Ana SayfaKadınANGİKAD'dan Dünya Kadınlar Günü'ne...

ANGİKAD’dan Dünya Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler

Kadının girişimcilik başta olmak üzere her platformda söz sahibi olması ve güçlenmesi için faaliyet gösteren ANGİKAD Girişimci İş Kadınları Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı.

Sınır-Sız Kadınlar”

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Farkındalık Yaratma çalışmaları kapsamında her yıl düzenlediği etkinliklere bir yenisini daha ekleyen ANGİKAD, Hacettepe Üniversitesi H-Mech Makina Topluluğu ile birlikte çevrimiçi olarak “Sınır-Sız Kadınlar” adlı bir konferans düzenledi.

“İş Hayatı” ve “Akademik Hayat” olarak iki oturumda gerçekleşen organizasyonda, ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Alev Karaduman, Pimeks Kurucu Ortağı ve ANGİKAD Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Aysu Yavuz, TAV Esenboğa Genel Müdürü Nuray Demirer, Hacettepe Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feza Arıkan, Hacettepe Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Canan Koca ve Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve TV Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Nezih Orhon öğrencilerle bir araya geldi.

Konferansta kadınlara iş hayatı ve akademik hayatta konulan sınırların ne anlama geldiğini kendi pencerelerinden anlatan konuşmacılar, sınırları aşan başarı hikayeleriyle öğrencilere ilham verdi.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Evrensel Bir İnsan Hakkıdır”

8 Mart Kadınlar Günü kapsamında Başkent Üniversitesi’nde düzenlenen “Başkent’te Kadınlar Haftası VI” etkinliklerinde, “Çalışma Hayatında Kadın” konulu bir panel gerçekleştiren ANGİKAD, iş hayatında toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekti. Açılış konuşmalarını ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal’ın gerçekleştirdiği panelde, ANGİKAD Üyesi Dr. Burcu Aydın Özüdoğru da “Kadın Liderler” konulu sunumuyla etkinliğe katıldı.

Konuşmasında toplumsal cinsiyet eşitliğinin evrensel bir insan hakkı olduğunu söyleyen ANGİKAD Başkanı Öztürk, “ANGİKAD olarak bir sloganımız var; ‘Yarımdan bir olmaz’ diyoruz. Eşitlik sağlanamadıkça, cinsiyet ayrımcılığı sürdükçe, bir ülkenin, devletin, ailenin toplumun ve bireylerin sağlıklı bir geleceğe yükselmesi mümkün olmayacaktır” dedi.

Moderatörlüğünü Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve TOCAM Müdürü Prof. Dr. Nermin Yeniköse’nin üstlendiği panelde, Başkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Ak Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Kalkınmadaki Yeri konulu sunumuyla, Başkent Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uğur Emek ise Kadın İstihdamı konulu sunumuyla yer aldı.

hakkında ANGIKAD 8 MART YEMEK 2 ANGİKAD

Üyeler 8 Mart Yemeğinde Buluştu

8 Mart günü Başkent Üniversitesi’nde düzenlenen panelin ardından ANGİKAD Üyeleri, keyifli bir akşam yemeği organizasyonunda buluştu. Ruhe Restaurant’ta bir araya gelen Girişimci İş Kadınları, Dünya Kadınlar Günü’nü canlı müzik eşliğinde hep birlikte eğlenerek kutladı. Yemekte eşitlik sloganlarının yer aldığı pankartlar dikkat çekti.

ARTANKARA’da Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Dikkat Çekildi

Ulusal ve uluslararası platformlarda toplumsal cinsiyet eşitliği, fırsat eşitliği ve kadın girişimciliğini desteklemek için çalışan ANGİKAD’ın 8 Mart kutlamaları kapsamında gerçekleştirdiği bir diğer organizasyon ise TOBB ETÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile hayata geçirecekleri Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sergisi oldu.

10-13 Mart 2022 tarihleri arasında 8’inci kez ATO Congresium’da ziyaretçilerle buluşan ARTANKARA’da sergilenen özel eserler, 8 Mart haftasında özel olarak hazırlanan 4 etkinlikle toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Güçlü Kadınlar” Başarı Hikayelerini Paylaştı

ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk ile birlikte, farklı hikayeleri ve farklı başarılarıyla, kendilerine güvenen, 5 önemli kadını buluşturan “Güçlü Kadınlar” söyleşisi de, yoğun katılımla gerçekleşen Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinden biri oldu. Yarınlara ilham veren güçlü kadınlar, seyircilerle başarı hikayelerini paylaştı.

ANGİKAD Başkanı Hande Öztürk, Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rüveyde Akbay, ASİAD Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu, Eğitim Uygulamaları Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAV Yönetim Kurulu Üyesi Emel Uslu Atik, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Solist Sanatçısı ve Flüt Virtüözü Şefika Kutluer’in katıldığı etkinlik, Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü’nde gerçekleşti.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Flora Borsi’den 6 fotoğrafla hayvanlarla göz göze gelmek

Macar fotoğrafçı Flora Borsi, hayvanların insanlarla ne kadar benzer olduklarını ortaya...

Stoacı felsefeye göre kaçınılması gereken 15 tip insan

Stoacı felsefesi, evrenin bir düzen ve uyum içinde olduğuna inanan bir Helenistik felsefe ekolüdür.

Eski batı tarihini yansıtan 18 karakalem çizimi

Batılı sanatçı Brenda Murpy fevkalade ayrıntılı çizimleriyle hayrete düşürüyor, çok güçlü...

18 maddede Jean-Léon Gérôme kimdir neyin fesidir

Fransız ressam Gérôme, heykeltraş, öğretmen ve Oryantalizm akımının en önemli sanatçılarındandır....

Tartışı-Yorum

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı.  Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı: Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...

İleri gitmek için “geriye doğru yoldaşlar”

Araştırma Görevlisi -/Can Irmak Özinanır- Tartışı-Yorum İngiltere’de radikal solcu milletvekili Jeremy Corbyn’in İşçi Partisi’nin liderliğine seçilmesi ezilenlere umut verdiği kadar, egemen sınıflarda bir korku da yarattı. İngiltere sağı Corbyn’i hedefine...

Şiddete Davet

Rıza Yalçın Koçak Tamam, ölümün dondurucu ayazını buz kesme tehlikesine rağmen düşürmeyelim dilimizden. Kan kokusunun karşısına dikiverelim baharın buğusunu. Envai çeşit çiçekten, yağmuru çekiverince içine buram buram eden topraktan ilham...