Ana SayfaHaberlerSağlıkDünya Sağlık Örgütü: Ebola...

Dünya Sağlık Örgütü: Ebola hafife alındı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü, Ebola virüsünün uluslararası örgütler tarafından hafife alındığını söyledi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Margaret Chan, Ebola virüsüyle mücadele için acil düzenlenen bir BM toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “tüm uluslararası örgütler virüsü hafife aldı” şeklinde konuştu.

Chan’ın paylaştığı resmi verilere göre, salgın başladığından bu yana Sierra Leone, Liberya ve Gine’de 1,500’den fazla can kaybı yaşandı.

Liberya gibi ülkelerde 4 milyon gibi bir nüfusa karşın ancak 50 kalifiye doktor bulunuyor. Ayrıca bu doktorların yeterli gelişkinlikte ekipmana sahip olmamaları da salgının halen kontrol altına alınamıyor olmasının nedeni olarak görülüyor.

‘Gerçek ölü sayısı resmi rakamların üzerinde olabilir’
Sınır Tanımayan Doktorlar başkanı Joanne Liu’nun salgının kontrol altına alınamamasıyla ilgili yorumları dikkat çekici. Liu, “meslektaşlarım resmi olarak virüsün bulaştığı deklare edilen hastaların ancak üçte ikisiyle ilgilenebildi. Geçen aydan bu yana çalışanlarımızı ikiye katlamamıza rağmen, hastalara yetişemiyoruz. Sınır Tanımayan Doktorlar olarak aylardır alarm çanlarını çalıyoruz ama gelen yanıtlar çok cılız ve çok geç kalıyor,” şeklinde konuştu.

Liu’nun açıklamaları endişe verici bir olasılığa işaret ediyor. Gerçek hasta sayısı resmi rakamların çok üzerinde olabilir. Yetkililer bazı hastaların evde bakım görüp, öldüklerinde gizlice gömülüyor olabileceğini düşünüyorlar. Virüsün kontrol altına alınamamasının bir nedeni de bu olasılık olarak görülüyor.

Joanne Liu, “Ebola tedavi merkezleri artık insanların yalnız kalıp ölmek için gittikleri bir yere dönüştü. Bu merkezlerde bu kadar çok hastayı tedavi etmemiz mümkün değil. Sierra Leone’de Eboladan ölmüş insanlar sokaklarda çürüyor. Liberya’da yeni Ebola tedavi merkezleri açmak yerine yeni krematoryumlar inşa etmeye zorlanıyoruz adeta” ifadelerini kullandı.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sizde olmasını isteyeceğiniz 21 telefon kılıfı

Geçtiğimiz günlerde yabancı web sitesi boredpanda takipçilerinden ilginç telefon kılıflarını paylaşmalarını...

William Harrison’un inanılmaz karakalem çalışmaları!

Chicago banliyölerinde büyüyen William Harrison, Illinois Üniversitesi'nde sanat eğitimi aldı yıllar...

Kendinizle yüzleşmenize sebep olabilecek 14 film

İçsel yolculuk yapmak, kendimizi keşfetmek, geçmişimizdeki talihsizlikleri görmek ve kendimizi kabul...

Stoacı felsefeye göre kaçınılması gereken 15 tip insan

Stoacı felsefesi, evrenin bir düzen ve uyum içinde olduğuna inanan bir Helenistik felsefe ekolüdür.

Tartışı-Yorum

Murat Sevinç’ten Yılmaz Özdil’in “şarjör” benzetmesine dair bir yazı

Murat Sevinç'ten Yılmaz Özdil'in "kalaşnikof'a sürülen şarjör" benzetmesine göndermeli bir yazı kaleme aldı: "Kürtler mevzubahis olduğunda, gerisi teferruat ve utanç…" Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in HDP'ye verilecek oyları "kalaşnikof'a sürülen şarjör"e...

Rıza Yalçın Koçak yazdı: Olağanüstü zulüm

Rıza Yalçın Koçak Etrafımızdaki insanlar büyük bir şaşkınlıkla cevabı bir yanı ile çok basit bir yanıyla ise iler tutar yanı olmayan sorular soruyorlar. İşyerlerinden atılan arkadaşlarının masumiyetlerine iliklerine kadar inanıp...

Sınırlar ve rahatça uyunamayan ülkeye dair: Ordu, yeniden…

Levent Ünsaldı Devlet ve milletin yüksek çıkarlarını ait olduğu kurumun çıkarlarıyla eş gören, dolayısıyla bunları yorumlama tekelini de kendisine veren Türk subayı, kışladaki eriyle kurduğu paternalist ilişkisini (“oğlum” ifadesiyle çağrılan...