Ana SayfaHaberlerDünyadanShakira Alan Kurdi için...

Shakira Alan Kurdi için şarkı söyledi

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

Kolombiyalı pop yıldızı Shakira BM Genel Merkezi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’den Yunanistan’a gitmek isterken boğulan Kobanili çocuklar Alan Kurdi ve Galip Kurdi’yi hatırlattı.

2003’ten beri BM Çocuklara Yardım Fonu’nın (UNICEF) iyi niyet elçisi olan Shakira çocuk gelişimi ve eğitimi konulu toplantıda savaşın bedelini çocuklar ödemesin diyerek, gazetecilerin isteği üzerine efsane grup Beathles’ın ünlü üyesi John Lennon’un İmagine şarkısını söyledi.

Shakira sözlerine şöyle devam etti:

Sahile vuran o çocuğun fotoğrafını unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu büyük bir trajedi ve bu insanların mülteci sorununa insani yönden görmesini sağlamalı. Çocuklar savaşların bedelini ödememeli.

Irkçılık önemli bir sorun. Her ülkenin kendi ekonomik sorunları ve çekinceleri var. Ancak ben bir gün insani gereksinim ve insan haklarının, sınırlar, sayılar, ırkçılık, bayraklar ve bencillikten üstün tutulduğu bir dünyaya sahip olacağımızı umuyorum. Galip ve Alan Kurdi için ülkelerin bir araya gelerek bu acil soruna akıllıca bir çözüm bulacağından eminim.”

Kurdi kardeşleri her düşündüğünde ünlü Beatles grubunun kurucularından John Lennon’ın ‘Bütün insanların tüm dünyayı paylaştığını hayal et’ dizesini hatırladığını söyleyen Shakira gazetecileri kırmayarak toplantıda o bölümü de seslendirdi.

[youtube id=”8-3wIW1Rpiw” align=”center” maxwidth=”800″]

Ünlü şarkıcı ve BM iyi niyet elçisi Shakira, boğulduktan sonra Bodrum kıyılarına vuran Alan Kurdi ve Galip Kurdi adlı Kobanili çocuklar için şarkı söyledi.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Gezi Parkı eylemlerinin 3. yılında hatıralarda kalan duvar yazıları!

Gezi Parkı eylemlerinin üçüncü yılında, eylemcilerin geride bıraktığı duvar yazıları bu gün...

Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya’ya tanınan kapitülasyonlar

Son dönemde Rusya ile arası gerilen Türkiye'nin, zamanında ''Akkuyu Nükleer Santrali''...

Tarihteki 15 mucit kadın

İcat ettikleri şeylerin önemini herkesin bildiği ama isimlerini kimsenin bilmediği kadınlar...Bilime büyük...

11 madde ile tecavüzcülerin korkulu rüyası Tüfekli teyze

Tecavüz vakalarının çok yaşandığı Hindistan'da, kadınlar da kendi öz-savunmasını gerçekleştirmek için...

Tartışı-Yorum

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…"Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Ümit Kıvanç yazdı “Savaştan buraya insanlık macerası”

Ümit Kıvanç Radikal'in bugünkü köşesinde "Savaştan buraya insanlık macerası" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ümit Kıvanç'ın bugünkü yazısı:Belki de bir kısmı eşimiz dostumuz ahbabımız arkadaşımız olan yeni milletvekilleri hepimiz adına...

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...