Ana SayfaPolitika4 Eski Bakan için...

4 Eski Bakan için Yüce Divan kararı bugün verilecek!

Meclis Soruşturma Komisyonu’nda, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında dört eski bakanın Yüce Divan’a gönderilip gönderilmemesi bugün oylanacak.

Toplantıda Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Egemen Bağış ile Erdoğan Bayraktar hakkında Yüce Divan oylaması ayrı ayrı yapılacak.

Soruşturma önergesine göre Zafer Çağlayan ve Erdoğan Bayraktar hakkında 2, Egemen Bağış hakkında 3, Muammer Güler hakkında ise 4 ayrı suçlama bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) beş üyenin görev yaptığı komisyonda, eski bakanlar için yapılacak Yüce Divan oylamalarının sonucunu Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) dokuz üyenin tavrı belirleyecek.

Komisyon, raporunu Meclis Başkanlığına verdiği tarihten itibaren 10 gün içinde hakkında soruşturma açılması istenen bakana gönderecek ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) üyelerine dağıtacak. Rapor, üyelere dağıtımından itibaren 10 gün içinde görüşülecek.

Görüşmeler tamamlandıktan sonra komisyon raporu Meclis Genel Kurulu’nda gizli oyla karara bağlanacak.

Yüce Divan’a sevk kararı ancak üye tam sayısının salt çoğunluğu ile alınacak. Yüce Divan’a sevk kararı alınırsa dosya, en geç 7 gün içinde Meclis Başkanlığı tarafından dizi pusulasına bağlanarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilecek.

22 Aralık’ta yapılması gereken oylama 5 Ocak’a ertelenmişti. Erteleme kararına yeni raporun yazılacak olması gerekçe gösterilmişti.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

En iyi kişisel gelişim filmleri

Kişisel gelişim filmleri son yıllarda artmaya başladı, bunun sebebi ise kuşkusuz...

8 Maddeyle şiddet gören kadınların yaralarını kapatan Dövme sanatçısı Flavia Carvalho ve çalışmaları

Ataerkil bir dünyada erkeğin tahakkümü altında bulunan kadın hem eşit koşullarda...

Magnus Wennman’dan 12 fotoğrafla kaçışın ortasında uyumaya çalışan mülteci çocuklar

Gazeteci ve fotoğrafçı Magnus Wennman, ülkelerindeki savaştan kaçmaya çalışan dünyadaki mülteci...

15 fotoğrafla dünyanın en pofuduk kedileri

Leonardo da Vinci'nin de dediği gibi; ''Kedi bir sanat şaheseridir''. Hele...

Tartışı-Yorum

Kerbelâ’ya Giderken 1

Muharrem ayı içerisinde olduğumuz bu günler de Kerbelâ katliamını, ve bu katliama giden yolu konu almak istedim. Üç parçaya ayırdığım bu yazıda Ehlibeyte ve Ehlibeyt yoldaşlarına yapılan haksızlıkları kaleme...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü mü, Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mü?

Bu yazıda, 8 Mart'ı niçin emekçi kadınların mücadele günü olarak ele aldığımızı ayrıntılı bir şekilde irdelemeye çalışacağız.   Ama ilk önce, tüm dünyada ezilen, sömürülen kadınlarımıza ithaf edilen 8 Martımızda, bizleri...

Kadim Süryanilerin Akitu Bayramı

Yerinden yurdundan edilen, sürgün halkların derdini en içten şairler dillendirir. Bu sebeple Yuhanna Bar Madeni der ki:“Ey sağduyulu!Ana vatanında kalman,Saygınlığını korur.Hakareti ve acı dolu gurbeti hor gör.Saç, başta oldukça...