Ana SayfaHaberlerDünyadanYPG Kilis yakınlarındaki bir...

YPG Kilis yakınlarındaki bir köyü daha islamcılardan aldı

YPG öncülüğündeki Kürt ve Arap güçlerden oluşan Demokratik Suriye Güçleri, Suriye’nin Halep vilayetindeki bir köyü daha İslamcı militanların elinden kurtardı.

 

ABD’nin de hava desteğiyle Kobani’nin güneyinde yer alan, stratejik öneme sahip Teşrin Barajı’nı IŞİD işgalinden kurtaran Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Kilis’in karşısındaki Azez kentinde Tanab köyünü ele geçirdi.

Reuters’a konuşan DSG Sözcüsü Talal Ali Sülo, köyü El Kaide’nin Suriye’deki kolu Nusra Cephesi ve Türkiye’nin ‘ılımlı muhalif’ saydığı ve desteklediği Ahrar El Şam’la şiddetli çatışmanın ardından “Tanab’ı özgürleştirdiklerini” açıkladı.

Britanya merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise DSG’nin Tanab’la birlikte Tat Mraş köyünü de ele geçirdiğini belirtirken, Sülo bu bilgiyi henüz teyit edemediğini ifade etti.

 

Türkiye’nin ‘güvenli bölgesi’nde yer alıyor

Reuters’ın haberinde bu gelişmenin Ankara’da ‘endişe yaratacağı‘ yorumu yer alıyor. Zira YPG’nin ilerlediği Azez kenti, Türkiye’nin ABD ve diğer koalisyon ülkeleri tarafından uzun süredir kabul görülmeyen ‘güvenli bölge‘ hattında yer alıyor.

Türkiye’nin ‘terörist‘ olarak tanımladığı YPG’yle birlikte bazı Arap, Süryani ve Hıristiyan gruplardan oluşan Suriye Demokratik Güçleri, ABD’nin de hava desteğiyle ilerlemeye devam ediyor. Birçok yerel kaynak, YPG’nin Ankara’nın ‘kırmızı çizgisi‘ olarak nitelediği Fırat’ın batısına geçtiğini doğruluyor. Grubun ana hedefi IŞİD’in ‘başkent‘ ilan ettiği Rakka’yı kontrol altına almak. (Diken)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Tolga Girgin’den hayrete düşüren 30 adet 3D çalışması

Sanatçı Tolga Girgin, yaptığı 3D kaligrafik çalışmalarla görenleri hayrete düşürüyor. Elektrik...

Türkiye sinemasında canlandırdıkları karakterlerle filmlerin önüne geçen 10 oyuncu

Bazen bir filmi muhteşem yapan yönetmenden öte oyuncudur.  Sinema tarihinde bunu başarabilen...

En ilginç 21 flash bellek tasarımı

Press Haber | Teknoloji günden güne gelişirken insanların ilgisini çekmeye yönelik de...

44 Madde ile Deniz Gezmiş kimdir, neyin nesidir!

Bir dönem, orkestra şefi gibi idare ettiği kitleleri peşinden sürükledi. Henüz...

Tartışı-Yorum

Şufa Hak(sızlığı) yasal peki adil mi!

Tartışı-Yorum / Tolga Yumrukaya Hisseli tarla ve arsa alanlar dikkat! Tarla veya arsa vasıflı hisseli taşınmaz alımlarında satış bedellerini gerçek bedellerden göstermeyen alıcılar mağdur oluyor. Gayrimenkul fiyatlarının yükselmesini fırsat bilen paydaşlar,...

Kadim Süryanilerin Akitu Bayramı

Yerinden yurdundan edilen, sürgün halkların derdini en içten şairler dillendirir. Bu sebeple Yuhanna Bar Madeni der ki:“Ey sağduyulu!Ana vatanında kalman,Saygınlığını korur.Hakareti ve acı dolu gurbeti hor gör.Saç, başta oldukça...

Oruç nedir?

Oruç, insanın bedenini kontrol etmek, disiplin ve denetim altına almak, ruhsal yapısını güçlendirmek için yaptığı bir ibadettir. Oruç ibadeti belirli zamanlarda yeme, içme, cinsellikve eğlenmekten mahrum bırakma gibi; istekleri/duyguları  terk ederek, zihinsel/ruhsal yapıya...