Ana SayfaListelerEn iyi 30 Facebook...

En iyi 30 Facebook sayfası

Sosyal medyanın en çok kullanılan mecralarından biri olan Facebook hayatımıza girdi gireli bir çok şey değişti. Bunların başında kendi halindeki sıradan insanların kitlelere seslenmesi geliyor elbette.

Her ne kadar Facebook’un bu iyi yönüyle başlamış olsak da bu yazıya, bir kaç olumsuzlukla devam etmeliyiz zira sadece iyi bir şeyden bahsetmiyoruz. Hayatlarında bir kitap, bir şiiri okuyup bitirmemiş insanların bunları alıntılaması hatta kendi ismini altına yazması ya da kendi sözüne bir şair/yazarın ismini yapıştırması. Böyle sayfaları takip edebilmemiz çok güç zira o kadar çok var ki!

Bu listede sosyal medya emekçilerinin haklarını teslim etmek istedik. Facebook‘u özgünlükleriyle işgal eden sayfaları paylaşmak istiyoruz. Bu, karşılıksız yapılan çok güzel bir uğraşı. Sayfanın amacına, takipçi sayısına ve ideolojik aidiyetlerine pek bakmadan oluşturduğumuz bir liste olduğunu da ayrıca belirtmek istiyoruz. Bizim henüz bilmediğimiz ve yer vermediğimiz sayfalar olabilir elbette, dileğimiz bu sayfaların editör veya takipçilerinin bize bir mail göndermesi. Böylece bir sonraki listede yer verebiliriz.

Son olarak sıralamanın rastgele yapıldığını söyleyelim, siz de başlayın bu arada okumaya.

Ve insan

184623_151306014929149_2302878_n

Facebook’a 2011 yılında katılan sayfayı öne çıkaran başlıca konular; cinsiyetçiliğe ve ayrımcılığa karşı durması ve tabi müzikleri. Ama sayfayı bir de editörlerinin yazdıklarıyla okuyalım:

Ve insan, toprağa ayak basar.
Bu sayfanın,
küçük dünyanın kalabalık insanlarından istediği tek bir şey var;
“Daha yaşanır bir dünya.”
Bunun için, “kimin öldüğü, kimin öldürdüğü,
kimin ezdiği, kimin ezildiği, kimin çalıştığı, kimin yediği”
gibi politikacı ağızlarına sakız olan bütün sözcükleri bir kenara bırakıp,
kendimize; “neden ölüyoruz ve öldürüyoruz” diye sormamız gerekiyor.
Bundan daha iyi bir yaşam mümkün mü? Nasıl?

Biz Ve insan olarak, her şeye rağmen;
iyi’yi, güzel’i ve “insanın acısını” paylaşmaya devam edeceğiz…

https://www.facebook.com/veinsansayfasi

Marla Tümörü

marla tümörü

Bizim tahminimize göre 2013 yılında oluşturulmuş bir sayfa, fakat sayfanın hakkındakiler kısmında 1000 yılında yazmakta, saygı duyuyoruz. İnsanın düşünüşü ile ilgili cümle ve resim bulabileceğiniz bir adres. Çok uzatmadan kendilerini anlattıkları tek cümleyi sizlere sunuyoruz:

”Marla’nın felsefesi her an ölebileceğiydi , asıl trajedi ölmemem diyordu..”

https://www.facebook.com/tumorluyuz

Etnik Müzik

etnik müzik

Sayfa, dünyadaki bir çok halkın ezgilerini duvarınıza taşımakta, 2010 yılında oluşturulmuş. Sayfayı takip ettiğiniz andan uzun bir müzik yolculuğuna çıkıyorsunuz, şahsen benim saatlerce duvarına bakmışlığım vardır. Sayfanın hakkındakiler kısmına baktığımızda, bir tanıtım değilde iki kural çarpıyor gözlerimize:
Kural 1: Küfür, argo, ahlaki değerlere yakışmayan yorumlar silinecek bu yorumları yapan arkadaşlar sayfadan uzaklaştırılacaktır.
Kural 2: Sayfamız Müzik platformu olup, siyaset, din, inanç, ırk, mehzep, dil gibi tartışmalar yapılamaz.

Çok basit iki kural var.

https://www.facebook.com/muziketnik

Sokak Sanatçıları

Sokak sanatçıları

Sokak denilmesi yeter tabi ki, fakat bu sayfanın aynı tür sayfaların arasından sıyrılmasının sebebi sanırım bir sayfadan beklenebilecek samimiyet. 2011’den beri yayına devam eden sayfa, gerek paylaşımlarıyla gerekse yorumlarıyla sokağı duvarınıza getiren bir sayfa, kendilerine teşekkür edip kendilerini tanıtmalarına yer verelim;

Bu tarzın tüm insanları aydınlatması için kurulmuş bir gruptur.
Duydukça günü geceyi şenlendiren tatlı renkler. Orda olmaya devam edebilmeleri için, sizi mutlu ettikleri için desteklenmeleri gerekir.
Sayfamızı beğenen ve öneren herkese teşekkür ederiz.

www.facebook.com/SokakSanatcilari

Anneloji

anneloji

Evet, ilginçtir. Biz değil anneler anlatsın size sayfanın amacını;

Anneloji Nedir?
Anne bilimleri ve sanatları hakkında bir site, içi dolu turşucuk bir rehberdir ANNELOJİ.
Anne olduktan sonra hem değişiyoruz, hem gelişiyoruz, hem de kimseden geri kalmıyoruz icabında!
“Ben anne oldum artık yapamam”cılara hayatın yaşanacak onlarca yönünü gösteriyoruz, hep beraber.
Evde bebeğiyle yalnız başına oturan anneler, birleşin!
Doğum sonrası kilolarını nasıl vereceğini bilemeyen anneler, toplaşın!
Hem çalışıp hem çocuğunu büyütmeye çalışan anneler, tek başınıza değilsiniz!
Koskoca bir topluluğuz biz, hayatın dışında değil, tam içinde, hem de göbeğindeyiz.
Güç , bizde artık!
Anneloji’ye hoşgeldiniz.
Eğlence başlasın!

www.facebook.com/Anneloji

Hunili Sözlük

Hunili sözlük

Gülmek istediğiniz zaman sayfaya girip zaman tüneliyle birlikte gülümsemede gittikçe ilerleyeceğiniz bir sayfa. 2010 yılından beri olmasına rağmen çok sayıda takipçiye seslenmesini sadece kendi alanına yoğunlaşmasına bağlıyoruz biz.  Sayfanın hakkındakiler kısmında ise şu iki cümle yer almakta:

Deli, her şeyi yapabilecek yetenekte olan ancak yapacak değerde bir şey bulamayandır.

Delirmek bazen gerçekliğe verilebilecek en uygun tepkidir.

www.facebook.com/hunilisozluk

Kimyaevikimyaevi

Kimyaevi: Sizin haber kaynağınıza kimyayı getirip size kimyayı sevdirecek bir sayfa.  2014’ten beri yayında olan sayfa malumunuz ülkemizde bilime pek uzaktan bakıldığından Kimyaevi sayfası da bundan nasibini almış, umarız hak ettiği yere gelir. Sayfanın hakkındakiler kısmında şu güzel cümle yer almakta:
‘Kimya maddeye kim sorusunu sorup bununla ilgili enerji bağlamında araştırma yapan temel bir bilim dalıdır.’

www.facebook.com/Kimyaevi-1405942069656719

Her Gün Bir Kitap

her gün bir kitap

Her gün size bir kitap öneren bir sayfayı beğenseniz iyi olmaz mı, iyi bir şey yapın sosyal medya hayatınızda ve bu sayfayı beğenin. Çok uzatmayalım lafı buyrun sayfanın tanımı;

Kitaplarla yeni hayatlar kurulmaz; ütopyalar yaşanmaz; toplumsal hareketler doğmaz.
Kitaplar cevap vermez, sorusu olanlarla konuşur. Onları soru/cevap yalnızlıklarından kurtarır.
Kitaplar kişiyi çoğaltmaz. Mahremiyeti artırır.
Kitaplarla hayat hissedilmez, anlaşılabilir belki.
Kitaplar, kendisiyle, Öteki’yle, hayatın seçilmiş bir boyutunda sahiden buluşmak isteyenler ve bunu gerçekleştirmek amacıyla sahiden çaba gösterenler için basit yol göstericilerdir.
Kitaplar, öteki dünyada ödüllendirilme beklentisine dayanan dinsel ahlakla yetinmeyerek daha insani derinliklerin peşine düşenler için dünya bilgisini edinme ve hayal etme kapasitesini zorlama araçlarıdır.
Kitaplar karşı ve yana olmayı seçenler için vardır.
Ya da sıkılanlar için basit vakit öldürücülerdir.

www.facebook.com/hergunkitap

Lilith

lilith

Bütün dünya bu sayfayı takip edip özümserse eğer, kadın cinayetlerinin, cinsiyetçi ayrımcılıkların ortadan kalkacağına inanıyorum. Sayfanın hakkında yazılanlar kısmında yer alan küçük paragraf:

Yaşamı,
dünyayı sorgulayan çağdaş kadın için,
kendisine binlerce yıldan beri dayatılan Havva rolünün geçerliliği artık kalmamıştır…

www.facebook.com/Lilith-1478494732463149

amatör sanatçıLar ( amatör şarkıLar )

amatör şarkılar

2009’dan beri var olan bir sayfadır, kitlesini bulmuş diyebiliriz artık. Sayfanın hakkında bölümünde pek bir tanıtıcı yazı bulunmamakla birlikte, sokak sanatçılarını size sunarken özgün yorumlarla sunmakta. Takip etmeniz gereken bir sayfa.

www.facebook.com/amatorsarki

Dünyanın Renkleri [United Colors of the World]

dünyanın renkleri

İsmi ve fotoğrafı kadar güzel bir sayfa, kucaklayıcıdır, hayata sol yelpazeden baktığının altını çizmemiz gerekiyor, bir takip edin deriz. Sayfanın hakkındakiler kısmı çok ilginç, gözümüze şu güzel cümle çarptı.

Park Yeri: Cadde/Sokak, Otopark ve Vale
www.facebook.com/dunyaninrenkleri

Sokak Hareketi

sokak hareketi

Bakmayın ismine, eylemci değil bu sayfa, eylemcilerden arta kalan duvar yazılarıyla süsleyecek Facebook duvarınızı. Takip edin deriz. 2013’den beri yayında olmasına rağmen hatırı sayılır bir takipçi sayfasına ulaşmış durumda. Sanırız ki bunu özgünlüğü ve sürekliliğine bağladık biz. Sayfanın tanıtım cümlesi:
Duvarlar kitap yazamayanlar içindir!

www.facebook.com/sokaktahareket

Fizikist

fizikist

Kimyacı arkadaşlarımız fizikist ile iletişime geçmeli derhal, zira nasıl yaptılar bilmiyoruz ama takipçi sayısı bir milyona yaklaşmış. Siz hala takip etmediniz mi bu sayfayı?

www.facebook.com/fizikist

Ağır Müzik

ağır müzik

Evet, sayfanın ismi Ağır Müzik. 2012’den beri aramızda ve siz bilmiyorsunuz büyük ihtimal. Sayfanın müziklerini bugünden 2012’ye değin dinleyebilirsiniz. Sayfa kendinden şöyle bahsediyor:

Rock, anadolu rock, blues, jazz, saykodelik, progressive yerli ve yabancı şarkılar. Kısacası, ana-akım dışı her şey.

Ve Nietzsche’nin bir sözü:”Müziksiz bir hayat hatadır.”

İŞSİZLER

işsizler

İşsiz olduklarına bakmayın, işleri güçleri rast gitmiş abilerimizdir, dile kolay ben hariç 882.707 takipçisi var.  Çok uzatmadan şu bilgilerini verelim:
Saat 07.34 bir cuma sabahı ;
Yurdum bebesinin, çocuğunun, ablasının, abisinin, annesinin, babasının, teyzesinin, halasının, yengesinin, eniştesinin, dayısının, amcasının, kuzeninin, yeğeninin, bacanağının, baldızının, dedesinin, ninesinin, ablasının yakın arkadaşının, abisinin kankisinin, annesinin teyzesinin oğlunun, babasının amcasının kızının, dedesinin kardeşinin oğlunun çocuğunun kuzeninin, ninesinin kızının kız kardeşinin erkek çocuğunun baldızının ikizinin karısının anasının … Bunu yazan çok saygıdeğer kişi bir işsizdir. Eğer bunu sonunu kadar okuduysanız siz de tıpkı onun gibi bir “İŞSİZ”siniz demektir. Bunu zamanla çok daha iyi kavrayacaksınız ve “işsiz” sıfatını çok daha manadar bulacaksınız. ” Manadar : Manalı olmak, manadan gelir, manalıdır. “

www.facebook.com/ISSIZLER

Garajımdaki Ejder

garajımdaki ejder

2010’dan beri Facebook aleminde bulunan bir sayfadır. Hak ettiği yere gelemeyenlerden sadece bir tanesidir. Bunu biz paylaşımların bir kaç günde bir yapılmasına bağladık, siz de bir bakınınız. Sayfanın hakkındakiler kısmında şu öz cümle yer almakta:
Zihindeki tıkanıklıkları gideren, bilim ve akıldan yana video çevirileri ve paylaşımlar.

www.facebook.com/GarajımdakiEjder-134057386606653

İzinsiz Gösteri

izinsiz gösteri

Takip edebileceğiniz bir sayfa diyelim ve sözü hakkındakiler kısmınında bulunan Bukowski şiirine bırakalım:

yalnız kalmaktan daha kötü
şeyler de vardır hayatta,
ama genellikle
bir ömür alır bunun
farkına varmak,
o zaman da
çok geçtir,
ve çok geçten
daha kötü
bir şey yoktur
hayatta.

Charles Bukowski

www.facebook.com/izinsizgosteri

Sanata Başla! / Start Art

sanata başla

Çok iddialı bir isim, paylaşımları da öyle fakat sabahtan beri neden bu kadar az biliniyor diye kafayı yedim. Bu halimin en büyük sebebi 2012 yılından beri yayında olması, tabi admin bizi kandırmıyorsa. Şu hitap da size hakkındakiler kısmından:

Sanata Başla!, özellikle resim ve heykelle ilgilenmeye yeni başlayan veya temel düzeyde bilgiye sahip olup daha fazlasına erişmek isteyen sanat meraklıları için düzenlenmiş bir blog sayfasıdır.

Eserlerde ilk bakışta göze çarpan temel noktaların açıklanması, eseri önemli kılan nedenlerin vurgulanması ve sembol/karakter analizleri yapılması blogun ana amaçlarıdır.

Hitap edilen ana kitle sebebiyle blog içinde yer alan bilgilerde teknik ve tarihi kapsam azaltılmakta; basit bir içerik ve yöntemle açıklamalar yapılmaktadır.

Blogdaki etiketleri kullanarak eserin yer aldığı şehir/müze, eserin sanatçısı, dönemi/akımı, içinde yer alan semboller/figürlerin bilgilerini ayrı ayrı süzmek ve bir arada incelemek mümkündür.

www.facebook.com/sanatabasla

KURAN ARAŞTIRMALARI GRUBU

kuran araştırmaları grubu

İslam dinini ve kutsal kitap Kur’an-ı Kerim’in doğru anlaşılmasını sağlamak için insiyatif almış bir sayfa, sayfanın hakkındakiler kısmında şu paragraf yer almakta:
Kuran Araştırmaları Grubu, Kuran’ın; Allah’ın insanlığa gönderdiği mesaj olduğunun ispatlanmasını, en iyi şekilde anlaşılmasını, anlatılmasını ve yaşanmasına katkıda bulunmayı hedeflemiş bir gruptur. Bunu yaparken Kuran ile ilgili ortaya atılmaya çalışılan şüphelere cevap vermeyi ve İslam dinine sokulmuş Kuran’a aykırı uydurmaları tespit etmeyi de vazifeleri kabul etmektedirler. Bu grup ilahiyat, sosyoloji, felsefe ve mühendislik gibi farklı alanlarda çalışan akademisyenler ve entelektüellerden oluşmaktadır. Hiçbir cemaat ve dini grupla bir bağlantıları bulunmamakta; mezhep ve grup ayrımı yapmadan tüm Müslümanlar arasında barışın, hoşgörünün ve birliğin olmasını arzu etmektedirler. Kitap ve makale çalışmaları, internet siteleri ve sosyal medya aracılığıyla görüşlerini yaymaya çalışmaktadırlar. Tüm bu faaliyetlerde maddi ve manevi bir çıkar elde etmeme en temel prensiplerindendir.

www.facebook.com/kuranarastirmalarigrubu

Pel

pel

2010’dan beri içimize dokunan ezgi, cümle ve cümlecikler sahibi bir sayfadır, yaratıcılarına hep teşekkür etmek istediğim bir sayfadır, sizinde duvarınızda bulunsun. Sayfanın hakkındakiler kısmında şu küçük cümle bulunmakta:

Pel; şiirin izleğine düştüğü bir an’ın adıdır.
Vicdan ve insan…

www.facebook.com/Pel-127137270665089

Hiv

hiv

Hiv’e bir kadının güncesi diyorum ben. Biraz solcudur kendisi, edebidir, özgündür. Kendisi ne diyor hakkında biliyor musunuz?

ben yokum. siz bende bir kadın görün.

www.facebook.com/Hiv-646463032036659

Rodin Baran

rodin baran

Rodin Baran kendisine Kürtlerin Harry Potter’ı demekte, ne kadar haklı bilmiyorum, bir bildiği vardır elbet. Yöresel figürler ile haşır neşir olmasını istiyorsanız duvarınızın takip etmelisiniz. Kendisinin kendisi hakkında şöyle bir cümlesi var:

rodin baran: hayalindeki kadına yazılar yazan, çok çay içen. kıvırcık saçlı. büyük harfleri sevmeyen. tütün kokan bir arkadaştır. bu kadar.

www.facebook.com/rodincayhanesi

Yazı Kulübü

yazı klübü

2011 yılından beri bizlerle. fakat hepimizle değil, bu güzel sayfayı milyonlar takip etmeliydi ama nedense ülkemizde siyasi partilerin Facebook sayfası dışında bunu başarabilen pek sayfa yok. İyisi mi biz devam edelim listemize, Yazı Kulübünün hakkında yazılmış cümleleri de paylaşarak:

Amacımız gördüğümüzü, duyduğumuzu, okuduğumuzu, güzel olanı, iyi olanı, iyi olduğuna inandığımızı yaymak, okutmak, göstermek, dinletmek.

www.facebook.com/YaziKulubu

Gif Pub

gif pub

Çok yeni bir sayfadır, fakat Facebook’ta eksiği olan bir alana kapak atmış bir sayfa. Hemen bulacaktır kitlesini, özgünlüğüne ise saygı duyuyoruz.

www.facebook.com/gifpub

Karikateist

karikateist

Karikateist sayfası her ne kadar burası bir tartışma ortamı değil dese de profil fotoğraflarının altında bile tartışmaların en hararetlisini görebilirsiniz. Yine de kitlesini bulmuş, hak ettiği yere gelmiş sayfalardan biridir.

www.facebook.com/karikateist

İki Kadın Bir Dünya

iki kadın bir dünya

Ben başka bir şekilde sesleniyorum bu sayfaya içimde: Bir Dünyaya iki kadın. Belki kabul etmezler bu sesleniş şeklini, fakat ben duvarımdaki dünyaya ve iki kadına demiştim derim.  Şaka bir yana, acaba yanlarına sessiz bir adam istemezler mi, varsa bulaşıklarını falan yıkarım, lastiği değiştiririm. Yok canım kesin etmezler, bu yüzden sayfaya yazdıkları hakkındakiler kısmına bakalım hemen:

Yolda olmak..1 sene, 2 kıta, 3 okyanus, 9 deniz, 24 ülke, 150 durak..

www.facebook.com/ikikadinbirdunya

Sosyal Kaza

sosyal kaza

Sanırsam sayfanın admini bir şehre hapsedilmiş bir ruh. Uçmalı, okyanuslara.
Takip edin. Ne diyor Sosyal Kaza:

Bende senin devamın var…

www.facebook.com/sosyalkaza

Türkiye’de Ağır Müziğin Geçmişi

Türkiye'de Ağır Müziğin Geçmişi

Çok iddialı bir isim, fakat hakkından gelecekleri gün gibi ortada, zira yeni bir sayfa olmasına rağmen inanılmaz derecede karakteristik. Hakkındakiler kısmını okuyalım, iddialı olduğunu sizde söyleyeceksiniz.
Bu sayfanın amacı, geçmişten bugüne Türkiye’de rock, punk, heavy metal gibi müziklerle ilgili müzisyenleri, grupları, konserleri, fanzinleri, fanatikleri ve olayları bir zaman çizelgesi üzerinde düzenli bir şekilde sıralamak ve tasniflemektir.
Olaylara eşlik eden tarama ve fotoğrafların büyük bölümü, geçmişte internetin başka yerlerindeki paylaşımlardan derlenmiştir.
Bu sayfa kimi aralıklarla güncellenerek zaman içerisinde Türkiye’de ağır müziğin tarihini merak edenler için önemli bir kaynak halini alacaktır.

www.facebook.com/turkiyedeagirmuzigingecmisi

Oburhamsi

oburhamsi

Sayfaya bakınca gülüyorum ha bire, ne yapayım hamsi güzel bir şey. Sanırım Türkiye’de başka benzer sayfa yok ben bulamadım yani. Düşünsenize sayfa her kesimden balıkçı resimleriyle donatılmış. Duvarınızdan eksik etmeyin Oburhamsi’yi derim. Sayfanın açıklaması: Ye.. İç.. Balık tut..

www.facebook.com/oburhamsi

Kozmik Anafor

Kozmik Anafor

Haydi Kosmos’a. Bir bilim sitesinin Facebook sayfası, takip etmelisiniz. Açıklamasında yazan uzun cümle:

Evreni, uzayı ve içindeki karmaşayı; eğitimli/eğitimsiz herkesin anlayabileceği dilde anlatmayı amaçlayan, pek faideli, çok yönlü, über bir kaynak…

www.facebook.com/KozmikAnafor

Metin Altıok

metin altıok

Şair Metin Altıok’un hayranları tarafından 2011’de Facebook’ta oluşturulan güncel sayfasıdır. Sayfanın hakkındakiler kısmında Altıok’un şu şiiri yer almakta:

Heybesinde yılan İşaretleri,
Baldıran zehiri
Yüzüğünün içinde
Ve yanında
Kav taşıyan ben;
Tekinsizim size göre
İbret için yakılması gereken.

www.facebook.com/MetinAltiokSayfasi

Hermes Toth / Press Haber

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

6 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Sümerler’den Asteklere kurban ritüelleri

Yazan: Burak Baş Tanrılar ya da bir inanç uğruna canlıların kurban edilmesi...

Kendi dönemlerinde listeleri alt-üst edenler!

Yaşadıkları dönemde, sergiledikleri performanslarla listeleri alt üst edip efsaneleşen sanatçıları bilmek...

Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya’ya tanınan kapitülasyonlar

Son dönemde Rusya ile arası gerilen Türkiye'nin, zamanında ''Akkuyu Nükleer Santrali''...

Mutlaka izlemeniz gereken En iyi 20 özgürlük filmi

En iyi özgürlük filmleri demişken Jean Cocteau'nun şu sözünü hatırlatmadan geçmemek...

Tartışı-Yorum

Hasan Cemal: 7 Haziran’da oyum HDP’ye!

T24 yazarı Hasan Cemal, 5.3.2015 tarihli yazısında oyunu HDP'ye vereceğini açıkladı. Cemal yazısında "Başkan babalık hayalleri uçup gidebilir. Bunun içindir ki, Erdoğan’la tetikçileri HDP’yi hedef tahtası haline getirdiler" ifadelerini...

Rütbelerin Er’leri

Rıza Yalçın Koçak ‘Türk halkı sessiz kalarak onayladığı bu savaşın mağduru olmaya mahkumdur.’ (TAK-Haziran 2016)Erleri çekin rütbeliler gelsin! Erleri çekmeyecek rütbeliler ordusu. Ere göre tanımlı omuzlardaki apoletler. Kaç erin başı olduğunu bildiriyor...

Robert Fisk: Türkiye iş pişirdiği IŞİD hilafetinin saldırılarıyla karşı karşıya

Ortadoğu uzmanı Robert Fisk'in Independent'ta yayınlanan makalesinde, Türkiye "Petrol kaçakçılarının ürünlerini IŞİD denetimindeki bölgelerden getirmesine izin verdiğini" belirterek, "Türkiye iş pişirdiği IŞİD 'hilafetinin' Ankara ve İstanbul’a yönelik saldırıları ile karşı...