Ana SayfaKültür SanatKayahan hayatını kaybetti

Kayahan hayatını kaybetti

Odalarda Işıksızım,Yemin Ettim, Sarı Şekerim, Emrin Olur, Allahım Neydi Günahım şarkılarından birini mutlaka herkesin hatırladığı Kayahan, bu sabah hayatını kaybetti.

Pop şarkıcısı, besteci ve söz yazarı Kayahan 66 yaşında yaşamını yitirdi. Bir süredir kanser tedavisi gören Kayahan, 23 Mart’tan beri yattığı Acıbadem Hastanesi’nde bu sabah hayatını kaybetti.

kayahan öldü mü, kayahan hayatını kaybetti, kayahan öldü, kayahan kimdir, kayahan şarkıları, kayahan albümleri, kayahan nasıl öldü, kayahan neden öldü, en güzel kayahan şarkıları,İlk kez 1990 yılında yumuşak doku kanseri teşhisi konan Kayahan’a, 2005 yılında 2. kez aynı teşhis kondu, 2014 yılında ise 3. kez aynı hastalığı tekrar etti. Kanser teşhisiyle 1990 yılında karşılaştığında “Yemin Ettim”i yazdığını belirterek şöyle demişti:

“Yaşanacak günümüz varmış. Ölüm bir ceza değildir, ben öyle düşünüyorum. Devlet hastanesine gittim, Çapa’da tedavi oldum. Söylediklerine göre 6 ay ömrüm kalmıştı. Şu anda onların verdiği sürenin üstünden 21 sene geçti. 10 sene önce tekrar etti, yine tedavi gördüm.”

Kayahan kimdir, eserleri, hayatı…

Odalarda Işıksızım,Yemin Ettim, Sarı Şekerim, Emrin Olur, Allahım Neydi Günahım, Atın Beni Denizlere şarkılarından birini mutlaka herkesin hatırladığı Kayahan, hayatı boyunca birçok şarkı sözü yazdı ve beste yaptı. Şarkılarının bir bölümünü kendi seslendirdi, bir bölümünü ise başka sanatçılara da verdi.

Yemin Ettim’le rekor kırdı

[youtube id=”flkr0MLYsc4″ align=”center” autoplay=”yes” maxwidth=”800″]

29 Mart 1949’da İzmir’de doğan Kayana Acar, çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara’da geçirdi.

Daha sonra İstanbul’a yerleşse de uzun yıllar bütün cadde ve sokakların isimleri Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden verilmiş olan Balıkesir Gömeç’teki İnta sevgi Köyü’nde yaşadı.

Adını duyuruması  Nilüfer’e verdiği şarkılarla oldu. Satış rekorları kıracak ik albümünü 3 Haziran 1991’de “Yemin Ettim” adlı albümüyle çıkardı. Bütün albümlerini bir sloganla tanıttı.

Onlarca albüm ve ödül

Toplamda üç kırkbeşlik, bir uzunçalar (longplay), onbir kaset ve CD’si müzik arşivlerindeki yerini aldı

İlk büyük ödülü 1986 yılında katıldığı uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Geceler” adlı şarkısıyla kazandığı “Altın Portakal” oldu. 1990 yılınd aEurovision Şarkı Yarışması’nda “Gözlerinin Hapsindeyim” adlı şarkısıyla Türkiye’yi temsil etti. Son onbeş yılda birçok besteci, söz yazarı ve yorumcu olmak üzere konulan üç daldaki ödüllerin hepsine layık görüldü. 2003 yılında Altın Kelebek Onur ödülü ve “Ne Oldu Can” albümün satış başarısı için Müyap ödülü aldı

Kayahan’ın üç evliliğinden ikı kizi oldu. Son evliliğini hastalığının son günlerinde de yanında olan İpek Tüter ile yapmıştı.

Kayahan’ın eserleri:

45’lik ve teklileri

Neden Olmasın & İstanbul Hatırası (1978)
Bekle Gülüm & Ateş (1980)
Canım Sıkılıyor Canım & Bu Gece Sen Daha Güzelsin (1981)
365 Gün Hayatımın Tamamısın (2011)
Mevsim Hala Sen (2013)
Kayahan’ın Albümleri

Canım Sıkılıyor Canım (1981) (Uzunçalar)
Merhaba Çocuklar (1987)
Benim Şarkılarım (1988)
Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989)
Yemin Ettim (1991)
Odalarda Işıksızım (1992)
Son Şarkılarım (1993)
Benim Penceremden (1995)
Canımın Yaprakları (1996)
Emrin Olur (1997)
Beni Azad Et (1999)
Gönül Sayfam (2000)
Ne Oldu Can? (2002)
Kelebeğin Şansı (2004)
Biriciğim’e (2007)
365 gün (2012) (Tekli)
Mevsim Hala Sen (2013) (Tekli)
Kayahan En İyileri No.1 (2014)

Bianet

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

20 güzel şiiriyle anlamı büken bir şair: Özdemir Asaf

Özdemir Asaf, sözü kavrayış biçimi ve vuruculuğu ön plana çıkarmasıyla pek çok...

46 örnekle yeni trend saç modeli Rainbow

Bir dönem Punkçılar arasında moda olan Rainbow, yani Türkçesi gökkuşağı saç...

Sosyal Medyadan 20 maddeyle Beşiktaş yenilgisi

UEFA Avrupa Ligi'nde Clup Brugge ile kendi evinde oynayan Beşiktaş 3-1...

Mekan ve insanın Bellek Kayması, 6-7 Eylül olayları, Kanlı 1 Mayıs, 12 Eylül

Sanatçı Fusun Turcan Elmasoğlu, "Bugün aynı yerden geçenler ise, tarihle olan...

Tartışı-Yorum

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı:Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...

Kuzguni Gömüt

Siyah kuzguni elbisesi içinde dilinde tek bir Arapça cümle ile Aisha Faris, sadece ağlıyordu. Bizim bilmediğimiz bir dilde, İç’inde kopan çığlıkların gümbürtüsü, siyah elbisesinde kara kara dalgalanıyordu. Aynı Arapça...

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...