Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ülkücü oldukları belirtilen bir grup yemekhanede havaya silahla ateş açtı.
Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ülkücü oldukları belirtilen bir grup yemekhanede havaya silahla ateş açtı. Bir özel güvenlik görevlisi yaralandıAnkara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nde (DTCF) ülkücü oldukları belirtilen bir grup yemekhanede havaya silahla ateş açtı. Bir özel güvenlik görevlisinin silahla yaralandığını iddia edildi. Olayın duyulmasının ardından toplanan öğrencilere de saldıran ülkücü grup çok sayıda öğrenciyi yaraladı.
Kampüse giren çevik kuvvet fakülteyi boşaltırken, gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Aldığımız bilgilere göre, bir grup ülkücü okul yemekhanesine girerken silah çeken bir ülkücü havaya üç el ateş etti. Bunun üzerine duruma müdahale etmek isteyen bir özel güvenlik görevlisi, bacağından silahla yaralandı. Olayın duyulması üzerine orta bahçede toplanan öğrencilere de ülkücüler yemekhanenin masa, sandalye ve mutfak gereçleriyle saldırdı. En az 4 öğrenci başından yaralandı.
Kampüse giren çevik kuvvet polisleri orta bahçedeki öğrencileri dışarı çıkardı. Bu esnada gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Olayın ardından fakülte tatil edildi.
(Ankara/EVRENSEL)