Ana SayfaPolitikaTekin: İlk defa savaşmadan...

Tekin: İlk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz

CHP Genel Sekreteri Tekin, Süleyman Şah operasyonuna ilişkin, “Şah değil mat operasyonu olmuştur. Topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Suriye’de gerçekleşen operasyona ilişkin bir açıklama yaparak operasyonu eleştirdi ve “90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

Tekin, operasyonda Başçavuş Halit Avcı’nın hayatını kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren söyledi ve “Çok üzücü bir olay inşallah sadece Ahmet çavuşumuzdur. Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Tekin, Süleyman Şah Türbesi’ne gitme konusunda 2 gün önce çağrı yaptığını söyledi. CHP Genel Sekreteri, “Gürsel Tekin’e 8 Haziran’da el koyacaklarmış. Bana el koysanız ne olur. Eğer yüreğiniz yetiyorsa gidin kendi topraklarınıza el koyun. Önünüze de biz vereceğiz. Hadi hodri meydan. 2 gün önce çağrı yaptım. Gelin Süleyman Şah Türbesi’ne hep beraber gidelim dedim. Sorun yok dediler. Ne yazık ki çok üzücü bir olay ile Türkiye karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Tekin, operasyonu ‘Şah değil mat’ diye tanımlayarak, “90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa savaşmadan topraklarımızı kaybediyoruz, bu kabul edilebilecek bir durum değildir” dedi.

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili dehşet verici 25 bilgi

Nükleer santrallere neden karşı çıkmalıyız? Mersin'de yapılan Akkuyu Nükleer santrali nedir,...

Arkeolojik kazıda buldukları 800 yıllık tohumu ektiler ve sonuç

Arkeolojik kazılarda ne bulunmadı ki bugüne kadar? Tarak, ayna, çanak, çömlek,...

17 çalışmasıyla Afganistan’ın tek kadın sokak sanatçısı Shamsia Hassani

Shamsia Hassani, Afganistan'da yıllardır süren savaşın ortasında kalmış yıkık dökük duvarları...

Sarımsağın saymakla bitmeyen 12 faydası

Sarımsağın saymakla bitmeyen faydalarından 12 tanesini sizin için listeledik. İşte sarımsağın...

Tartışı-Yorum

Bir seçim klasiğine “Ünlemsel Merhabalar”

Tartışı-Yorum / Nihat Duru Seçimi seçim şarkısı ve bolca benzin israfı sanıp iğrenç şarkılarını baslı hoparlörlerle milletin kulaklarına dayayan iyi gün dostu siyasetçilerimize merhaba! ‘Çalıyor ama çalışıyor da’ diyecek kadar zihniyeti...

En çok mor

Sıcak beterdi. Bıyıkları terlememiş bir delikanlılık çağında boncuk boncuk ter atıyordu. Çimento torbaları eşek ölüleri kadar ağırdı. Tuğlalar, yamalı şalvarında kahverengi tozlar bırakıyordu. Yamasını çepeçevre saran alelacele dikişleri hep...

İşini hakkıyla yapmak seküler bir namus yeminidir

Barış Ünlü’nün bugün davası vardı, Ankara Adliyesinde, DTCF’nin tam karşısı; çok farklı dönemlerin mimari anlayışını yansıtmakla beraber her ikisi de olabildiğince “çatık kaşlı”. Sosyoloji bölümünün eski dersliği, 433 diye...