırılarıyla karşı karşıya

Ortadoğu uzmanı Robert Fisk'in Independent'ta yayınlanan makalesinde, Türkiye "Petrol kaçakçılarının ürünlerini IŞİD denetimindeki bölgelerden getirmesine izin verdiğini" belirterek, "Türkiye iş pişirdiği IŞİD 'hilafetinin' Ankara ve İstanbul’a yönelik saldırıları ile karşı...