Ana SayfaKültür SanatŞubat Avrupa'da 'Karnavallar' zamanıdır!

Şubat Avrupa’da ‘Karnavallar’ zamanıdır!

Şubat Avrupa’da karnavalların zamanıdır. Venedik, Nice, Köln, Düsseldorf ve Santa Cruz de Tenerife – tüm bu yerler kışa veda edip artık bahara rengarenk kostümleri, müzikleri ve dansları ile merhaba diyor. Moraliniz düşükse ve hayatınızın gri, monoton halinden uzaklaşmak istiyorsanız bu karnavallardan birini görmek tam uygun bir değişiklik olacaktır.

Venedik

31 ocaktan 17 şubata kadar Venedik’te EKSPO 2015 Milano sergisine adanmış meşhur karnaval yapılıyor. Açılış San Mark meydanında melek uçuşu ile başlayıp ileriki gün geçitle devam etti. Şehir karnaval boyunca her kesin yer alabileceği büyük tiyatro sahnesine dönüşmüştür. En önemlisi – maske alıp bu çılgınlığa katılmak.

Mentona

14 şubat- 04 mart arası turistik yer Mentona’da her yıl yapılan limon festivali yapılacaktır. Mentona Fransa’nın turunç şehri sayıldığı için şubat sonu limonun toplanma zamanında bu güzel ve renkli bir festival yapılıyor. Festival kendiliğinde limon ve portakaldan yapılacak heykel, ev ve farklı yapıların sergisinden oluşacaktır. Bu heykellerin ölçüleri her sene daha da şaşırtıyor. Bu sene festival konusu Çin olduğu için bu ülkeyle alakalı gösteriler yapılacaktır. Her Pazar festival boyunca orkestralar ve dans grupları tarafından özel gösteriler planlanıyor.

mentona

 

Nice

13 şubat-01 mart arası Nice’da karnaval başlıyor. Nice’dan Mentona’ya mesafe sadece 30 km olduğunu düşünürsek 2 karnavala da gidebilme şansınız büyük. Misafirleri çiçek karnavalı, ateş gösterisi, müzik şöleni ve rengarenk kostümler bekliyor.

nis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tenerife

Kanar adalarında dünyanın en güzel ve kapsamlı karnavallarından birinin kutlandığını az kişi biliyor. Azameti ile her halde sadece Rio karnavalından geride kalıyor. Bu sene karnaval 11-12 şubat yapılacaktır. Açılış kraliçe seçimi ile başlayacak olup bitiş ise sardina balığının yakılması ile sonlanıyor. Anlamı kışın sonu baharın gelişi demektir.

tenerife

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viyana

Avusturya başkentinde dans partilerinin tam sezonudur. Karamel partisi (13 şubat), Avukatlar partisi (14 şubat), İohann Straus partisi (14 şubat) ve başkaları. Bu zamanda Vyana’da bu tarz partiler sık sık yapılıyor. Sadece gönlünüze uygununu seçmek yeterli olacaktır.

viyana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En önemli parti – Opera Partisi – her sene Vyana operasında 12 şubat tarihinde yapılıyor. Acele edin, parti biletleri bulmak zor olabilir

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Cristiano Ronaldo ünsüz olsaydı

Cristiano Ronaldo gibi bir yıldız olup da sokakta dolaşmak, sevenlerinin ilgisi...

Dünyadaki en iyi mesleğin Doğa Fotoğrafçılığı olduğunu kanıtlayan 30 fotoğraf

Doğa ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı hepimizin de hayal edebileceği gibi büyüleyici...

Twitter’daki en iyi 10 kar paylaşımı!

Yurt genelinde kar tatili haberleri arka arkaya gelirken sosyal paylaşım sitesi...

15 fotoğrafla dünyanın en pofuduk kedileri

Leonardo da Vinci'nin de dediği gibi; ''Kedi bir sanat şaheseridir''. Hele...

Tartışı-Yorum

Enflasyon nedire birde böyle bakmak! (Tolga Yumrukaya)

Yazı/ Tolga Yumrukaya  Tolga Yumrukaya'nın kaleminden ekonomi-enflasyon nasıl yazısı.‘Sefagiller ile Cefagiller’Eşit topraklara ve eşit işgücüne sahip birbirinden bağımsız iki ayrı ada da yaşayan iki toplum düşünelim. Sefagiller ve Cefagiller.Her ikisi...

Rütbelerin Er’leri

Rıza Yalçın Koçak ‘Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkumdur.’ (TAK-Haziran 2016)Erleri çekin rütbeliler gelsin! Erleri çekmeyecek rütbeliler ordusu. Ere göre tanımlı omuzlardaki apoletler. Kaç erin başı olduğunu bildiriyor...

Slavoj Zizek: Türkiye’nin bir devlet olması devletin işlediği suçları aklamaz

Dünyaca ünlü filozof Slavoj Zizek, Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın “PKK'nın Marksist-Leninist bir terör örgütü olması, işlediği suçları aklamaz” sözlerine yanıt verdi. Zizek yanıtında "Evet, Türkiye’nin bir devlet olduğu gerçeği de Türk...