Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğinde başvuruların Şubat ayının ikinci yarısında başlayacağını, ödemelerin de Mart ayının ikinci haftasından sonra yapılacağını açıkladı.
Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi hanelere sağlanan kömür yardımının yanı sıra hayata geçirilerek olan doğalgaz yardımına ilişkin bilgiler verdi.
İhtiyaç sahibi vatandaşlara hali hazırda yakacak yardımı yapıldığını anımsatan Bakan Yanık, “Yakacak Yardımı adı altında hanelerimize kömür desteği sağlıyoruz. 2021 yılı içerisinde 1,8 milyon hanemize, toplamda 1,8 milyar TL kömür desteğinde bulunduk. Artık ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız talep etmeleri durumunda bu ısınma yardımını doğal gaz olarak alabilecek” dedi.
Doğalgaz desteğini hayata geçirmek için uzun süredir sahada çalışmalar yaptıklarını bildiren Bakan Yanık, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek için ülkemizin dört bir yanında sahada çalışmalar yapıyoruz. Doğalgaz desteği de bunlardan birisi. Doğalgaz altyapısı olup da kömür desteğinden yararlanan hanelerin talepleri bize ulaştı. Biz de bununla ilgili çalıştık. Isınma yardımını sadece kömür değil doğal gaz olarak yapma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki aylarda başlayacak olan doğalgaz desteğinin teknik çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Yanık şunları söyledi:
“Ülkemizde farklı iklim şartları bulunuyor. Haliyle ısınma desteğinin de bölgesel olarak farklılık göstermesi gerekiyor. Bunun için ısı ölçümleme çalışmaları yaptık. Tamamen teknik ve ısınma ölçüleriyle doğru orantıda bir dağılım gerçekleştirdik. Bu dağılım ölçeği çerçevesinde bölgelerimize ısınma desteği sağlayacağız” dedi.
Doğalgaz yardım ödemeleri başvuruları ne zaman?
Doğalgaz desteği ödemelerinde teknik çalışmaların tamamlanmak üzerinde olduğunu bildiren Bakan Yanık, “Doğalgaz desteğinde başvurular Şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise Mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz” diye konuştu.
Doğalgaz yardımına nereden başvurulacak?
Bakan Yanık, doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen hanelerin e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabileceğini belirtti.


