Ana SayfaPolitikaDemirtaş'tan acil Cizre çağrısı:...

Demirtaş’tan acil Cizre çağrısı: Buna bir son verin

Selahattin Demirtaş’tan acil cizre çağrısı: Bugün Cizre’de yaşananlar, Silopi’de, Sur’da yaşananlar bu suça ortak olanların desteğiyle yaşanıyor. Cizre’de şu an çok büyük bir suç işleniyor buna bir son verin.

 

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre‘de yaşanılanlara ilişkin hükümete çağrıda bulundu. Demirtaş, halka da Saray’ın savaşına karşı sesini yükseltme çağrısı yaparak, “Halkımız her türlü demokratik eylemle bizzat bu gidişata dur demelidir” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre’de aralarında HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, belediye eşbaşkanları, gazeteci ve sivil yurttaşların bulunduğu evlerin ateş altına alınması ile ilçede onlarca kişinin yaralanmasına ilişkin Meclis’te bir açıklama yaptı.

Demirtaş yaptığı açıklamada, “Bugün Cizre’de yaşananlar, Silopi’de, Sur’da yaşananlar bu suça ortak olanların desteğiyle yaşanıyor. Cizre’de şu an çok büyük bir suç işleniyor buna bir son verin. Yaralı insanlara ateş açılamaz, işkence yapılamaz. Milletvekilimiz, belediye başkanımız ve sivil grup ateş altına alındı. Kaymakamın bilgisi dahilinde yaralılara müdahale etmeye gidiyorlardı. Durum çok vahim. Bir bodrumda 10 yaralı var, kan kaybediyorlar. Arkadaşlarımız İçişleri Bakanı ile görüştükten sonra şu an itibariyle ateşin kesildiğini öğrendik. Ama ambulans gidip yaralıları alamıyor” dedi.

Selahattin Demirtaş

 

“Sorumlu Efkan Ala’dır”

Sarıyıldız’la telefonda kendisinin de konuştuğunu ve İMC TV kameramanı Refik Tekin’in de yaralı olduğunu söyleyen Demirtaş, “Arkadaşlarımız Efkan Ala’yla görüştü. Bu çok acil bir durum, kendisi müdahale edeceğini söylüyor ama bir değişiklik yok. Bir bodrumda 10 yaralı var ve aralarında biri hayatını kaybederse bunun sorumlusu içişleri bakanıdır, başbakandır acil müdahale talep ediyoruz”

“Halka çağrı”

Hükümete derhal kuşatmanın kaldırılması ve Cizre’de yaşananlara müdahale etmesi çağrısı yapan Demirtaş, halka da Saray’ın savaşına karşı sesini yükseltme çağrısı yaparak, “Herkese sesini yükseltme çağrısı yapıyoruz. Halkımız her türlü demokratik eylemle bizzat bu gidişata dur demelidir” dedi.

Cizre’de yurttaşların üzerine ateş açılmasına sert tepki gösteren Demirtaş, “Yaralılara bir şey olursa sorumlusu Başbakan’dır, hükümettir” şeklinde konuştu.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

10 fotoğrafla Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev’den Büyük Patlama Teorisi

Rus fotoğrafçısı Aleksandr Yakovlev, Büyük Patlama Teorisi adlı çalışmasında un, dans...

26 maddeyle Osmanlıca bilgisayar terimleri

Osmanlıca tartışmalarına bir katkımız olsun istedik, Osmanlıca bilgisayar terimlerini sizin için...

İnsan vücuduna bakış açınızı değiştirecek 12 çalışma

Meltem Işık, insan vücudu üzerine araştırmalar yapan bir sanatçı. Mükemmel bir dehayla...

20 Yazarın Dilinden Unutulmaya Yüz Tutmuş 20 Kelime

“Bazı kelimeler çok güzel… Tüm hikâye bunun ayırdına varmamızla başladı. Tüm...

Tartışı-Yorum

Üşüyor bir coğrafyanın yüreği

'Eylül Mayıs'a dönüşecek...'Geo Milev Üşüyor bir şehrin yüreği,  geceler buzdan karanlık. Yan yana dizilmiş çadırlar kanıyor. Üşüyor yeryüzü ve şehrin sokaklarında geziyor soğuk. Bir çocuk gözlerinde acının izlerini taşıyor. Bir...

Kolektif şiddet bilinci

Seçim beyannamelerinin yayınlandığı şu günlerde, partilerin, tıkanan ana damarımız olan “birlik beraberlik şuuru” bahsini, vaad metinlerine dahi almamalarına şaşmamak elde değil. “Birlik şuuru” deyince aklınıza saadece “kürt sorunu” geliyorsa,...

Lale Devri ne zaman bitecek?

Ghislaine de Busbecq Kanuni Sultan Süleyman’ın armağanı olan ilk lale soğanlarını Avrupa’ya tanıttığında belli ki tarihin ilk büyük spekülasyon balonuna neden olacağını tahmin edememişti. Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya 1600’de LALE 2015’te...