Ana SayfaHaberlerDünyadanShakira Alan Kurdi için...

Shakira Alan Kurdi için şarkı söyledi

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira BM Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’den Yunanistan’a gitmek isterken boğulan Kobanili çocuklar Alan Kurdi ve Galip Kurdi’yi hatırlattı.

2003’ten beri BM Çocuklara Yardım Fonu’nın (UNICEF) iyi niyet elçisi olan Shakira çocuk gelişimi ve eğitimi konulu toplantıda savaşın bedelini çocuklar ödemesin diyerek, gazetecilerin isteği üzerine efsane grup Beathles’ın ünlü üyesi John Lennon’un İmagine şarkısını söyledi.

Shakira sözlerine şöyle devam etti:

Sahile vuran o çocuğun fotoğrafını unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu büyük bir trajedi ve bu insanların mülteci sorununa insani yönden görmesini sağlamalı. Çocuklar savaşların bedelini ödememeli.

Irkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları ve çekinceleri var. Ancak ben bir gün insani gereksinim ve insan haklarının, sınırlar, sayılar, ırkçılık, bayraklar ve bencillikten üstün tutulduğu bir dünyaya sahip olacağımızı umuyorum. Galip ve Alan Kurdi için ülkelerin bir araya gelerek bu acil soruna akıllıca bir çözüm bulacağından eminim.”

Kurdi kardeşleri her düşündüğünde ünlü Beatles grubunun kurucularından John Lennon’ın ‘Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et’ dizesini hatırladığını söyleyen Shakira gazetecileri kırmayarak toplantıda o bölümü de seslendirdi.

[youtube id=”8-3wIW1Rpiw” align=”center” maxwidth=”800″]

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

20 güzel şiiriyle anlamı büken bir şair: Özdemir Asaf

Özdemir Asaf, sözü kavrayış biçimi ve vuruculuğu ön plana çıkarmasıyla pek çok...

9 maddeyle İspanya’da bir sosyalist ütopya: Marinaleda kasabası

Polisin, suçun ve işsizliğin olmadığı; "sosyalist ütopya" olarak nitelendirilen İspanyol kasabası...

25 Of The Best Award-Winning Wedding Photos Taken In 2014

1st Place in All About Light, Winter 2013, Taipei, Taiwan 1st Place...

Tahtadan yapılmış 53 harika ötesi sanat eseri

Çok ilginç denilebilecek yeni bir listeyle karşınızdayız. Bu listede ağaçlardan yapılmış...

Tartışı-Yorum

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya   Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı. ‘Sefagiller ile Cefagiller’ Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller. Her ikisi...

İttihat ve Terakki’nin Alevilik ve Bektaşilik üzerine araştırması

Neden İttihat ve Terakki Cemiyeti (İTC), Alevilik ve Bektaşilik üzerine bir araştırma yaptı? Kitabı ilk elime aldığımda kafamda bu soru ve içerisinde nasıl bir yaklaşım olacağı düşüncesi vardı. Günümüzde dahi yayınlanan...