Ana SayfaHaberlerDünyadanModern sanat 'trollendi'!

Modern sanat ‘trollendi’!

San Francisco Modern Sanat Müzesi’ndeki ziyaretçiler, yere bırakılmış bir gözlüğü sanat eseri zannederek yakın ilgi gösterdiler.

 

Independent’da yer alan habere göre Twitter kullanıcısı iki arkadaş, San Francisco Modern Sanat Müzesi’nde sergilenen eserlerden pek memnun olmadıkları için yere bir gözlük bıraktı. Ardından da ziyaretçilerin gözlüğe nasıl tepki verdiklerini görüntülediler.

Yanıldıklarının farkında olmayan birçok ziyaretçi bu ‘eser’in önünde düşünmeye ve fotoğraf çekmeye başladı.

Eylemin mimarlarından biri Twitter’da, “İşin en can sıkıcı yanı, geri dönüp gözlüğü alarak hiçbir şey olmamış gibi davranmaktı” diye yazdı.

Daha önce de benzer olaylar yaşanmıştı:

1961 yılında İtalyan sanatçı Piero Manzoni, kendisine ait dışkıyı 30 gramlık 90 kutuya bölerek bir ‘sanat eseri’ oluşturmuştu. Bu kutulardan biri, 2007 yılında ABD’de 124 bin avroya, 2008’de 97 bin pounda, 2015’te ise 182 bin pounda satılmıştı.

Britanyalı sanatçı Damien Hirst ise ayırt edici hiçbir özelliğe sahip olmayan izmarit dolu bir kül tablasını 1600, iki martini kadehini 4 bin 800, bir tuzluk ve karabiberliği 1920, 20 duvar kağıdı rulosunu da açık artırmayla 15 bin 600 pounda satmıştı.

Gündelik ve gereksiz gibi görünen nesnelerin sanat eseri olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceği tartışma konusu olmaya devam ediyor.

muze-gozluk2 press haber

muze-gozluk3 press haber

Diken

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tüketim çılgınlığını durdurmanız için 7 sebep

Alışveriş, moda, tüketim, daha doğrusu ihtiyaçtan fazlasını tüketmek alışılagelmiş bir şey...

Evlenecek çiftlere 25 poz önerisi

Ankara'da düğün fotoğrafçısı arayan ve düğün hazırlıkları yapan çiftlere, bu listemizde...

Uğruna şiirler yazılan değil, şiir yazan 11 ‘kadın’ şair

Kadın ve şiir sözcükleri yan yana gelince hep erkek şairler tarafından...

Dünyadaki en iyi mesleğin Doğa Fotoğrafçılığı olduğunu kanıtlayan 30 fotoğraf

Doğa ve vahşi yaşam fotoğrafçılığı hepimizin de hayal edebileceği gibi büyüleyici...

Tartışı-Yorum

Sınırlar ve rahatça uyunamayan ülkeye dair: Ordu, yeniden…

Levent Ünsaldı Devlet ve milletin yüksek çıkarlarını ait olduğu kurumun çıkarlarıyla eş gören, dolayısıyla bunları yorumlama tekelini de kendisine veren Türk subayı, kışladaki eriyle kurduğu paternalist ilişkisini (“oğlum” ifadesiyle çağrılan...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...

Kalbi atan ölü bedenler

Bazı anlar vardır zihinlerimizde çocukluğumuza dair. Hayal mi gerçek mi olduklarını ömrü billah çözemeyiz. Bize anlatılanları, oradan buradan duyduklarımızı kurgulayarak bir görüntü yaratmış da olabiliriz, bizzat gözlerimizle tanık olduğumuz...