Ana SayfaHaberlerTüm HaberlerAnkara beyaza büründü

Ankara beyaza büründü

Ankara’da dün gece geç saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede başkenti beyazlara bürüdü.

 

Press Haber – Yoğun kar yağışı birlikte kendini sokağa atan Ankaralılar karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Aşırı kar yağışından dolayı eğitime ara verilen başkentte öğrenciler kartopu oynayarak karın keyfini çıkarmaya çalıştı. Ankara için kritik bir uyarı geçen Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kar yağışının cumartesi gününe kadar süreceğini belirtti. Ankara’nın genelinde kar kalınlığı 10 cm civarındayken, bazı ilçelerde bu kalınlık 15 cm’yi geçti. Meteoroloji, yoğun kar yağışından dolayı meydana gelecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Sabahları sıcaklık değeri 1 derceyken bu değerin geceleri -6 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

SÜRÜCÜLER HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Sabah saatlerinde etkisini daha da artırarak sürdüren kar yağışı trafikte yoğunluğa neden oldu. Sürücüler kar yağışından dolayı zor durumda kalırken, bazı bölgelerde trafiğin durma noktasına geldiği belirtildi. Bazı sürücülerin yoğun kar yağışından dolayı meydana gelebilecek kazaları önlemek için zincir taktıkları görüldü. Karayolları ekipleri de kar temizleme çalışmalarına başladı. İl Özel İdare Müdürlüğü’nün de kar yağışının devam etmesi ve köy yollarının kapanmasına karşılık ekiplerini hazır beklettiği belirtildi.

EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Yoğun kar yağışından dolayı Ankara Valiliği eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Açıklama da şu bilgilere yer verildi: “Aşırı kar yağışı nedeniyle trafikte yaşanması muhtemel olumsuzlukları en aza indirmek, öğrencilerimiz için oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla 21.01.2016 Perşembe günü Milli eğitime bağlı ilk, orta ve liseler ile bağlı kurumlarda eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar ile engelli personeller de aynı tarihte idari izinli sayılacaklardır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

VATANDAŞLAR VE ÇOCUKLAR KARTOPU KEYFİ YAPTI

Yoğun kar yağışının keyfini çıkarmak isteyen başkentliler kendini sokağa attı. Okulların tatil edilmesiyle birlikte öğrenciler ve veliler kartopu oynadı. Dershaneye gelen öğrenciler ders aralarını fırsat bilerek kartopu oynadı. Kartopu topu ile birlikte renkli görüntüler ortaya çıktı.

ESNAF DA KAR TEMİZLEME İŞLEMİNE KATILDI

Yoğun kar yağışı birçok esnafın da kar temizleme işlemine katılmasına sebep oldu. Esnaflar elline aldıkları kar kürekleriyle işletmelerinin önünü temizledi. Belediye ekiplerinin yetersiz kaldığı alanlarda esnaf devreye girdi.

(Haber ve Fotoğraf: Kadir GÜRHAN)

10,053BeğenenlerBeğen
244TakipçilerTakip Et
1,038TakipçilerTakip Et

Listeler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Popüler haberler

Yurt Dışında Balayı İçin Gidilebilecek En İyi 10 Mekan

Yeni evlenenler için balayı yeri seçimi oldukça zor ve kararsızlıkların...

16 fotoğrafla sosyal medyayı çalkalayan ağaçkakan gelincik hikayesi

Amatör fotoğrafçı Martin Le-May'in çektiği ve sosyal medyanın dünya gündemini meşgul...

Sağlıklı bir gebelik için 9 öneri

Gebelik dönemi çoğu kadın için zorlu bir süreçtir. Gebelikte en çok karşılaşılan sorunların başında ruh sağlığı bozukluğu ve stres geliyor. Bu dönemi en az hasarla atlatmak ve bebeğinizi sağlıklı bir şekilde kucağınıza almak için gebelik öncesinde ve gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken pek çok şey var.

“Ankara’da gezecek yer yok diyenlere!” 10 müthiş mekan

Ankara'da gezecek yer yok, konuk geldi nereye götüreceğim ya da...

Tartışı-Yorum

Halkın vicdanı; “Gelemem” diyorsun, peki sen bizdeki “öf öf” ü duyuyor musun?

Ne desek, ne etsek, nasıl yapsak bilemiyoruz… Az şey mi yaşadık? Yok, bir şeyler anlatabilmek için yeterli yaşadıklarımız. Çok şey mi yaşadık? Yok, bir şeyler yapabilmek için çok şey...

Direniş Suflesi: Hayır

‘Oku’ diye başlıyor olmasına rağmen kutsal sayılan kelam; ilk maraza mevzunun başında ortaya çıkıyor. Taraflaşmanın daha kolay belirlendiği, hudutların keskin olduğu süreçler elbette yaşandı. Her konuya dair yaklaşımlar farklı idi...

Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız?

Meslektaşlarınızın çoğu kendilerinin satış işinde olduklarından habersizdir ve sadece bunu anlamanız bile sizi onlardan kilometrelerce öne geçirir. Nasıl Daha Fazla Satış Yaparsınız? Satış bir meslekten fazlasıdır; o bir yaşam tarzıdır. Zig...