Ana SayfaHaberlerDünyadanRusya'nın Uzak Doğu Bölgesi'nde...

Rusya’nın Uzak Doğu Bölgesi’nde topraklar halka bedava dağıtılıyor!

Rusya’nın Uzakdoğu bölgesinde topraklar nüfusu arttırmak ve geliri yükseltmek için ücretsiz olarak halka dağıtılacak. Bedava toprak için sadece iki şart var: Rusya vatandaşı olmak ve toprağı işlemek.

Rusya Devleti, Uzakdoğu’nun engin topraklarını halka teslim etmeye hazır. Ücretsiz olarak kişi başına 1 hektar verilecek. Ancak arsayı alacak kişinin Rusya vatandaşı olması ve bu toprağı kullanılması şartı var.

Uzakdoğu Federal Bölgesi Tam Yetkili Temsilcisi Yuriy Trutnev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e projeyi sundu. Projeye onay veren Putin, ayrıntıların incelenmesi emrini verdi.

Bölgelerin Kalkınması Merkezi Genel Müdürü Oleg Stolyarov, bu fikrin ilk olmadığını söyledi: “Evet, günümüz Rusya’sı hem doğal kaynak hem de gıda kaynağı zenginidir, terk edilen tarlalar anlamında. Bu araziler, ekonomik döngüye dahil edilmeli. Japonlar ve Çinliler, uzun zamandır, bu topraklarımızı ihya etmeyi teklif ediyor. Sadece bizi değil, dünyanın yarısını gıda ile temin edebileceklerini söylüyorlar, çünkü bu topraklar çok verimli.”

İMTİYAZ SUNULMASI GEREKİYOR

Rusya yönetimi, toprağı önce Rus vatandaşlarına teklif etmek istiyor. Uzakdoğu bölgesinin aktif sakinlerinin yanı sıra diğer bölgelerden taşınacak kişilere vermek istiyor. Alınan toprağı ne yapacağına ise her vatandaş kendisi karar verecek. Tarımsal üretim de, ormancılık da, avcılık da, dinlenme ve rehabilitasyon hizmetleri de olabilir. Her şey, insanın neye yatkın olduğuna ve iklim koşullarına bağlı.

Ancak bakir toprakları yeniden tarıma açmak büyük sermaye gerektirir. Bu nedenle yönetimin topraklara ek olarak imtiyazlar paketi: düşük faizli kredi, vergi muafiyetleri ve benzerini sunması gerekir. Böyle bir teklifin Rus vatandaşların ilgisini çekeceğini ve hatta diğer bölgelerin sakinlerini taşınmaya teşvik edeceğini belirten Yüksek Ekonomi Okulu Sosyal Politika ve Sosyoekonomik Programlar Enstitüsü Müdürü Sergey Smirnov, şu değerlendirmede bulundu:

“Devlet için bu, kesinlikle bir kazan-kazan sürecidir. Hatta potansiyel olarak oldukça gelirli bir sürece dönüşebilir. Anlatıyorum: şu anda işletilmeyen topraklar dağıtılacak. Devlet, bu topraklardan hiçbir şey kazanmıyor. Bireyler ise vergi ödeyecek, sonra gayrimenkul inşa edecek, yani emlak vergisi ödeyecek ve benzeri.”

YABANCI SAYISI ARTACAK

Bir hektar arazinin önce ücretsiz olarak kiraya verilmesi düşünülüyor. Arazi boş durmadıysa beş yıl sonra ücretsiz olarak Rus vatandaşının mülkiyetine devredilecek. Uzmanlar, kanunun yürürlüğe girmesiyle bölgede, başta Asya-Pasifik ülkelerinden olmak üzere, yabancı sayısının önemli ölçüde artacağını düşünüyor. Önce ücretli işgücü, daha sonra özel mülk kiracıları olarak. Bu gelişmeler bölgenin nüfus durumunu iyileştirmese de bütçesine önemli katkı sağlayacak.

Kaynak: SputnikTürkiye

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Öldükten sonra ağaç olarak dirilmek için Capsula Mundi

Anna ve Raoul adında iki İtalyan sanatçı, reenkarnasyon olarak bilinen ve...

Her sosyal bilimcinin mutlaka okuması gereken 10 akademik kitap

Akademik dünyaya yeni giren ve sağlam adımlarla ilerlemek isteyen her öğrencinin...

Uğruna şiirler yazılan değil, şiir yazan 11 ‘kadın’ şair

Kadın ve şiir sözcükleri yan yana gelince hep erkek şairler tarafından...

Atalarımızın çağdaşımız olduğunu kanıtlayan 15 arkeolojik buluş

Bugün bizim kullandığımız günlük eşyalarımızın yaşı tahmin ettiğimizden daha fazla olabilir....

Tartışı-Yorum

Kerbelâ’ya Giderken İmam Hasan

Hz Ali, Harici İbni Mülcem tarafından şehit edildiğinde, ikinci İmam Hasan otuz yedi yaşındaydı. Al Müctaba (seçkin, seçilmiş) sıfatın erişmişti ve Ehlibeyt’in başına geçmişti. İmam Hasan, babası Hz. Ali’nin defin işlemlerini yaptıktan sonra,  bütün halkı topladı. Ramazan ayının 21....

Ekşi Sözlük yazarı: Biz vatan hainiyiz, sizi de vatan haini olmaya davet ediyoruz

Ekşi Sözlük yazarlarından maarri, "3 dakikada apo troll'lerinden kurtulma rehberi" adlı başlığa yazdığı entryde, "Kendinizi bu zavallılığa mahkum etmeyin, kafanızı kuma gömmeyin, farklı fikirleri duymaya tahammül edin" diyerek "Biz...

Ortadoğu`nun Panaroma Denemesi – Tartışı-Yorum

Tartışı-Yorum / Yakup Emrah Şüphesiz ki zulmün egemen olması ile birlikte birçok kavram, gücü ellerinde bulunduran totaliter sistemlerin kendi fikriyatlarını muhafaza etmek adına ürettikleri büyülü sözlerdir. Örneğin İnsan Hakları Bildirgesi...